Aina ei jaksa eikä makaronilaatikkokaan maistu, JUUSTOINEN LIHAPERUNAVUOKA


Miten onkin niin masentavaa. Harmaata ja olokin niin ”ihan sama mulle”. Vaikka kevät onkin ihanaa aikaa, valon määrä lisääntyy ja tieto kesän lähestymisestä, ei se mielialaani positiivisesti vaikuta.

Mitenkäs sinulla? Tunnetko itsesi energiseksi vai vaivaako sinuakin tämä outo ”ahdistus”.

Vaikeintahan tässä tunnetilassa on se, kun periaatteessa mikään ei ole pielessä ja kuitenkin tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Olen ihan vetämättömissä, kuka tulisi ravistelemaan?


Tällainen olotila vaikuttaa myös kokkailuintooni, pää lyö tyhjää, eikä oikeastaan mikään maistu. Ruokaa on kuitenkin tehtävä.



Helpolla pääsee kun kävelee kaupan pakastinaltaalle, nappaa mukaan perunasipulisekoituksen, lihatiskiltä jauhelihaa ja vihannesosastolta kesäkurpitsaa ja paprikaa.





Kotona pikainen lihan paisto, mausteet perään ja onneksi uuni hoitaa loput.

No pikku viilausta piti kuitenkin tehdä, kun pöydällä nökötti Nacho Cheese Dip, juustokastikedippi. Sopi muuten tosi hyvin tähän vuokaan ja olokin parani syötyäni J. Eihän tämä mitään kevyttä ruokaa ole, vähän kuin lohturuokaa enemmänkin. Ehkä kaipasinkin juuri tätä!





Mitenkäs sinulla, mitä sinä tarjoilet ruoaksi, kun mikään ei huvita? Olisi kiva kuulla sinun lohturuoastasi tai siitä nopeasti nyt pöytään versiosta.


 JUUSTOINEN LIHAPERUNAVUOKA 4-6:lle



Raaka-aineet:

  • 1 kg perunasipulisekoitusta
  • 600 g jauhelihaa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 paprika
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria jauheena
  • ¼ cayennepippuria jauheena (voi jättää myös pois)
  • ½-1 tl Garam masala maustesekoitusta
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 prk Nacho Cheese Style dip (santamaria juustokastike)
  • 1 pallo mozzarellaa
  • n. 8 pikkutomaattia
  • Öljyä, voita vuoan voiteluun



OHJE:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Leikkaa paprika kuutioiksi.

Voitele uunivuoka.

Lämmitä paistinpannu ja lisää jauheliha pannulle.

Mittaa paprikajauhe, valkosipulijauhe, valkopippuri, suola, cayennepippuri sekä Garam Masala kuppiin ja kaada jauhelihan joukkoon.

Paista jauheliha melkein kypsäksi ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä kuutioitu paprika. Purista raastetta nyrkissä, jotta saat liian nesteen pois. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Kaada puolet perunasipulisekoituksesta vuokaan. Ripottele myllystä hiukan suolaa perunoiden päälle.

Lisää jauheliha-vihannespaistos vuokaan ja kaada loput perunasipulisekoituksesta päälle. Ripottele myllystä vielä aavistus suolaa.

Kaada kevytkerma vuokaan.

Leikkaa mozzarella pallo 6 siivuksi ja laita siivut vuokaan päällimmäisiksi.

Lusikoi Nacho Cheese Style juustodippikastiketta mozzarella siivujen ympärille.

Paista vuokaa noin 45 minuuttia uunin alatasolla.

Ota vuoka uunista ja lisää tomaatteja vuoan pinnalle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Tarjoillessa voit leikata yrttejä vuoan pinnalle.


Ruoka maistuu yhtä hyvin punajuurien kuin puolukoiden tai hillon kera. Meillä oli marja-aroniahilloa, AAA ETTÄ, NAM!


Loppujen lopuksi hyvä ruoka = parempi mieli :)




2 kommenttia:

  1. Ihana ja helppo ohje! Sinulla on taito hyppysissäsi tehdä ruokaa siitä, mitä kaapista löytyy. Tosin sinun kaapistasi löytyy paljon enemmän tarvikkeita kuin tämän Tuulan kaapista. Tätä minä taas kokeilen.
    Kiitos Sari!
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Heissan Tuula :) kiitos paljon sanoistasi ja nyt kyllä vähän ylikehuskelet tosin piristit päivääni kummasti. Joo kaapeista kyllä löytyy jos jotakin ja lisää löytyy vielä vierashuoneen kaapeistakin, olenkohan mä hamstraaja. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä