Heissan pitkästä pitkästä aikaan J.
Syksy on jo pitkällä, miten se on sinulla sujunut? Mun
täytyy kyllä myöntää, että tämä ei ole mun vuodenaika, vaikka syksyllä olenkin
syntynyt. Kaunis ruska on toki ollut, mutta mä pelkään syksyä sen ikävän tiedon
jälkeen, kun sairastuin rintasyöpään. Vasta ensi kuussa on toinen
vuositarkastus ja ennen sitä en pysty keskittymään oikein kunnolla mihinkään.
Toki mukaviakin tapahtumia on ollut, kuten lapsenlapsen
2-vuotis synttärit ja aivan ihanat omat 60-vuotisjuhlat rakkaiden ja läheisten
ystävien kanssa.
Mikä parhainta myös nuorin siskoni saapui juhlistamaan
niitä Hollannista. Emme olleetkaan nähneet toisiamme yli puoleen vuoteen ja hämmästys
oli suuri, sillä hänen ulkoinen muodonmuutos oli huikea. Syynä oli hänen viime keväänä
aloittama ketogeeninen dieetti, joka oli tehnyt ihmeitä. Kiloja oli karissut ja energia lisääntynyt. Hienoa Satu <3.
No tuostapa sitten innostuin itsekin, ihan varma en
kuitenkaan vielä ole, sillä rakastamiani hedelmiä tai marjoja ei tuohon
ruokavalioon kuulu ollenkaan. Vähähiilihydraattista ruokaa valmistan usein ja
luulenpa, että kallistun vain noudattamaan sitä tarkemmin.
Joten tässä tulee reseptiä kirjolohen fileestä tehtyihin
kalapulliin. Nämä pullat ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja ne maistuvat
ennen kaikkea niin herkullisilta.
Kokonaiskalorimäärä on noin 1650 kcal ja annoksessa noin
412 kcal. Hiilihydraattien osuus on 3%/annos ja rasvan sekä proteiinin
30%/annos, joten nämä käyvät mainiosti niin VHH- kuin KETO ruokavaliota
noudattaville.
Tarjosin Rucola-Parmesan-Lohipullia
kukkakaalimuhennoksella ja tilkalla gheetä (kirkastettua voita) sekä kaprismarjoja eikä mikään estä syömästä
niitä pelkkien vihannesten kera. Ei ketoilijoille voit tarjota näitä pastalla tai perunoilla.Varsinaista kastiketta pullat eivät kaipaa,sillä ne ovat varsin mehukkaita.
Ja juu, nämä kalapullat paistetaan uunissa ilman turhaa käryä 😊.
Ja juu, nämä kalapullat paistetaan uunissa ilman turhaa käryä 😊.
RUCOLA-PARMESAN-LOHIPULLAT 4:lle
Näitä tarvitset:
- 500g lohta/kirjolohi filettä
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 2 kunnon kourallista rucolaa noin 30-40g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1,5 parmesan juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ripaus chilijauhetta
- voita/öljyä paistamiseen
OHJE:
Leikkaa lohifilee paloiksi (ilman nahkaa).
Silppua sipuli ja lisää nokare öljyä/voita pannulle ja
paista sipulisilppua noin 3 minuuttia, niin että se pehmenee (älä ruskista).
Laita lohipalat monitoimikoneeseen ja aja silpuksi yhdessä
rucolan kera. Itselläni on tosi pieni mixeri, joten tein tuon kolmessa eri
erässä.
Lisää massaan jäähtynyt sipulisilppu, mausteet,
ruokalusikallinen oliiviöljyä, raastettu parmesanjuusto sekä kananmuna, sekoita
hyvin.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita tilkka voita/öljyä valurautapannulle tai
leivinpaperia uunipellille ja ota ruokalusikallinen massaa ja pyörittele
palloksi. Pieni kippo vettä vieressä, johon kastaa käsiä, auttaa leipomaan
kalapullat. Massasta tulee 16 rucola-parmesan-lohipullaa.
Kun kaikki kalapullat on pyöritelty, paista niitä noin 15-20
minuuttia uunin keskitasolla.
HYVÄÄ RUOKAHALUA MYÖS SINULLE!
Sari <3 Ymmärrän täysin miksi ei ole se suosikki-vuodenaika sulla <3 Ihana ohje kuitenkin ja paljon tsemppiä sinne! Ihanaa viikkoa!
VastaaPoistaVoi kiitos ihanainen 😘 ja niin mahtavaa, että kerkesit täälläkin käymään, sulla sitä huisketta riittää varmaan ihan väsymiseen asti nyt ❤️
PoistaVaikka ketoa en noudatakaan kuulostaa resepti silti herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos Tuuli ja kyllä nämä kalapullat ovat ihan omaa luokkaa ja silti maistuvat herkulliselle lohelle 😋
PoistaEi ole syksy minunkaan suosikkiaikaa, mutta eri syystä kuin sinulla.
VastaaPoistaOletpa tehnyt herkun näköisiä pulleroita <3 Leppoisaa loppuviikkoa sinulle Sari <3
Hei Outi, onneksi tästä vuodenajasta päästään eroon pian, kohta on joulu ❤️.
VastaaPoistaKiitos paljon ja mukavaa viikonloppua, voi hyvin 😘.
Näyttää hyvältä! Tälle syysviikonlopulle näyttää on ohjelmaa, enkä ehdi kokkailla (ja silmiin on jo osunut monta hyvää reseptiä), mutta täytyy laittaa tämä ja muut reseptit talteen tulevia vapaita varten.
VastaaPoistaHeissan ja kiva kun piipahdin tänne blogiin kommentoimaan ❤️. Onpa hienoa, että kiinnostuit näistä kalapullista.
PoistaMukavaa viikonloppua sinulle kiireistäsi huolimatta 😘
Nam! Näyttää ihanalta. Kaunis annos.
VastaaPoistaKiitos paljon Kaura 😘. Näitä kalapullia söi kyllä riemumielin 😋
PoistaTämä resepti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ja kuvatkin jo suorastaan kutsuvat kokkailemaan tätä :)
VastaaPoistaKiitos paljon Jani 😘 ja suosittelen kokeilemaan. Kävin äidin luona lauantaina kyläilemässä ja sain maistaa näitä kalapullia hänen tekemänään ja niin hyviltä maistuivat, joten resepti todellakin toimii 👌
Poista