Kyseessä ei kuitenkaan ollut nyt ihmisvauva vaan ihanan Erja Ariela Säkkisen, Andalusian Auringossa blogin kirjoittajan, vastailmestyneen ruokakirjan
julkistamistilaisuus.
Se miksi olin niin innoissani ja utelias tämän kirjan
suhteen, johtuu siitä, että minähän olen melkein ollut mukana tätä upeaa kirjaa
tekemässä! Siis, no ainakin meiltä tämän kirjan fanittajilta kysyttiin
mielipiteitä niin kirjaan tulevien kuvien kuin kansienkin suhteen J.
Ja voi miten kaunis esikoinen siitä tulikaan <3.
Julkkarit pidettiin Helsinkiläisessä Bar Bhangrassa, mikä
mielestäni sopikin mainiosti kirjan ja sen tekijän tyyliin. Mukavan idyllinen
ja kivasti itämaiseen tyyliin sisustettu paikka.
Saimme maistiaisia tästä upeasta ja takuuvarman
herkullisesta kirjasta. Tarjolla oli Zavatar-sipsejä hummuksella, arabialaisia
minipizzoja Sfihoja sekä aah niin maistuvaa Shish Barakia eli lampaan
lihapullia jogurttikastikkeessa. Vaikka nimet ehkä ovat hiukan vaikeita lausua,
niin oi niitä makuja ja tuoksuja. Jälkiruoaksi nautimme marokkolaista
appelsiinisalaattia, raikasta ja helppoa myös kotona valmistettavaksi (sama
pätee näihin kaikkiin ruokiin).
Andalusian auringossa taisi olla ensimmäinen blogi, jota
aloin itse seurata. Ihastuin kirjoittajan hersyvään tekstiin niin
matkakuvausten kuin reseptienkin suhteen. Jos äitini antoi sykäyksen ruoanlaittoon
niin Andalusian auringossa polkaisi vaihteet täysille. Se innosti omien ruokien
kuvaamisen ja mielenkiinnon muutenkin uudelleen ruoanlaittoon.
kirjan ohjeen mukaisesti tehtyjä Bisslejä
kirjan ohjeen mukaisesti tehdyt kalakeftat
kirjan ohjeen mukaisesti tehtyjä Bisslejä
kirjan ohjeen mukaisesti tehdyt kalakeftat
Olen nyt viikon verran ahminut tätä uutta ruokakirjaa, jonka
reseptit kulkevat Jerezistä Jerusalemiin. Makuhermot ovat olleet kovilla,
niin on vesi herahtanut kielen päälle ja pakosti on pitänyt kaupassa poiketa
hakemassa raaka-aineita, joita tämän kirjan resepteissä on käytetty. Ja niin
meillä on herkuteltu ja tullaan herkuttelemaan jatkossakin.
Minäpä tiedän jo, mitä meillä pääsiäisenä syödään. No
tietysti kirjan ohjeen mukaisesti valmistettuja lampaankyljyksiä. Ja ihan pakko on järjestää myös Tapas-ilta ystäville.
Kirja on kauniisti nidottu, täynnä upeita kuvia ja helposti
kotona kokkailtavia reseptejä. Ohjeita on pikkunälästä kokonaisiin
aterioihin, suolaisista makeisiin leipomuksiin ja erittäin paljon myös
kasvisvaihtoehtoja eli kaikille kaikkea.
Tässä siis ruokakirja, joka pitäisi löytyä jokaisesta keittiöstä!
Turha myöskään pelätä, että reseptit olisivat liian eksoottisia,
mausteisia tai muutenkin vaikeasti toteutettavia. EI, vaan ne ovat kirjailijan
10 vuoden matkoilta Välimeren maista (Espanjan Andalusia, Pohjois-Afrikka ja
Lähi-Itä) keräämiä ja hyviksi havaitsemia reseptejä, joista osa varmasti myös
siellä vierailleille tuttuja.
Voin vaan siis onnitella sinua, jolta jo löytyy tämä kirja kotoa
tai sinua joka olet sitä hankkimassa. Iloa eikä inspiraatiota tule
keittiöstäsi puuttumaan.
Aivan ihana kirja kertakaikkiaan. Niin kaunis, herkullinen ja kaiken lisäksi mielenkiintoista luettavaa. Rakastan kerronnallisia keittokirjoja. Ihanaa kun reseptin takan on tarina <3
VastaaPoistaOlen niin kanssasi samaa mieltä, ihan mahtavaa luettavaa ja ne ohjeet, nam :)
Poistaeihän tässä kaikelta kiitollisuudelta (ja itkulta!) enää edes sanoja löydä :-) kiitos, ihanainen!
VastaaPoistaIlo on minun puolellani kokonaan ja kiitos kuuluu sinulle <3
PoistaOlen ihan koukussa tähän kirjaan. Jos vähänkin jää aikaa muulta tekemiseltä, niin alan plarata uutukaista kirjaasi ja pian olen matkalla Jerezistä Jerusalemiin. Kiitos Erja Ariela näistä voimallisista fiboista :)
VastaaPoistaErja on kyllä lahja meille tavallisille ruokahifistelijöille, tällä kirjalla pelastetaan useammatkin arjet ja juhlat :)
PoistaErja on niin ❤❤ja tuon kirjan haluaisin niin lukea.Nyyh tämä välimatka...
VastaaPoistaNiin on <3, ihana jollain kummalla tavalla niin ADHD, rakastettava touhottaja ja ne tarinat ja tottahan toki ne kaikki reseptit, kyllä sun pitäis saada tää kirja käsiisi :)
PoistaErja on niin ❤❤ja tuon kirjan haluaisin niin lukea.Nyyh tämä välimatka...
VastaaPoistaTilaa täältä: Booky.fi
Poistahttps://www.booky.fi/
asiakaspalvelu@booky.fi
Ihana keittokirja! Ja herkullisen kuuloisia eksoottisia reseptejä, hyvä kun vähän niitä suomensit ja kerroit, että ovat varsin helppoja tehdä. Ja tarinoista tykkään reseptien takana. Andalusian keittiön olenkin tutustunut hivenen, hyvä ystäväni asuu siellä perheineen.
VastaaPoistaNiin ihanat kuvat!
Kiitos Sari esittelystä.
Eikö olekin ihana uusi ruokakirja <3, tuolta löytyy niin herkullisia reseptejä niin arkeen kuin juhlaankin. Minä olen niin hurmioitunut tähän kirjaan. Kiva kun kävit pistäytymässä Tuula :)
Poista