Härkistä on totuttu käyttämään lihan tavoin niin kastikkeissa, keitoissa kuin padoissakin, mutta niistä saa
myös herkullisia kasvispihvejä.
Tässä ohjeessa tein Härkiksestä kasvisburgereita
kesäkurpitsan kanssa, eikä muuten maussa kalvennut perinteisten
jauhelihapihvien rinnalla.
Härkisburgerit paistettiin uunissa ja sillä välin paahdoin
pannulla punasipulia ja lämmitin sämpylät. Toki näitä voi nauttia muutenkin
kuin hampurilaisten kera.
HÄRKIS-KESÄKURPITSABURGERIT (noin 10-12 kpl)
Raaka-aineet:
- 1 pkt Härkistä
- 1 iso kesäkurpitsa (350 g)
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippurijauhetta
- 1 tl paprikajauheta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- 2 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Pese kesäkurpitsa ja raasta se. Puristele nyrkissä liika
neste pois ja laita raaste kulhoon.
Lisää joukkoon Härkis ja mausteet. Muussaa haarukalla Härkistä pienemmäksi, sekoita hyvin.
Lisää lopuksi juustoraaste ja riko kananmuna joukkoon.
Laita leivinpaperia uunipellille.
Ota lusikalla massaa kulhosta ja muotoile Kädessä pihveiksi
leivinpaperin päälle.
Voit lopuksi lisätä hiukan juustoraastetta valmiiksi
muotoiltujen pihvien päälle.
Paista Härkisburgereita noin 20 minuuttia.
Lisäksi tarvitse hampurilaissämpylöitä, majoneesi, salaattia,
tomaattia, paistettua punasipulia.
Täytä hampurilaiset haluamillasi täytteillä.
Voi tämä härkisfani sai uuden reseptin kokeiluun, aivan mieletön herkkupläjäys. Mahtavaa uutta maaliskuun viikkoa : )
VastaaPoistaKaunis kiitos Heli <3, itse katselin samalla silmällä sinun mustapapupihvejäsi, niitä kokeillaan tällä viikolla meillä :)
VastaaPoista