Hei, olisiko tämä uusi ravintola myös sinun seuraavan
käyntisi
kohde?
Aivan Helsingin keskustaan on avattu uusi ja rento, mutta
erittäin viihtyisä ravintola Penélope.
Paikan perustajat Arto
Rastas ja Hans Välimäki ovat tuttuja huippukokkeja monelle. Ravintolasta löytyy
60 asiakaspaikkaa ja avokeittiö, jonka edessä olevalla baaritiskillä myös itse
pääsin maistelemaan ja samalla katselemaan kokkien työskentelyä ja mikä parasta
samalla vaihdoimme leppoisasti sanasen jos toisenkin. Harvoin sitä pääsee niin
lähelle tällaisia ikoneja, mutta nämä herrat halusivat jo ravintolaa
miettiessään tarjota asiakkailleen keittiönsä kuin kotinsa ja lupaavat itse
työskennellä siellä mahdollisimman paljon, joten myös sinä voit päästä vaihtamaan
ajatuksia heidän kanssaan samalla kun nautit annoksen tai pari.
Heidän uusi konseptinsa on tarjota tapaksia moderniin tyyliin. Menulla komeilevat annokset eivät kuitenkaan
ole varsinaisia tapaksia, jotka mielletään pelkästään Espanjaan, vaan ne ovat
saaneet vaikutteita ympäri maailman. Tuoreista ja hyvistä raaka-aineista valmistetaan
pieniä annoksia, joiden hinnat ovat varsin kohtuullisia.
Oma vierailuni alkoi kivasti, kun hymyilevät ja
ystävälliset Katja Rastas ja Maria Välimäki toivottivat tervetulleeksi pressitilaisuuteen. Hauskinta ehkä kuitenkin oli se, että pääsin itse
Arton kanssa pyörittämään kuuluisaa *Berkel
siivutuskonetta. Tiedä vaikka olisin saanut maistella omin käsin leikattuja
kinkunsiivuja. Eipä taida monelta ravintolalta tällaista punaista työkalua löytyä, syyttä ei
ollut Arto siitä silmin nähden ylpeä.
Maistelumme alkoi kinkku – ja makkaralautsella, jonka
kylkeen tarjottiin talon itse leivottuja leipiä sekä loistavia dippejä. Enpä
ollut niin herkullista kinkkua saanut sitten viime Italian reissun jälkeen.
Tässä jatkoa toinen toistaan herkullisimpia annoksia:
Talon "näkkileipää" ja muikun mätitoast, voi mahoton miten hyvää!
Haukipulla hummerikastikkeessa ja mummonkurkkuja, peukku!
Piri piri chicken, mehukasta kananpoikaa!
Tässä ihan mielettömän herkullinen hyydytetty kananmuna, puikulaa sekä tryffeliä, voi nam!
Grillattuja maatiaispossun kylkeä, kuva ei kerro läheskään siitä, miten herkullista tämä oli!
Talon leipiä
Popcorneja, juusto ja tryffeliä
tässä tärkeä maistaminen käynnissä
Maistelimme vielä muutamia muita annoksia, kuten falafellejä, grillattua härän T-luu pihviä ja tietty grillatuja vihanneksia, kuvat kuitenkin näistä annoksista olivat liian pimeitä, joten päätin jättää ne julkaisematta. Tilaisuus päättyi kuinkas muutenkaan, herkkulisiin churroihin.
Penelope on todella vierailun arvoinen paikka, joka on auki aamusta iltaan. Tarjolla aamiaista, brunsseja sekä myös ala cartea.
Kiitos paljon vieraanvaraisuudesta @ravintola Penélope, minä ainakin tiedän minne suuntaan seuraavalla Helsingin vierailulla ystävien kanssa.
Tässä vielä linkki heidän sivuilleen linkki heidän sivuilleen
Oijoi, näyttääpä hyvältä. Aika samanlaisia makuja taitaa olla kuin parin viikon takaisela reissullani. Ja samanlainen pata negra-kinkkukin meiltä löytyy nyt kotoa!
VastaaPoistaJuu, ihan varmasti, mäkin matkustan huomenna ihan audenttisiin maisemiin (ajan sen ukko kultsi kotiin samalla :D).
PoistaPenelope on kaikkea mitä mä odotan hyvältä ravintolalta!
Kyllä kyllä tonne haluisin!!!
VastaaPoistaIhan varmasti mennään tuonne heti ensi tilassa :)
PoistaHerkkuja on siellä monenlaista...ai että mikä paikka <3
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle Sari!
Kyllä, kyllä, kyllä! Ja kiitos paljon Outi, tästä tulee ihan paras viikko, nimittäin Espanja kutsuu 👌🌞😊
PoistaBaila baila ������������
VastaaPoistaJuu kyllä noiden tapaksien jälkeen voi jalkaakin alkaa vipattaa 😂🤣😂
VastaaPoistaVoi nam, miten hyvältä näyttää! Tuolla täytyykin poiketa :)
VastaaPoistaHei Hanna ja todellakin visiitti tuolla saa hyvälle mielelle niin vatsan kuin mielenkin 😊👌
VastaaPoistaNams! Ihania kuvia ja tunnelmaa. Niin oli muuten avajaisissakin tiistaina <3 :)
VastaaPoistaKiitos ihana ja voin vain kuvitelle <3.
Poista