Miten onkin niin masentavaa. Harmaata ja olokin niin ”ihan
sama mulle”. Vaikka kevät onkin ihanaa aikaa, valon määrä lisääntyy ja tieto kesän
lähestymisestä, ei se mielialaani positiivisesti vaikuta.
Mitenkäs sinulla? Tunnetko itsesi energiseksi vai vaivaako
sinuakin tämä outo ”ahdistus”.
Vaikeintahan tässä tunnetilassa on se, kun periaatteessa
mikään ei ole pielessä ja kuitenkin tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Olen
ihan vetämättömissä, kuka tulisi ravistelemaan?
Tällainen olotila vaikuttaa myös kokkailuintooni, pää lyö
tyhjää, eikä oikeastaan mikään maistu. Ruokaa on kuitenkin tehtävä.
Helpolla pääsee kun kävelee kaupan pakastinaltaalle, nappaa
mukaan perunasipulisekoituksen, lihatiskiltä jauhelihaa ja vihannesosastolta
kesäkurpitsaa ja paprikaa.
Kotona pikainen lihan paisto, mausteet perään ja onneksi uuni
hoitaa loput.
No pikku viilausta piti kuitenkin tehdä, kun pöydällä nökötti
Nacho Cheese Dip, juustokastikedippi. Sopi muuten tosi hyvin tähän vuokaan ja
olokin parani syötyäni J. Eihän
tämä mitään kevyttä ruokaa ole, vähän kuin lohturuokaa enemmänkin. Ehkä
kaipasinkin juuri tätä!
Mitenkäs sinulla, mitä sinä tarjoilet ruoaksi, kun mikään ei
huvita? Olisi kiva kuulla sinun lohturuoastasi tai siitä nopeasti nyt pöytään
versiosta.
JUUSTOINEN LIHAPERUNAVUOKA 4-6:lle
Raaka-aineet:
- 1 kg perunasipulisekoitusta
- 600 g jauhelihaa
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 paprika
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria jauheena
- ¼ cayennepippuria jauheena (voi jättää myös pois)
- ½-1 tl Garam masala maustesekoitusta
- 2 dl kevytkermaa
- 1 prk Nacho Cheese Style dip (santamaria juustokastike)
- 1 pallo mozzarellaa
- n. 8 pikkutomaattia
- Öljyä, voita vuoan voiteluun
OHJE:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese ja raasta kesäkurpitsa. Leikkaa paprika kuutioiksi.
Voitele uunivuoka.
Lämmitä paistinpannu ja lisää jauheliha pannulle.
Mittaa paprikajauhe, valkosipulijauhe, valkopippuri, suola,
cayennepippuri sekä Garam Masala kuppiin ja kaada jauhelihan joukkoon.
Paista jauheliha melkein kypsäksi ja lisää joukkoon
kesäkurpitsaraaste sekä kuutioitu paprika. Purista raastetta nyrkissä, jotta
saat liian nesteen pois. Paista vielä noin 5 minuuttia.
Kaada puolet perunasipulisekoituksesta vuokaan. Ripottele
myllystä hiukan suolaa perunoiden päälle.
Lisää jauheliha-vihannespaistos vuokaan ja kaada loput
perunasipulisekoituksesta päälle. Ripottele myllystä vielä aavistus suolaa.
Kaada kevytkerma vuokaan.
Leikkaa mozzarella pallo 6 siivuksi ja laita siivut vuokaan
päällimmäisiksi.
Lusikoi Nacho Cheese Style juustodippikastiketta mozzarella
siivujen ympärille.
Paista vuokaa noin 45 minuuttia uunin alatasolla.
Ota vuoka uunista ja lisää tomaatteja vuoan pinnalle ja jatka
paistamista vielä noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.
Tarjoillessa voit leikata yrttejä vuoan pinnalle.
Ihana ja helppo ohje! Sinulla on taito hyppysissäsi tehdä ruokaa siitä, mitä kaapista löytyy. Tosin sinun kaapistasi löytyy paljon enemmän tarvikkeita kuin tämän Tuulan kaapista. Tätä minä taas kokeilen.
VastaaPoistaKiitos Sari!
Kivaa loppuviikkoa!
Heissan Tuula :) kiitos paljon sanoistasi ja nyt kyllä vähän ylikehuskelet tosin piristit päivääni kummasti. Joo kaapeista kyllä löytyy jos jotakin ja lisää löytyy vielä vierashuoneen kaapeistakin, olenkohan mä hamstraaja. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!
VastaaPoista