Vastasyntynyttä juhlistamassa Andalusian auringossa

Oli tiistai iltapäivä ja olin niin innoissani matkalla katsomaan ”vastasyntynyttä”.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut nyt ihmisvauva vaan ihanan Erja Ariela Säkkisen, Andalusian Auringossa blogin kirjoittajan, vastailmestyneen ruokakirjan julkistamistilaisuus.

Se miksi olin niin innoissani ja utelias tämän kirjan suhteen, johtuu siitä, että minähän olen melkein ollut mukana tätä upeaa kirjaa tekemässä! Siis, no ainakin meiltä tämän kirjan fanittajilta kysyttiin mielipiteitä niin kirjaan tulevien kuvien kuin kansienkin suhteen J.


Ja voi miten kaunis esikoinen siitä tulikaan <3.

Julkkarit pidettiin Helsinkiläisessä Bar Bhangrassa, mikä mielestäni sopikin mainiosti kirjan ja sen tekijän tyyliin. Mukavan idyllinen ja kivasti itämaiseen tyyliin sisustettu paikka.

Saimme maistiaisia tästä upeasta ja takuuvarman herkullisesta kirjasta. Tarjolla oli Zavatar-sipsejä hummuksella, arabialaisia minipizzoja Sfihoja sekä aah niin maistuvaa Shish Barakia eli lampaan lihapullia jogurttikastikkeessa. Vaikka nimet ehkä ovat hiukan vaikeita lausua, niin oi niitä makuja ja tuoksuja. Jälkiruoaksi nautimme marokkolaista appelsiinisalaattia, raikasta ja helppoa myös kotona valmistettavaksi (sama pätee näihin kaikkiin ruokiin).

Andalusian auringossa taisi olla ensimmäinen blogi, jota aloin itse seurata. Ihastuin kirjoittajan hersyvään tekstiin niin matkakuvausten kuin reseptienkin suhteen. Jos äitini antoi sykäyksen ruoanlaittoon niin Andalusian auringossa polkaisi vaihteet täysille. Se innosti omien ruokien kuvaamisen ja mielenkiinnon muutenkin uudelleen ruoanlaittoon.


                                           kirjan ohjeen mukaisesti tehtyjä Bisslejä
              kirjan ohjeen mukaisesti tehdyt kalakeftat

Olen nyt viikon verran ahminut tätä uutta ruokakirjaa, jonka reseptit kulkevat Jerezistä Jerusalemiin. Makuhermot ovat olleet kovilla, niin on vesi herahtanut kielen päälle ja pakosti on pitänyt kaupassa poiketa hakemassa raaka-aineita, joita tämän kirjan resepteissä on käytetty. Ja niin meillä on herkuteltu ja tullaan herkuttelemaan jatkossakin.

Minäpä tiedän jo, mitä meillä pääsiäisenä syödään. No tietysti kirjan ohjeen mukaisesti valmistettuja lampaankyljyksiä. Ja ihan pakko on järjestää myös Tapas-ilta ystäville.Kirja on kauniisti nidottu, täynnä upeita kuvia ja helposti kotona kokkailtavia reseptejä. Ohjeita on pikkunälästä kokonaisiin aterioihin, suolaisista makeisiin leipomuksiin ja erittäin paljon myös kasvisvaihtoehtoja eli kaikille kaikkea.Tässä siis ruokakirja, joka pitäisi löytyä jokaisesta keittiöstä!

Turha myöskään pelätä, että reseptit olisivat liian eksoottisia, mausteisia tai muutenkin vaikeasti toteutettavia. EI, vaan ne ovat kirjailijan 10 vuoden matkoilta Välimeren maista (Espanjan Andalusia, Pohjois-Afrikka ja Lähi-Itä) keräämiä ja hyviksi havaitsemia reseptejä, joista osa varmasti myös siellä vierailleille tuttuja.
Voin vaan siis onnitella sinua, jolta jo löytyy tämä kirja kotoa tai sinua joka olet sitä hankkimassa. Iloa eikä inspiraatiota tule keittiöstäsi puuttumaan.


Kiitos tästä omasta kirjasta ihana Andalusian auringossa Erja Ariela <3. Varmaan ensimmäinen ruokakirja, jonka sivuja tulen kääntelemään niin usein, jotta pelkään niiden irtoavan.12 kommenttia:

 1. Aivan ihana kirja kertakaikkiaan. Niin kaunis, herkullinen ja kaiken lisäksi mielenkiintoista luettavaa. Rakastan kerronnallisia keittokirjoja. Ihanaa kun reseptin takan on tarina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin kanssasi samaa mieltä, ihan mahtavaa luettavaa ja ne ohjeet, nam :)

   Poista
 2. eihän tässä kaikelta kiitollisuudelta (ja itkulta!) enää edes sanoja löydä :-) kiitos, ihanainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on minun puolellani kokonaan ja kiitos kuuluu sinulle <3

   Poista
 3. Olen ihan koukussa tähän kirjaan. Jos vähänkin jää aikaa muulta tekemiseltä, niin alan plarata uutukaista kirjaasi ja pian olen matkalla Jerezistä Jerusalemiin. Kiitos Erja Ariela näistä voimallisista fiboista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erja on kyllä lahja meille tavallisille ruokahifistelijöille, tällä kirjalla pelastetaan useammatkin arjet ja juhlat :)

   Poista
 4. Erja on niin ❤❤ja tuon kirjan haluaisin niin lukea.Nyyh tämä välimatka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3, ihana jollain kummalla tavalla niin ADHD, rakastettava touhottaja ja ne tarinat ja tottahan toki ne kaikki reseptit, kyllä sun pitäis saada tää kirja käsiisi :)

   Poista
 5. Erja on niin ❤❤ja tuon kirjan haluaisin niin lukea.Nyyh tämä välimatka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa täältä: Booky.fi
   https://www.booky.fi/
   asiakaspalvelu@booky.fi

   Poista
 6. Ihana keittokirja! Ja herkullisen kuuloisia eksoottisia reseptejä, hyvä kun vähän niitä suomensit ja kerroit, että ovat varsin helppoja tehdä. Ja tarinoista tykkään reseptien takana. Andalusian keittiön olenkin tutustunut hivenen, hyvä ystäväni asuu siellä perheineen.
  Niin ihanat kuvat!
  Kiitos Sari esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana uusi ruokakirja <3, tuolta löytyy niin herkullisia reseptejä niin arkeen kuin juhlaankin. Minä olen niin hurmioitunut tähän kirjaan. Kiva kun kävit pistäytymässä Tuula :)

   Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä