Crostineja kahdella tapaa, possunfileestä ja herkkusienistä, pieneen ja isompaankin juhlaan



Nyt eletään taas niitä aikoja, kun lähestulkoon joka viikonloppu on jotain menoa ja meininkiä.


Pikkujouluja järjestetään niin kotona kuin työpaikoilla. Eikä sovi unohtaa kohta vietettävää itsenäisyyspäivää tai sitä suurinta juhlaa eli joulua.


Itse tykkään tehdä pieniä suolaisia tarjottavia pelkästään viikonlopun kunniaksi ja varsin usein ne ovat crostineja (italialaisia alkupalaleipiä) tai vastaavia. 


Mutta on näistä kyllä isompaankin juhlaan tai alkupalaksi päivälliselle.



Lisäksi lopusta löydät Kulinaarin maukkaita ohjeita juhlapyhiin. 

CROSTINEJA KAHDELLA TAPAA, POSSUNFILEELLÄ SEKÄ HERKKUSIENILLÄ




POSSUNFILEE CROSTINIT
  • n. 600g porsaan sisäfileetä
  • öljyä paistamiseen


Maustesekoitus:

  • 1,5 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl rosepippuria rouhittuna (esim. huhmareessa tai muovipussia ja lihanuijaa apuna käyttäen.
  • 2 tl kuivattu salviaa
  • 1 kourallinen pistaasipähkinää rouhittuna(tee kuten edellä mainitut rosepippurit)


Ota possunfilee ½ tuntia aikaisemmin huoneen lämpöön.

Valmista tällä välin mausteseos.

Poista kalvot lihan pinnasta.

Aseta uunin lämpötila 170 asteeseen.

Lisää paistinpannulle öljyä ja paista filee kuumalla pannulla nopeasti joka sivulta.

Laita uunivuokaan ja hiero fileen ympärille puolet mausteseoksesta.

Aseta lämpömittari 65 asteeseen ja paista fileetä kunnes se on valmis. Siirrä filee alumiinifolion päälle, hiero loput mausteseoksesta päälle ja kääri filee vetäytymään noin 10 minuutiksi. Leikkaa ohuita siivuja.

Lisäksi:

  • 1 Ciabatta
  • 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Salaatinlehtiä esim. rukolaa, mangoldia tai pinaattia.
  • Puolukkasinappia, ohjeita löytyy googlettamalla (voit korvata puolukka/karpalohyytelöllä)
  • Puolukoita
  • Tuoretta timjamia


Aseta uunin lämpötilaksi 200-220 astetta.

Mittaa ½ dl oliiviöljyä kippoon.
Kuori ja raasta valkosipulinkynsi pieneksi, lisää öljyn sekaan ja sekoita.

Leikkaa ciabattasta ohuita siivuja ja voitele ne öljyseoksella. Aseta leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista noin 3-5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia.

Anna leipien jäähtyä hetki.

Laita ensin salaatinlehti, sitten siivu possunfileetä. Päälle vajaa teelusikallinen puolukkasinappia/hyytelöä ja tuoreita puolukoita sekä timjamin oksia.





HERKKUSIENI CROSTINIT

  • 350g herkkusieniä
  • 1 iso sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1-1,5 dl persiljasilppua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 ciabatta
  • ½ dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Halutessa Violan yrttituorejuustoa (ei tarpeellinen)


Puhdista ja viipaloit sienet pieneksi.

Silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kaada öljyä paistinpannulle, kuumenna ja paista sieniä noin pari minuuttia. Lisää sipulit ja jatka paistamista kunnes herkkusienet ovat kauniisti ruskettuneet. Mausta suolalla ja lisää persiljasilppu.

Aseta uunin lämpötilaksi 200-220 astetta.

Sekoita ½ dl oliiviöljyä ja yksi raastettu valkosipulinkynsi.

Leikkaa ciabatta ohuiksi siivuiksi ja voitele siivut öljyseoksella.
Aseta leivinpaperin päälle uunipellille, paista 3-5 minuuttia.

Jos haluat käyttää tuorejuustoa, voitele jäähtyneet siivut ohuelti tuorejuustolla ja lusikoi päälle herkkusienipaistosta.

Tässä vielä muutama kiva ja herkullinen  vinkki Kulinaari -blogista.

Samurailohta Kulinaarin tapaan





MUKAVIA   JUHLAHETKIÄ  SINULLE <3 <3 <3


10 kommenttia:

  1. Namskis 💕💖👍 oli kyllä maukkaita 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, vaikka en oo mikään leivän ystävä, niin näitä kyllä popsisin vaikka joka päivä :D.

      Poista
  2. Sun ohjeet aina niin ihania <3 Nämä crostinitkin on superherkullisia. Herkullista joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kimmo/Kulinaari ja en voi kuin todeta samoin, taidetaan olla varsinaisia herkkupeppuja molemmat :).
      Riemukkaita juhlahetkiä myös sinulle <3.

      Poista
  3. Nyt tuli hinku tehdä paahtopaistin kanssa crostineja :) Kiitos tästäkin herkkuvinkistä!
    Ihanaa iltaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania leipäsiä! Voi nämä käyvät juhlaan kuin juhlaan ja välillä arkikin voi olla juhlaa. Ihanaa joulun odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina Ihana 😘 ja mahtavaa joulun odotusta myös sinulle 😘❤️

      Poista
  5. Sun herkut ovat aina niin houkuttelevan näköisiä💗Ihanaa alkanutta joulukuuta Sari💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ihanista sanoistasi Jael ja oikein mukavaa joulun odotusta myös sinulle ❤️

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä