Nyt eletään taas niitä aikoja, kun lähestulkoon joka
viikonloppu on jotain menoa ja meininkiä.
Pikkujouluja järjestetään niin kotona kuin työpaikoilla.
Eikä sovi unohtaa kohta vietettävää itsenäisyyspäivää tai sitä suurinta juhlaa eli
joulua.
Itse tykkään tehdä pieniä suolaisia tarjottavia pelkästään
viikonlopun kunniaksi ja varsin usein ne ovat crostineja (italialaisia alkupalaleipiä) tai vastaavia.
Mutta on
näistä kyllä isompaankin juhlaan tai alkupalaksi päivälliselle.
Lisäksi lopusta löydät Kulinaarin maukkaita ohjeita juhlapyhiin.
CROSTINEJA KAHDELLA TAPAA, POSSUNFILEELLÄ SEKÄ HERKKUSIENILLÄ
POSSUNFILEE CROSTINIT
- n. 600g porsaan sisäfileetä
- öljyä paistamiseen
- 1,5 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 2 tl rosepippuria rouhittuna (esim. huhmareessa tai muovipussia ja lihanuijaa apuna käyttäen.
- 2 tl kuivattu salviaa
- 1 kourallinen pistaasipähkinää rouhittuna(tee kuten edellä mainitut rosepippurit)
Ota possunfilee ½ tuntia aikaisemmin huoneen lämpöön.
Valmista tällä välin mausteseos.
Poista kalvot lihan pinnasta.
Lisää paistinpannulle öljyä ja paista filee kuumalla
pannulla nopeasti joka sivulta.
Laita uunivuokaan ja hiero fileen ympärille puolet
mausteseoksesta.
Lisäksi:
- 1 Ciabatta
- 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- Salaatinlehtiä esim. rukolaa, mangoldia tai pinaattia.
- Puolukkasinappia, ohjeita löytyy googlettamalla (voit korvata puolukka/karpalohyytelöllä)
- Puolukoita
- Tuoretta timjamia
Aseta uunin lämpötilaksi 200-220 astetta.
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi pieneksi, lisää öljyn
sekaan ja sekoita.
Leikkaa ciabattasta ohuita siivuja ja voitele ne
öljyseoksella. Aseta leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin
kullankeltaisia.
Anna leipien jäähtyä hetki.
HERKKUSIENI CROSTINIT
- 350g herkkusieniä
- 1 iso sipuli
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1-1,5 dl persiljasilppua
- öljyä paistamiseen
- 1 ciabatta
- ½ dl hyvää oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- Halutessa Violan yrttituorejuustoa (ei tarpeellinen)
Puhdista ja viipaloit sienet pieneksi.
Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Aseta uunin lämpötilaksi 200-220 astetta.
Sekoita ½ dl oliiviöljyä ja yksi raastettu
valkosipulinkynsi.
Leikkaa ciabatta ohuiksi siivuiksi ja voitele siivut
öljyseoksella.
Aseta leivinpaperin päälle uunipellille, paista 3-5
minuuttia.
Jos haluat käyttää tuorejuustoa, voitele jäähtyneet siivut
ohuelti tuorejuustolla ja lusikoi päälle herkkusienipaistosta.
Tässä vielä muutama kiva ja herkullinen vinkki Kulinaari -blogista.
Samurailohta Kulinaarin tapaan
sekä ohjeita joulunpyhiin
MUKAVIA JUHLAHETKIÄ SINULLE <3 <3 <3
Namskis 💕💖👍 oli kyllä maukkaita 😋
VastaaPoistaNiin oli, vaikka en oo mikään leivän ystävä, niin näitä kyllä popsisin vaikka joka päivä :D.
PoistaSun ohjeet aina niin ihania <3 Nämä crostinitkin on superherkullisia. Herkullista joulunodotusta!
VastaaPoistaVoi kiitos Kimmo/Kulinaari ja en voi kuin todeta samoin, taidetaan olla varsinaisia herkkupeppuja molemmat :).
PoistaRiemukkaita juhlahetkiä myös sinulle <3.
Nyt tuli hinku tehdä paahtopaistin kanssa crostineja :) Kiitos tästäkin herkkuvinkistä!
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Sari <3
Kiitos Outi 😘 ja kiva kun sain olla avuksi 😊.
PoistaAivan ihania leipäsiä! Voi nämä käyvät juhlaan kuin juhlaan ja välillä arkikin voi olla juhlaa. Ihanaa joulun odotusta <3
VastaaPoistaKiitos Tiina Ihana 😘 ja mahtavaa joulun odotusta myös sinulle 😘❤️
PoistaSun herkut ovat aina niin houkuttelevan näköisiä💗Ihanaa alkanutta joulukuuta Sari💙
VastaaPoistaKaunis kiitos ihanista sanoistasi Jael ja oikein mukavaa joulun odotusta myös sinulle ❤️
Poista