KASVISRUOKAA KOKO PERHEELLE, UUTUUSKIRJA, JOSTA LÖYTYY PALJON TIETOA JA RESEPTEJÄ TERVEELLISEEN RUOKAILUUN




*kirja on saatu arvostelukappaleena

Jo yhä useammassa perheessä on tehty tai ainakin mietitty isoja muutoksia, mitä tulee kasvisruokaan sekä ruokakorimme  sisältöön.

Kasvisruoka on ilmastoystävällistä ja sen hiilijalanjälki pieni.

Ja varsin kiitollista se on myös terveydellisistä syistä, nimittäin vihannekset ja juurekset sisältävät paljon suolistolle tarpeellisia kuituja sekä vitamiineja.



Mutta mitä niistä kasviksista voisi sitten tehdä?

Monelta meistä menee sormi suuhun miettiessä, miten valmistaa muutakin kuin sosekeittoa.




Onneksi apu löytyy Sari Spåran uutuskirjasta:

”KASVISRUOKAA  KOKO  PERHEELLE”




Sari on perheineen halunnut olla mahdollisimman omavarainen viljelemällä omia kasviksia. Myös ruokatuotanto sekä ilmastonmuutos ovat vaikuttaneet suuresti hänen ajattelutapaansa.



Kirjan resepteissä (yli 100) on käytetty mahdollisimman suurelta osin kestävyyden kannalta edullisia sekä vähemmän kuormittavia ruoka-aineita.

Ilmiselvästi ohjeissa on suosittu kotimaisia satokauden kasviksia.




”hyvin toteutettuna kasvisruokavalio edistää terveyttä”

- verenpaine, kolesteroli, sydänystävällisyys

Kirjassa on tuotu esille myös vinkkejä, joilla jokainen voi vähentää omaa ruokahävikkiä niin uusiokäytön kuin tähteiden hyväksi käytössä.




Saatuani tämän reseptikirjan käteeni olin ihastunut varsin monista asioista, mitä tulee kirjaan.

Ensinnäkin ihastuin kirjan kokoon, sillä tämä on niin käteen sopiva, rakastan myös kovia kansia, koska näin kirja säilyy hyvänä (ainakin itselläni).



Kirjan kansi on hurmaava, sillä se on kuin suoraan koulun kasvistaulusta ja sisällöstä löytyy varsin kattava tietopläjäys ympäristöystävällisestä ruuasta, hävikin kautta hyvien ruokavalintojen tekemiseen.

Reseptejä löytyy aamupaloista päivälliseen, unohtamatta välipaloja.



Monet kasvikset, juurekset sekä palkokasvit ovat saaneet oman osionsa, joten ne ovat helposti löydettävissä kirjan sivuilta. Ostat sitten kesäkurpitsaa, kaalia, bataattia tai vaikka linssejä, niin sisällysluettelosta löydät helposti reseptin, jonka mukaan voit valmistaa niistä ruokia.



Kirjan ohjeet ovat erittäin selkeitä ja kuvat niin herkullisia, joten ne varmasti ihastuttavat ja edesauttavat myös sinua kokeilemaan uusia kasvisruokia. Ja mikä upeaa, niin jokaiselle reseptille on laskettu kalorimäärät (hyvä pohja ravinnon saannille) sekä ohjeiden yllä on ilmoitettu valmistustavat kypsennysaikoineen, tämä helpotta kovasti, kun näet mitä ja miten kauan ruoanlaitto kestää.

Voit tilata kirjan täältä.

Itse ihastuin todella moneen reseptiin, kuten mm. ratatouille, caponata, kaalicurry, mutta ihan ensimmäiseksi oli pakko tehdä tämä ”kolmen viikon salaatti”.



Siis oikeasti, näin helposti moneksi päiväksi salaattia, joka sopii myös mun vhh –ruokavalioon, JES!  Nyt ei tarvitse ainakaan salaattipuolta miettiä muutamaan päivään, tuskin tuo meillä 3 viikkoa säilyy, mutta tehdään sitten lisää, kun edelliset on syöty.

Muista desinfioida purkit ennen käyttöä.

KOLMEN VIIKON SALAATTI


Tämä upea lisukesalaatti on klassikkoainesta. Salaatin nimi juontaa juurensa siihen, että se säilyy jääkaapissa säilytettynä kolmisen viikkoa. 

Annoskoko 8 ja kalorimäärä 150 kcal

Raaka-aineet:


  • 1kg punakaalia/valkokaalia (laitoin kumpaakin)
  • 800g porkkanoita (vaihdoin vhh:n takia retikkaan)
  • 1 punasipuli (sipulinystävänä laitoin 2 kpl)
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika

Liemi:


  • 1,5 dl omenaviinietikkaa
  • 1/2 dl sokeria (vaihdoin karppisokeriin)
  • 1/2 dl rypsiöljyä (vaihdoin oliiviöljyyn)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • n. 1 rkl suolaa tai maun mukaan
  • (lisäsin omaan salaattiin 2 valkosipulinkynttä ja seuraavaan satsiin laitan vielä chilipalkoja)

-koska itseltäni ei löytynyt tähän hätään yhtä isoa purkkia, purkitin ne 4 pienempään ja tein tuon liemen kaksinkertaisena

1. Raasta kaikki salaatin ainekset karkeaksi raasteeksi. Laita raasteet suureen kannelliseen purkkiin.

2. Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Anna kiehua kunnes sokeri ja suola sulavat, Tarkista maku.

3. Kaada liemi raasteiden päälle ja sulje kansi.

4. Anna purkin jäähtyä hetki huoneenlämmössä ennen kuin nostat sen jääkaappiin.

Toivottavasti sinä nautit kirjasta yhtä paljon kuin minä!

Tämän kirjan sivuja tullaan ainakin meillä kääntämään ahkerasti.


5 kommenttia:

  1. Kiitos Sari hienosta esittelystä <3
    Tuota kolmen viikon salaattia tehdään meillä tiuhaan tahtiin. Niin näppärää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi upeasta kirjasta <3, arvaappa mitä meillä syötiin eilen illalla, sitä herkullista kaalicurrya ja kyljessä kaalisalaattia, voi herran pieksut , että oli hyvää, saas nähdä mitä vatsa tykkää:)
      Hyvää viikonloppua sulle ihana!

      Poista
  2. Muutama ohje kävi kyllä heti kiinnostamaan, erityisesti nuo myslipatukat!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi kiva kun kiinnostuit 🌝, tämä kirja on varsinainen aarre, sillä sen reseptit ovat helposti toteutettavissa ja innostavat koko perhettä lisäämään kasviksia ruokavalioon 👍.

      Poista
  3. Let me tell you something...

    What I'm going to tell you might sound kind of weird, maybe even a little "out there..."

    BUT what if you could just hit "PLAY" to listen to a short, "musical tone"...

    And INSTANTLY bring MORE MONEY to your LIFE??

    And I'm really talking about BIG MONEY, even MILLIONS of DOLLARS!

    Sound too EASY?? Think something like this is not for real??

    Well, Let me tell you the news.

    Sometimes the most significant miracles in life are the easiest to GET!

    In fact, I'm going to PROVE it to you by letting you listen to a real-life "magical abundance tone" I developed...

    You just click "PLAY" and watch as your abundance angels fly into your life. starting so fast, you will be surprised.

    CLICK here now to PLAY this mysterious "Miracle Money Sound Frequency" as my gift to you!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä