Kyllä pannaristakin saa juhlavan ja hienostuneen, LOHI-FENKOLIPANNUKAKKU



Valmistin meille viime viikolla aivan mahtavaa suolaista pannaria. Ensin piti kylläkin tehdä pizzaa, mutta laiskuus yllätti (aika usein nykyään, hmmm).


Oikeastaan päällinen vaati kyllä saman työn, mutta pannaritaikinan teko on kuitenkin nopeampi kuin pizzan, eikä vaadi nostatusta.


Olen jo pidemmän ajan lisännyt fenkolia melko moneen ruokaan (sopii todella hyvin kalojen, äyriäisten ja simpukoiden kanssa, unohtamatta salaatteja ja keittoja), yksinkertaisesti koska sen anismainen ja raikastava maku hivelee makunystyröitä.

  melkoisen paljolta näyttää tuote täyte, mutta yhtään en kyllä    karsisi! Pannari on vasta menossa uuniin.         

Itse pannaritaikina eroaa perinteisesti siten, että osa maidosta korvataan (Deliciest) smetanalla ja kyllä sen huomasi maussa!


Tästä lohi-fenkolipannarista tuli  mielestäni niin juhlava ja herkullinen, jotta sitä voisi tarjota illanistujaisissa vieraille tai sitten vaikka brunssipöydässä, koska se maistuu yhtä hyvälle kylmänäkin.


Raitajuurta ei kyllä taida löytyä vuoden ympäri, joten kun se on loppu kaupoista, niin korvaisin sen varmaankin aurinkokuivatulla tomaatilla. Punajuurta en käyttäisi, koska se värjäisi koko pannukakun punaiseksi.


Suosittelen ehdottomasti sinua kokeilemaan tätä hienostunutta lohi-fenkolipannukakkua, uskon että yllätyt positiivisesti.


LOHI-FENKOLIPANNUKAKKU (uunipelti 60 cm)

Taikina:

  • 350g deliciest smetanaa (eli koko purkki)
  • 3 dl maitoa
  • 3-3,5 dl vehnäjauhoja
  • 4 munaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 75g voita pellille



PÄÄLLE:

  • 1 iso fenkoli
  • 1 punasipuli
  • 2 raitajuurta (voit korvata kourallisella aurinkokuivatettuja tomaatteja)
  • voita nokare paistamiseen
  • 400g savulohta paloiteltuna
  • 1 limen mehu ja kuori
  • 2-3 tl kapriksia
  • ripaus suolaa ja pippuria myllystä
  • 100g siivutettua parmesan/pecorinojuustoa
  • tilliä




OHJE:

1. Valmista ensin pannaritaikina. Sekoita smetana ja maito, lisää jauhot pienissä erissä sekoittaen, lopuksi riko munat yksitellen joukkoon ja lisää suola.

2. Kuori punasipuli ja silppua se. Pese fenkoli ja siivuta siitä ohuita siivuja. Kuori raitajuuret ja leikkaa mahdollisimman ohuita siivuja.

3. Laita voita nokare pannulle ja lisää sipulisilppu, fenkoli- ja raitajuurisiivut. Vältä ruskistamasta, anna hautua noin 15 minuuttia. Vihanneksiin saa jäädä purutuntumaa (al dente). lisää lopuksi limen raastettu kuori ja puristettu mehu paistokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Paloittele savulohi ja poista mahdolliset ruodot.

5. Laita voi (75g) nokareina korkealaitaiselle uunipellille ja pelti uuniin. Anna voin ruskistua. Ota pelti uunista kaada taikina uunipellille. Paista pannaria noin 15-20 minuuttia 200 asteessa kiertoilmauunissa tai 220 tavallisella lämmöllä.

6. Ota pannari uunista (kun se on kupruilla ja hiukan ruskettunut)ja lisää fenkolipaistos, savulohipalat sekä juustosiivut päälle ja jatka paistamista vielä noin 5-10 minuuttia kunnes juusto on kauniisti sulanut.

7. Ripottele hiukan jäähtyneen pannarin päälle tilliä.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!

10 kommenttia:

  1. En ole muuten koskaan tehnyt suolaista pannaria! Tämähän näyttää todella ruokaisalta ja herkulliselta.
    Ihanaa tiistaita sinulle Sari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Outi, oikeastikoet ole suolaista piirakkaa tehnyt. Meillä kinkun ja juuston jämät tietää yleensä pannaripäivää, sinnehän ne on helppo jemmata.
      Ja tosiaan tämä lohi-fenkolipannari on kyllä aivan erinomaista syötävää.
      Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Voihan pannari, miten herkun näköistä ja kuulloista. Mä olen tehnyt ainoastaan fetapinaatti-- ja jauhelihapannaria. Tää menee kokeiluun!! Iloa!!

    VastaaPoista
  4. Kyllä tuota kelpaa vieraillekin tarjota, herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Tuuli ja juu tämä sopii mainiosti ystävien kanssa vietettäviin peli-iltoihin.

      Poista
  5. Mun on pakko ihailla joka kerta sun mahtavia "aivoituksia"! Taas niin upea resepti. Ei mulle vaan olisi tullut mieleen tällainen yhdistelmä. Jestas, taatusti herkullista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä kaimaseni olet kyllä aina niin ihana sanoissasi, olen niin otettu <3.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Uuh miten herkulliset kuvat. Pannarista on moneksi. Tuli taas todistettua. kiitos reseptistä <3

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä