MANDARIINIKEKSIT, kuin aurinko lautasella


Törmäsin näihin kekseihin jollain ulkomaalaisella sivulla, etsiessäni appelsiinikakun ohjeita. Wow ! oli ensimmäinen kommentti mielessäni, nuohan ovat aivan mielettömän upean näköisiä, kuin aurinkoja.  Tämä tapahtui ennen joulua, kun ulkonakin oli niin pimeää aamusta iltaan. No tuumasta toimeen etsin sitten ohjetta kyseisille kekseille.  Neljä  kertaa  olen jo kerennyt näitä keksejä leipomaan, joka kerta on ohje hiukan muuttunut ja nyt viimeksi halusin ottaa myös muita hedelmiä kokeiltavaksi.  Ja mikä hienointa tämän ohjeen kautta tutustuin myös luomumandariineihin.
 Siis en tiennytkään, että mandariini voi todellakin tuoksua niin hyvälle ja se maku… aah…niin aromaattinen kokemus. Eihän niitä kyllä joka päivä raaski  ostaa  (2 luomumandariinilla saa kilon tavallisia), mutta jos kekseihin päätyy myös kuoret, niin suosittelen näitä käytettäväksi.

MANDARIINIKEKSIT (HEDELMÄKEKSIT)


Raaka-aineet:
  • 150g voita (huoneen lämpöistä)
  • 1l kananmuna
  • 100g hienoa sokeria
  • 200g mantelijauhoa
  • 150g vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  •  ripaus suolaa
  • 2 rkl mandariininmehua
  • 1 rkl mandariininkuorta raastettuna
  • 4-5 kpl luomumandariini
  • kananmunaa  voiteluun
  • hienoa sokeria
  • tomusokeria
  • ja lisäksi tuorekelmua



OHJE:

Mittaa kulhoon voi ja sokeri. Lisää joukkoon kanamuna. Vatkaa voimakkaasti noin 5-10 minuuttia.  Väri muuttuu vaaleammaksi ja sokeri sulaa.

Lisää massaan mandariinin mehu ja raastettu kuori.

Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä ripaus suolaa ja yhdistä pienissä erissä  taikinaan.

Leivo taikinasta yksi pötkö (n. 25 cm pitkä ja halkaisija n. 6 cm). Laita pötkö tuorekelmussa jääkaappiin vähintään tunniksi.

Lämmitä uuni 180 asteeseen

Pese mandariinit, kuivaa ne ja leikkaa niistä n. 25 kpl ohutta siivua. Halutessasi voit kuoria mandariinit.

Ripottele leivinlaudalle vehnäjauhoja (taikina on helposti rikki menevää, joten jauhot auttavat sitä pysymään kasassa) ja leikkaa pötköstä ohuita siivuja, n. 1 cm paksuisia.

Painele keksisiivuja keskeltä joko pienellä lasilla tai sormin.

Ripottele ”kuoppaan” hiukan sokeria ja aseta mandariinin siivu keksin päälle (jätä keksin reunaa näkyviin).

Siirrä keksit leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kanamunalla ja paista n. 15 minuuttia.

Anna keksien jäähtyä. Ripottele päälle tomusokeria.

Keksit ovat parhaimmillaan 1-2 päivän päästä leipomisesta.



VINKKI:

Voit käyttää myös tuoreita luumuja, aprikooseja tai kiivihedelmiä.






2 kommenttia:

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä