VHH/KETO, 2 x VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN JA HERKULLINEN PASTA, PEKONI SEKÄ PINAATTI




Joskus se onnistuu heti, joskus se vaatii paljon työtä. Tällä kertaa mentiin vaikeimman kautta, mutta kun lopputulos oli tämä, siis jumalaisen hyvää vähähiilihydraattista pekoni- ja pinaattipastaa, niin ei se enää niin harmita.

Olen kyllä miettinyt paljon, olenko peräti masokisti, kun illalla töiden jälkeen, kellon ollessa jo 19.00, ryntään keittiöön moneksi tunniksi (välillä jopa puoleen yöhön) keittelemään ja kokeilemaan uutta reseptiä.
 
Eikä siinä vielä kaikki, sillä arvaa vaan miltä se keittiö näyttää kymmenien likaisten astioiden, avattujen purkkien ja pussien jälkeen. Jälki on kuin maanjäristyksen jäljiltä ja sitten ennen nukkumaan menoa, se kaikki on siivottava ja laitettava paikat kuntoon, huoh!


Mun oli tehnyt mieli jo pidemmän aikaa pastaa, olihan viimeisestä  pasta-ateriasta jo yli 5 kk.

  ensimmäinen yritys:  pinaattipastaa kanapullia ja juustokastiketta,   kuten huomaat liian paksua ja kumimaista  (ohjeessa liikaa psylliumia)


Netti on pullollaan vähähiilihydraattisia ketopastoja, mutta kokeiltuani niistä useita eri versioita, en sitä omaa, itselleni maistuvaa reseptiä löytänyt. Joku oli ihan mautonta, joku maistui liikaa munalta, jotkut liian paksuja ja kumimaisia. Meinasin jo lopettaa kokeilut, sillä ajatus pastasta parin illan jälkeen ei enää kauheasti innostanut, se tuli jo korvista ulos!


Olen kuitenkin sellainen ihminen, joka ei helposti jätä leikkiä kesken ja onneksi tällä kertaa tuo kaikki vaiva palkittiin.

Lopputuloksena syntyi erittäin maukasta, ohutta ja vähähiilihydraattista pastaa kahdella tapaa eli  pekoni- ja pinaattipastaa. 



Kummatkin ketopastat maistuvat tosi hyviltä ihan sellaisenaan, mutta enemmän niistä kuitenkin saa irti, kun paistat kylkeen joko sieniä tai miniluumutomaatteja.


Pasta valmistuu n. 20 minuutissa lautaselle, joten mikään työläs ruoka ei ole kyseessä. Yhdestä pellillisestä riittää kahdelle ja kaksinkertaistamalla ohjeen, niin siitä ruokailee jo 4 kertaa. Paista pasta myös silloin kahdessa erässä, että se on oikean paksuista ( uunipelti  40 x 35).


Valmis pasta säilyy jääkapissa pari päivää hyvänä, joko tiiviiseen purkkiin tai pussiin pakattuna (olen kuullut joidenkin myös pakastaneen, mutta itse en ole vielä kerennyt kokeilla).


Valmista vähähiilihydraattista pastaa ei enää keitetä, vaan lämmitys tapahtuu joko mikrossa tai nopeasti pannulla kastikkeen seassa lämmittäen.



Ja sitten ohjeeseen, että pääset sinäkin pian näitä nauttimaan.



VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN PEKONIPASTA


Raaka-aineet:

  • 2 munaa
  • 120g (n. 4 rkl) philadelphia tuorejuusto (mielestäni maustetut eivät toimineet)
  • paketti pekonia, josta 4-5 siivua paahdettua pekonia pastataikinaan
  • 2 rkl parmesan juustoraastetta
  • ripaus pippuria, valkosipulijauhetta, suolaa
  • 10g psylliumia (n. 1 rkl)
  • öljyä


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 170 astetta.

Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille, laita lämpiävään uuniin ja paista rapeiksi.

MUISTA PEKONIEN JÄLKEEN ALENTAA UUNIN LÄMPÖTILA 150 ASTEESEEN!

Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki.

Lusikoi tuorejuusto, mausteet, jäähtyneet pienityt pekonipalat sekä parmesan juustoraaste tehosekoittimeen (tarvitset terällisen mixerin) ja aja seos sileäksi massaksi, jos jostain syystä terä ei jaksa leikata pekonia pieneksi, lisää tilkka kermaa joukkoon. Lisää se sitten sekoittaen munien joukkoon.

Lisää lopuksi psyllium ja anna taikinan levätä n. 5 minuuttia, että se turpoaa.

Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä oliiviöljyä kevyesti paperin päälle. Kaada pastataikina keskelle peltiä ja öljyä toinen leivinpaperi kanneksi päälle (öljytty puoli alaspäin).

Painele taikina käsin (paperin päältä) koko pellin kokoiseksi, ohueksi levyksi. Paista pastataikinaa 10 minuuttia uunin keskitasolla ja annan jäähtyä. Ota päällimmäinen paperi pois ja rullaa pastalevy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa sitten rullasta 1/2 - 1 sentin levyisiä pastarullia.

LISUKE PEKONIPASTALLE

  • 1 dl pienittyjä sieniä (mm.suppilovahveroita, sekasieniä,herkkusieniä, itse käytin shimeji sieniä)
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • loput pekonisiivut (taikinasta yli jääneet)
  • valkopippuria, suolaa, persiljaa
  • voita paistamiseen


Lisää nokare voita pannulle ja anna sienten sekä silputun sipulin  ruskistua ja pehmetä. Lisää lopuksi hienonnettu valkosipulinkynsi sekä mausteet, pekonisilppu ja persilja. Sekoita pekonipasta paistoksen sekaan ja anna hiukan lämmetä.




VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN PINAATTIPASTA



Raaka-aineet:

  • 2 munaa
  • 60g (n. 2 rkl) philadelphia tuorejuustoa (valmiiksi maustetut eivät mielestäni toimi)
  • 1 rkl majoneesia (30g)
  • 40g tuoretta pinaattia (pieni kahvikupillinen)
  • ripaus suolaa ja sitruunapippuria
  • 20g psylliumia (n. 2 rkl)
  • öljyä voiteluun


OHJE:

ASETA UUNIN LÄMPÖTILAKSI 150 ASTETTA

Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki.

Mittaa tuorejuusto, majoneesi, pinaatinlehdet ja mausteet mixeriin ja aja seos sileäksi massaksi. Sekoita massa munien kanssa ja lisää lopuksi 2 rkl psylliumia. Anna taikinan seistä n. 5 minuuttia.

Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele kevyesti oliiviöljyllä. Kaada pastataikina keskelle peltiä ja öljyä toinen leivinpaperi kanneksi päälle (öljypinta alaspäin).

Painele taikina käsin (paperin päältä) koko pellin kokoiseksi, ohueksi levyksi. Paista pastataikinaa 8 minuuttia uunin keskitasolla ja annan jäähtyä. Ota päällimmäinen paperi pois ja rullaa pastalevy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa sitten rullasta korkeintaan sentin levyisiä pastarullia.

LISUKE PINAATTIPASTALLE

Miniluumutomaatteja, pieni silputtu sipuli, 1 valkosipulinkynsi, yrttejä, voita.

Laita nokare voita pannulle ja lisää sipulisilppu, hienonnettu valkosipulinkynsi sekä miniluumutomaatit.

Anna tomaattien ja sipulin paistua pehmeiksi (painele tomattien rakennetta hieman rikki lastalla. Mausta kevyesti suolalla, pippurilla sekä yrteillä.

Sekoita valmiin paistoksen sekaan pinaattipasta, anna lämmetä, varo sekoittamasta pastaa rikki.



3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä annoksia olet tehnyt. Hymyilytti kun mietin, miten meuhkaat keittiössä ja testailet ruokien tekoa :)
    Kaunista iltaa sinulle kokki Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Outi <3, näistä tuli kyllä loppu viimein todella, todella herkullisia.
      Mua nauratti tuo sun kuvaus mun kokkailuista, onneks ei oo livekameraa :D
      Mukavaa illanjatkoa myös sinulle ja terkkuja saunasta.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä