PARMESAANILLA JA KEVÄTSIPULILLA PANEROITUA KUHAFILETTÄ



Paras palata äkkiä ruotuun, ainakin muutamaksi päiväksi tuon syömisen suhteen. Pääsi hiukan mopo karkamaan käsistä pääsiäisen jälkeen, kun siskokin pyrähti suomeen muutamaksi viikoksi. Oltiin mökillä ja syötiin kaikkia mahdollisia grilliherkkuja jälkiruokineen.


Ollaan kuitenkin lähdössä viikon päästä Pohjois-Espanjaan Baskimaahan, Bilbaoon ja San Sebastianoon ja kuten olen etukäteen antanut itseni ymmärtää, se on oikea kulinaristien paikka. Maltan tuskin odottaa mitä kaikkea meren antimia sieltä löytyykään.


Kala on aina hyvä valinta, kun haluaa syödä kevyemmin ja koska sain kuhaa melko edullisesti, oli herkullinen ateria vain valmistusta vailla valmis.


Kotona meillä on itse rakennettu grilli, ihan toimiva, mutta melko työläs, sillä sitä pitää lämmittää puilla ainakin tunti. Joten valmistin kuhat uunissa grillivastuksien alla.


Itse tämän ruuan tekoon ei kulunut aikaa kuin ehkä 15 minuuttia kokonaisuudessaan (parsakaalin keittäminen sekä salaatin teko), koska kuhafileet kypsyivät uunissa vain noin 5 minuuttia, nopeaa vai mitä?


Parmesaani, kevätsipuli sekä sitruuna antoivat kuhalle upean säväyksen kuitenkaan peittämättä tuon herkän kalan omaa makua.

PARMESAANILLA JA KEVÄTSIPULILLA PANEROITUA KUHAFILETTÄ


Raaka-aineet:

  • 2 kuhafilettä (150-200g)
  • 50g parmesaania raastettuna
  • 2 kevätsipulia
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • suolaa ja pippuria, tilkka öljyä
  • keitettyä parsakaalia
  • vihersalaattia hedelmillä ja balsamicolla sekä smetanaa


OHJE:

Aseta uunin grillivastukset kuumenemaan 250 asteeseen. 

Raasta parmesaani sekä sitruunan kuori, viipaloi kevätsipulit ohuiksi siivuiksi ja sekoita ne kulhossa keskenään.

Leikkaa leivinpaperista sopiva pala uunivuoan pohjalle ja laita kuhafileet päälle. Mausta suolalla sekä pippurilla ja purista sitruunanmehu päälle (kala vaatii melko reilun suolan).

Ripottele lopuksi päälle vielä hiukan öljyä ja juustoraastesekoitus. Grillaa fileitä noin 4-5 minuuttia kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa parmesaani kuhafileet keitetyn parsakaalin ja vihreän salaatin kera ja sitruunalla sekä persiljalla maustetulla smetanalla.

10 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköistä ruokaa taas kerran. Sinä se osaat loihtia kauniita annoksia.
    Mukavaa iltaa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Outi kauniista sanoistasi 😘 ja kivaa loppuviikkoa myös sinulle ☀️

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa uskomattoman herkulliselta, testiin! Kiitos ohjeesta, harjoittelen vasta kunnon kalan kokkaamista, joten yksinkertaiset ohjeet ovat tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Nyyti, onpa kiva kuulla että tykästyit ohjeeseen. Herkullisia kala-annoksia sinulle :).

      Poista
  3. Kiitos tästä ihanasta ohjeesta, joka on linkitetty nyt blogiini!
    Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa siellä lämpöisessä!☀️������

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista
  5. Kirja on kyllä aivan ihsna, ja tosi kivan arvostelun kirjoitit siitä💚Vaikka monet kirjan ohjeet minulle ennestään tuttuja, löysin siitä paljon uutta kokeiltavaa. Kirja on kyllä ihanan visuaalinen, ja niin hyvin tehty.Oikein ihanaa loppuviikkoa Sari💚

    VastaaPoista
  6. P. S. Tuo Petra on muuten se feikkibloggaaja, joka laittaa kaikille saman viestin, ja vie itse asiassa ihan eri sivulle..

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä