Härkis-kesäkurpitsaburgerit, mainio kasvishampurilainen






Härkistä on totuttu käyttämään lihan tavoin niin kastikkeissa,  keitoissa kuin padoissakin, mutta niistä saa myös herkullisia kasvispihvejä.






Tässä ohjeessa tein Härkiksestä kasvisburgereita kesäkurpitsan kanssa, eikä muuten maussa kalvennut perinteisten jauhelihapihvien rinnalla.






Härkisburgerit paistettiin uunissa ja sillä välin paahdoin pannulla punasipulia ja lämmitin sämpylät. Toki näitä voi nauttia muutenkin kuin hampurilaisten kera.



HÄRKIS-KESÄKURPITSABURGERIT (noin 10-12 kpl)


Raaka-aineet:

  • 1 pkt Härkistä
  • 1 iso kesäkurpitsa (350 g)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippurijauhetta
  • 1 tl paprikajauheta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Pese kesäkurpitsa ja raasta se. Puristele nyrkissä liika neste pois ja laita raaste kulhoon.

Lisää joukkoon Härkis ja mausteet. Muussaa haarukalla Härkistä pienemmäksi, sekoita hyvin.

Lisää lopuksi juustoraaste ja riko kananmuna joukkoon.
Laita leivinpaperia uunipellille.

Ota lusikalla massaa kulhosta ja muotoile Kädessä pihveiksi leivinpaperin päälle.

Voit lopuksi lisätä hiukan juustoraastetta valmiiksi muotoiltujen pihvien päälle.

Paista Härkisburgereita noin 20 minuuttia.




Lisäksi tarvitse hampurilaissämpylöitä, majoneesi, salaattia, tomaattia, paistettua punasipulia.


Täytä hampurilaiset haluamillasi täytteillä.

2 kommenttia:

  1. Voi tämä härkisfani sai uuden reseptin kokeiluun, aivan mieletön herkkupläjäys. Mahtavaa uutta maaliskuun viikkoa : )

    VastaaPoista
  2. Kaunis kiitos Heli <3, itse katselin samalla silmällä sinun mustapapupihvejäsi, niitä kokeillaan tällä viikolla meillä :)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä