Olipa kiva palata tänne lämpöiseen ja aurinkoiseen
Suomeen viiden päivän myrskyisestä ja sateisesta Baskimaasta. Itse maa niinä
sadettomina hetkinä näytti erittäin kauniilta ja vehreältä.
Myös paikalliset
ihmiset olivat erittäin ystävällisiä.
Vähän kyllä harmittaa, kun nähtävyyksiä piti katsella
auton ikkunoiden läpi, sillä jo vajaan tunnin kävelyn jälkeen sateenvarjot
rikkoutuivat, vaatteet ja kengät kastuivat läpimäriksi. Haluan kuitenkin palata
tuonne joskus myöhemmin uudelleen, vain ajankohta pitää valita paremmin.
Pintxoksia (paikallisia tapaksia) tuli muuten syötyä varmaan reilu 50 erilaista ja kaikki yhtä hyviä, niihin palaan myöhemmin toisessa postauksessa.
Kun kesä koittaa, niin ainakin meillä ruokavalio muuttuu
paljon kevyemmäksi. Silloin maistuvat kevyet keitot ja salaatit.
Tein eilen meille hedelmäisen broilerisalaatin tuoreiden
aprikoosien ja viinirypäleiden kera ja maistuipa se raikkaalta.
Tämä salaatti valmistuu nopeasti ja nopeutuu, jos ostat
kaupasta valmiiksi grillattua kanaa.
Salaatin voi nauttia myös leivän päällä ja mikään ei estä
keittämästä siihen vaikka pienen määrän simpukkamakaronia, jolloin siitä tulee
vieläkin ruokaisampi.
HEDELMÄINEN BROILERISALAATTI 4:lle
Raaka-aineet:
- 400g broilerin fileeleikkeitä/grillattua kanaa
- 8 kpl tuoreita aprikooseja (valitse pehmeitä ja kypsiä)
- 200g viinirypäleitä
- rapeaa salaattia
- ½ nippu lehtipersiljaa
- 3-4 rkl mantelilastuja
KASTIKE:
- 100g Creme Fraichea
- 1-2 rkl majoneesia (voit käyttää myös valmiiksi maustettua)
- 1 tl curryjauhetta tai jos haluat mausteisemman niin käytä curry madras -jauhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2 rkl sitruunan mehua
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
OHJE:
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen ja
laita sen jälkeen jääkaappiin maustumaan.
Pese ja halkaise aprikoosit, poista kivet.
Nuiji broilerinleikkeitä ohuemmiksi ja grillaa ne kypsiksi,
mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun jäähtymään, jonka jälkeen
paloittele ne.
Jos käytät valmiiksi grillattua broileria, poista nahka
sekä luut ja paloittele lihat sopiviksi suupaloiksi.
Grillaa myös halkaistut aprikoosin puolikkaat ja leikkaa ne
sen jälkeen vielä puoliksi.
Huuhtele viinirypäleet ja revi irti tertusta, jos rypäleet
ovat kovin isoja, niin puolita ne.
Leikkaa lehtipersilja silpuksi.
Kaada kaikki salaatin (muista myös mantelilastut) aineet kulhoon ja revi joukkoon rapeaa
salaattia. Lisää joukkoon kastike ja sekoita salaatti.
Tarjoa salaatti paahdetun leivän kera.
AURINKOISIA PÄIVIÄ SINULLE
Onpa herkullisen näköinen salaatti, siinä onkin kaikkea mitä tykkään syödä :) Minä olen täysin ihastunut tässä lähiaikoina viinirypäleiden ja fetan yhdistelmään ja niitä laitan joka salaattiin :)
VastaaPoistaIhanaa keskiviikkoa Sari <3
Hyvä yhdistelmä on myös viinirypäleet ja feta, maistuisi mullekin.
VastaaPoistaMukavaa loppuviikkoa sinulle Outi <3.