Tämän viikon kanaruoaksi valikoitui herkulliset italialaisin maustein maustetut broilerin luulliset reisipalat.
Ruoka on oikeastaan pata, sillä se hautuu paistamisen
jälkeen vielä hetken uunissa. Ateria on helppo ja melko nopea valmistaa.
Nämä broilerin reisipalat ovat muuten ihan parasta osaa
koko broilerista, mehevää ja maukasta. Ja
mikä parasta, ne ovat myös varsin edullisia (meidän kaupassa hinta 6.99 kilo). Jos jostain syystä et löydä luullisia reisipaloja, niin käytä broilerin paistileikkeitä.
Ateria on erittäin vähähiilihydraattinen, joten se
maistuu mainiosti niin karppaajille kuin ketoilijoille ja kun tarjoat tämän
ruuan vielä kukkakaaliriisillä, niin ateria on täydellinen ja perhe
tyytyväinen.
ITALIALAINEN KANAPATA KUKKAKAALIRIISILLÄ
Ruoka-aineet:
- 800-900 g broilerin luullisia reisipaloja tai paistileikkeitä
- 1,5 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
- 2 rkl kuivattua rakuunaa/timjamia/oreganoa
- 2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi leikattuna
- 2,5 dl vettä
- 1 kana fondi
- 2 dl kermaa
- 100g italianyrtit tuorejuustoa
- 1 dl raastettua parmesanjuustoa
- tuoretta basilikaa
- 1 iso kukkakaali
OHJE:
1. Ota reisipalat huoneen lämpöön ja sekoita 1,5 tl suolaa,
2 tl mustapippuria 2 rkl kuivattua rakuunaa tai muuta valitsemaasi yrttiä
kulhossa. Kieritä reisipaloja mausteseoksessa. Anna maustua vähintään 20
minuuttia.
2. Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
3. Kaada aurinkokuivattujen tomaattien öljyä muutama
ruokalusikallinen pannulle ja ala paistaa reisipaloja 4 minuuttia/puoli, laita
uunivuokaan. Jatka kunnes kaikki on paistettu.
4. Lisää nyt silputut valkosipulinkynnet sekä pienityt aurinkokuivatut
tomaatit pannulle, paista niitä hetki ja kaada sitten pannulle 2,5 dl vettä ja
lisää kanafondi. Anna kiehua hetki. Lisää seuraavaksi kuohukerma sekä 100g
italian yrtit tuorejuustoa, sekoita ja anna kiehua hetki, niin että kastike
hiukan saostuu. Pilko joukkoon vähän tuoretta basilikaa ja kaada sitten kastike paistettujen reisipalojen päälle. Ripottele päälle 1 dl raastettua parmesanjuustoa.
5. Laita vuoka uuniin hautumaan noin 30 minuutiksi (jos
maltat pitää vuokaa uunissa 40-50 minuuttia, niin broilerin paloista tulee
erittäin mureita ja liha irtoaa luusta noin vaan). Laita kansi tai foliota
päälle, jottei ruoka pala, voit lopuksi ottaa kannen pois ja saat väriä
pintaan.
6. Valmista tällä välin kukkakaaliriisi. Pilko kukkakaalin
kukinnot monitoimikoneella tai veitsellä. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon 2
rkl vettä, kuumenna mikrossa 3 minuuttia ja sekoita. Kuumenna vielä toiset 3
minuuttia, sekoita ja riisi on valmis
BUON APPETITO!
Herkkua👍😋 suosittelen
VastaaPoistaKiitos paljon Sirkku ❤️ tämä on kyllä yksi parhaimmista kanapata ohjeista 😋
PoistaOi miten herkulta näyttää. Broileriruoat on niin hyviä ja meilläkin koko perhe tykkää niistä.
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Sari <3
Kiitos paljon Outi ja kivaa päivää myös sinulle 😘
PoistaMä odotan jo sitä pizza ohjetta! Näyttää melko hyvältä Sari tämä sinun ketoilu! Kun nähdään niin saat kertoa lisää siitä :)
VastaaPoistaHeissan ihanainen <3, ja ihana kuulla että oot kiinnostunut tästä mun uudesta ruokavaliosta.
PoistaOikeastaan tämä on varsin mukavaa ja mun vatsa toimii ensimmäistä kertaa moniin vuosiin todella hyvin.
Yksinkertaisesti ketoilussa saa syödä kaikkea muuta paitsi hiilareita ja hyvät rasvat on suuressa osassa aterioita.
Lähdenkin tästä kirjoittamaan pizza ohjetta :).
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEilen meni kokeiluun tämä Italialainen ja voi poijjaat jotta oli herkullista :) Lisää Vhh eväitä jakeluun niin jaksan seurata sinun esimerkkiä vähän hiilarisella eväällä <3 (serkkuskin tykkäs kovasti :))
VastaaPoistaHeissan Oikku ja voi miten kiva kuulla, että ohje on myös sinun mieleen, meilläkin on jo muutaman kerran jouduttu tuota tekemään. En tiedä huomasitko, mutta mulla on aika monta vhh-reseptiä VHH- laatikon alla, käyhän kurkkaa niitäkin ja juu jotain uutta on pikku hiljaa tulossa.
PoistaMukavaa uutta viikkoa sinulle :).
Tää on niin huippuresepti! Tuli tehtyä ties kuin monetta kertaa :) Laitoin tällä kertaa koko puntin tuoretta basilikaa ja pilkoin sekaan myös pari mötikkää tuoretta mozzarellaa, kun kerran kaapista löytyi - ei ainakaan huonontanut lopputulosta ;-)
VastaaPoistaVoi miten ihana kuulla, että pidät tästä ruuasta. Myös meillä tehdään tätä vähintään kerran parissa viikossa ja siitä on kiva ottaa eväät myös töihin.
PoistaMukavaa kevään jatkoa sinulle, aurinkoa ja iloa kaikesta viruksesta huolimatta <3.