Kaupoissa on tällä hetkellä päärynä sesonki parhaimmillaan. Lajikkeita löytyy useita ja tarjouksiakin löytyy kivasti.
Reilu kuukausi sitten ostin kolmen piirakkavuoan paketin Clas
Ohlsonilta ja nyt oli oiva tilaisuus päästä testaamaan tuota pitkulaista
vuokaa.
Päärynät maistuvat ja antavat näköä piirakalle.
Ostin rasiallisen pieniä päärynöitä, joita ensin marinoin
puoli tuntia mustaherukkamehusta, kanelista, limestä ja hillosokerista tehdyssä
siirapissa.
Ei haitannut yhtään vaikka päärynät olivat aluksi kovia, ne
pehmenivät ja maustuivat herkullisiksi keitinliemessä.
Pohjan leivoin Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoilla,
niitä on niin kiva käyttää kun leivinjauhetta ei tarvita ollenkaan.
Täytteeksi vielä Viola vanilja tuorejuustoa ja avot piirakasta
tuli täydellinen ja niin kuin piirakat yleensä tämäkin on herkullisimmillaan
seuraavana päivänä.
VANILJAINEN PÄÄRYNÄPIIRAKKA
Siirappi päärynöille:
- 7-10 kpl päärynöitä (riippuu päärynöiden sekä piirakkavuoan koosta)
- 1 dl mustaviinimarjamehutiivistettä
- 2 dl vettä
- 1 ½ dl hillosokeria
- ½ tl kanelia
- ½ limen mehu
OHJE:
Kuori päärynät, jätä kanta, se antaa ilmettä piirakalle.
Mittaa kattilaan mehutiiviste, vesi, hillosokeri, kaneli ja
limen mehu.
Lisää päärynät kattilaan ja keitä niitä noin puoli tuntia.
Ota kattila liedeltä, mutta anna päärynöiden jäähtyä liemessä.
Piirakkapohja:
- 200 g huoneen lämpöistä voita
- 4,5 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
- 2,5 rkl sokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 2-3 rkl kylmää vettä
vuoka sprayta voiteluun
Täyte:
- 200 g Viola vanilja tuorejuustoa
- 3 tl vaniljasokeria
- ½ limen mehu
- 2 kananmunaa
- Tomusokeria koristeluun
OHJE:
Sekoita sokeri ja kaakaojauho vehnäjauhoihin.
Yhdistä jauhoseos ja voi, vatkaa tasaiseksi ja lisää kylmä
vesi.
Pyöritä taikina palloksi kääri tuorekelmuun ja laita hetkeksi
jääkaappiin.
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Voitele vuokaspraylla piirakkavuoka.
Painele piirakkataikina vuoan pohjaan ja reunoille.
Yhdistä täyte kulhossa. Vatkaa limen mehu, vaniljasokeri ja
kananmunat tuorejuustoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
Ota päärynät mausteliemestä, voit leikata yhden sivun tasaiseksi,
niin päärynä pysyy paremmin paikoillaan.
Asettele päärynät piirakkavuokaan.
Paista piirakkaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
Laita folio/leivinpaperia irtopohjan alle, niin estät uunin
sotkeutumisen, jos rasvaa tihkuaisi pohjasta.
Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen kuin otat sen pois
vuoasta.
Koristele tomusokerilla.
NAUTINNOLLISIA HETKIÄ PIIRAKAN PARISSA JA MIKÄÄN EI ESTÄ
TARJOAMASTA SITÄ PIENEN VANILJAJÄÄTELÖ PALLON KERA.
Älä heitä hukkaan siirappia (maustelientä), se maistuu vaikka
aamupuurossa hillosilmänä.
Gluteeniton kinuskinen päärynäpiirakka ohje täältä.
Gluteeniton kinuskinen päärynäpiirakka ohje täältä.
Onpa kauniin ja herkullisen näköinen piiras. Ihan pakko kokeilla. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKaunis kiitos Pia <3 ja juu piirakka onnistui loistavasti omastakin mielestä :)
PoistaSiis aivan ihanan näköinen piirakka! Mun leipomukset ovat yleensä ihan hyvänmakuisia, mutta Miss KaunisMakea kilpailuun niillä harvoin on asiaa ;)
VastaaPoistaVoi kiitos paljon <3, ja ei tässäkään mausta voi valittaa :D
Poista