Ravintola Penélope, Helsingin keskustan uusi helmi






Hei, olisiko tämä uusi ravintola myös sinun seuraavan käyntisi 
kohde?


Aivan Helsingin keskustaan on avattu uusi ja rento, mutta erittäin viihtyisä ravintola Penélope.




Paikan  perustajat Arto Rastas ja Hans Välimäki ovat tuttuja huippukokkeja monelle. Ravintolasta löytyy 60 asiakaspaikkaa ja avokeittiö, jonka edessä olevalla baaritiskillä myös itse pääsin maistelemaan ja samalla katselemaan kokkien työskentelyä ja mikä parasta samalla vaihdoimme leppoisasti sanasen jos toisenkin. Harvoin sitä pääsee niin lähelle tällaisia ikoneja, mutta nämä herrat halusivat jo ravintolaa miettiessään tarjota asiakkailleen keittiönsä kuin kotinsa ja lupaavat itse työskennellä siellä mahdollisimman paljon, joten myös sinä voit päästä vaihtamaan ajatuksia heidän kanssaan samalla kun nautit annoksen tai pari.




Heidän uusi konseptinsa on tarjota tapaksia moderniin tyyliin.  Menulla komeilevat annokset eivät kuitenkaan ole varsinaisia tapaksia, jotka mielletään pelkästään Espanjaan, vaan ne ovat saaneet vaikutteita ympäri maailman. Tuoreista ja hyvistä raaka-aineista valmistetaan pieniä annoksia, joiden hinnat ovat varsin kohtuullisia.



Oma vierailuni alkoi kivasti, kun hymyilevät ja ystävälliset Katja Rastas ja Maria Välimäki toivottivat tervetulleeksi pressitilaisuuteen.  Hauskinta ehkä kuitenkin oli se, että pääsin itse Arton kanssa pyörittämään kuuluisaa *Berkel  siivutuskonetta. Tiedä vaikka olisin saanut maistella omin käsin leikattuja kinkunsiivuja. Eipä taida monelta ravintolalta tällaista punaista työkalua löytyä, syyttä ei ollut Arto siitä silmin nähden ylpeä.



Maistelumme alkoi kinkku – ja makkaralautsella, jonka kylkeen tarjottiin talon itse leivottuja leipiä sekä loistavia dippejä. Enpä ollut niin herkullista kinkkua saanut sitten viime Italian reissun jälkeen.

Tässä jatkoa toinen toistaan herkullisimpia annoksia:

Talon "näkkileipää" ja muikun mätitoast, voi mahoton miten hyvää!

Haukipulla hummerikastikkeessa ja mummonkurkkuja, peukku!

Piri piri chicken, mehukasta kananpoikaa!

Tässä ihan mielettömän herkullinen hyydytetty kananmuna, puikulaa sekä tryffeliä, voi nam!

Grillattuja maatiaispossun kylkeä, kuva ei kerro läheskään siitä, miten herkullista tämä oli!

Talon leipiä


Popcorneja, juusto ja tryffeliä

tässä tärkeä maistaminen käynnissä

Maistelimme vielä muutamia muita annoksia, kuten falafellejä, grillattua härän T-luu pihviä ja tietty grillatuja vihanneksia, kuvat kuitenkin näistä annoksista olivat liian pimeitä, joten päätin jättää ne julkaisematta. Tilaisuus päättyi kuinkas muutenkaan, herkkulisiin churroihin.


Penelope on todella vierailun arvoinen paikka, joka on auki aamusta iltaan. Tarjolla aamiaista, brunsseja sekä myös ala cartea.

Kiitos paljon vieraanvaraisuudesta @ravintola Penélope, minä ainakin tiedän minne suuntaan seuraavalla Helsingin vierailulla ystävien kanssa.

Tässä vielä linkki heidän sivuilleen linkki heidän sivuilleen



12 kommenttia:

  1. Oijoi, näyttääpä hyvältä. Aika samanlaisia makuja taitaa olla kuin parin viikon takaisela reissullani. Ja samanlainen pata negra-kinkkukin meiltä löytyy nyt kotoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan varmasti, mäkin matkustan huomenna ihan audenttisiin maisemiin (ajan sen ukko kultsi kotiin samalla :D).
      Penelope on kaikkea mitä mä odotan hyvältä ravintolalta!

      Poista
  2. Herkkuja on siellä monenlaista...ai että mikä paikka <3
    Ihanaa viikkoa sinulle Sari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kyllä, kyllä! Ja kiitos paljon Outi, tästä tulee ihan paras viikko, nimittäin Espanja kutsuu 👌🌞😊

      Poista
  3. Baila baila ������������

    VastaaPoista
  4. Juu kyllä noiden tapaksien jälkeen voi jalkaakin alkaa vipattaa 😂🤣😂

    VastaaPoista
  5. Voi nam, miten hyvältä näyttää! Tuolla täytyykin poiketa :)

    VastaaPoista
  6. Hei Hanna ja todellakin visiitti tuolla saa hyvälle mielelle niin vatsan kuin mielenkin 😊👌

    VastaaPoista
  7. Nams! Ihania kuvia ja tunnelmaa. Niin oli muuten avajaisissakin tiistaina <3 :)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä