VHH/KETO, MEHEVÄ VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN SEKÄ GLUTEENITON TONNIKALAPIIRAKKA





Huvittaa, pitäisiköhän mua alkaa kutsumaan rouva Retikaksi, sillä viimeaikoina on tuota Daikon retikkaa  (edullinen ja monikäyttöinen, noin euron/kilo) tullut käytettyä  melkoisen paljon.

No kokeilut vain jatkuivat viikonloppuna, sillä niin vain sai piirakkapohjakin retikkaa taikinaansa.


Ja pakko sanoa, etten taida enää toisia piirakkapohjia tehdäkään!


Samoilla linjoilla oli muu perhe, tämä oli kertakaikkisen onnistunut, herkullinen ja mehevä pohja. Ihan paras gluteeniton ja vähähiilihydraattinen suolainen piirakkapohja.


Täytteeseen valitsin vaaleat tonnikalapalat öljyssä, sillä ne maistuvat mielestäni parhaimmilta (huom.valitse MSC  sertifioitua).


Pohjan valmistin jo aamulla ja vasta iltapäivän ulkoilun jälkeen valmistin tonnikalapiirakan loppuun asti. Toki sen voi valmistaa miltei siltä seisomalta, mutta pohja tulee kuitenkin jäähdyttää ennen täytteiden lisäämistä.



Ja sitten reseptiin….


VHH/KETO MEHEVÄ TONNIKALAPIIRAKKA



Pohja:

  • 100g raastettua daikon retikkaa
  • 3 dl mantelijauhoja
  • ½ dl psylliumia
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kuivayrttejä
  • ½ tl suolaa
  • 50g sulatettua voita

Moni kyseli mitä voisi käyttää tuon retikan tilalla, joten lisäsin tämän tänne reseptiin: Voit käyttää esim.kyssäkaalta, kesäkurpitsaa (muista hyvin puristaa kuivaksi) tai vaikkapa porkkanaa

OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

1.Kuori ja raasta retikkaa(noin 10cm pala), laita pyyhkeen sisään ja purista kuivaksi, jätä odottamaan pyyhkeen sisään.

2.Sekoita kulhossa kaikki kuiva-aineet (mantelijauhot, psyllium, ruokasooda, kuivayrtit, suola) ja lopuksi lisää raastettu retikka sekä sulatettu voi.

3.Painele taikina käsin piirakkapohjaan ja reunoille. Käytä irtopohjavuokaa, jos haluat saada piirakan lautaselle.

4. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Täyte:

  • 2 dl creme fraichea (itse käytän Lild:n koska mukavan paksua)
  • 2 kananmunaa
  • 240g vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä (kolmesta pienestä purkista tulee sopiva määrä)
  • 2 dl cheddar juustoraastetta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa
  • persiljasilppua, pari kevätsipulia koristeeksi


Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa vispaamalla.

Lisää creme fraiche, valutetut tonnikalan palat, raastettu juusto sekä mausteet, sekoita.

Kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja laita kevätsipulinvarsia koristeeksi täytteen pinnalle. 

Paista piirakkaa noin 30 minuuttia 180-200 asteisessa uunissa. Jos piirakka tummuu liikaa, laita lopussa alumiinifoliota päälle.

Tarjoa valmista tonnikalapiirakkaa vihersalaatin kera.

6 kommenttia:

  1. Rouva Retikka kuulostaa satukirjan kokkirouvalta, joten sopis sulle hyvin.
    Herkullisen näköinen piirakka ja varmasti täyttäväkin salaatin kera nautittuna.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs jos vaihtaisikin blogin nimeksi rouva Retikka 😂, ihanaa iltaa myös sinulle Outi 😘

      Poista
  2. nice post :) I follow you # 72 ,follow back?

    https://bubasworld.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Ei voi kuin ihailla miten herkullisesti olet ottanut haltuun tämän ruokavalion <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anni <3, kivasti on oikeastaan mennyt, kiloja karissut ja mikä parhainta, energisyys lisääntynyt. Tuo leipominen keto/vhh kyllä on vaatinut todellista opiskelua ja muutaman kerran on joutunut opiskelemaan kantapään kautta.
      Aurinkoista torstaita sinulle!

      Poista
  4. Your Affiliate Profit Machine is waiting -

    And getting it running is as easy as 1---2---3!

    This is how it all works...

    STEP 1. Choose which affiliate products the system will promote
    STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (it takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. Watch the affiliate products system explode your list and upsell your affiliate products all on it's own!

    Are you ready to make money ONLINE??

    Click here to start running the system

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä