Vappu meni jo, mutta meillä syötiin toissa päivänä ah
niin herkullisia kesäkurpitsa-aurajuusto ”dippaleipiä”.
Ai miten niin dippaleipiä, no koska nämä friteeratut
palluraiset näyttävät ulkomuodoltaan sekä maistuvat suussa yhtä rapeilta kuin
tippaleivät. Tosin täytyy myöntää, että sisältä ne ovat kuitenkin pehmeitä ja
kuohkeita, toisin kuin makeat tippaleivät. Kutsutaan niitä siis dippaleiviksi.
Nämä suolaiset makuhermoja kutkuttavat dippaleivät
valmistuvat erittäin nopeasti ja helposti eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin
muutama, lähinnä kesäkurpitsaa, aurajuustoa, kananmunaa, vehnäjauhoja ja
oliiviöljyä friteeraukseen.
Eniten aikaa ehkä vie kesäkurpitsan valuttaminen ylimääräisestä nesteestä. Raastamisen jälkeen ripotellaan päälle suolaa ja
laitetaan kesäkurpitsaraaste lävikköön 15 minuutiksi, jonka jälkeen se vielä
puristellaan nyrkissä. Näin varmistetaan, ettei taikinasta tule liian märkää.
Sitten vain sekoitellaan kananmunat, vehnäjauhot,
aurajuustoraaste, silputtu kevätsipuli ja persilja samassa kulhossa sekaisin ja
ruvetaan paistohommiin.
Mulla ei ollut kotona kuin kakkuvehnäjauhoja, joten
jouduin laittamaan niitä peräti 4,5 dl taikinaan, mutta luulen että reilu 3 dl tavallisia karkeita vehnäjauhoja riittää. Taikina saa kuitenkin olla melko
löysähköä.
Lämmitä öljy ensin kuumaksi ja pienennä lämpöä, kun
aloitat paistamisen, itse alensin lämpöä yhdeksästä seiskaan, näin ne eivät
vain pala päältä, vaan kypsyvät kauttaaltaan.
Ota lusikalla sopiva määrä taikinaa ja käytä toista lusikkaa apuna ja ”pudota”
varovasti öljykattilaan. Paista dippaleipiä
noin 2 minuuttia/puoli, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta ja rapeilta. Paista noin 3 tai 4 samaan aikaan. Laita valmiit pallerot talouspaperin päälle paiston jälkeen, niin ylimääräinen öljy valuu siihen.
Dippaleipiä voit dippailla oman maun mukaan mihin vain.
Itse tein creme fraichesta sekä majoneesista mintun kanssa toisen kastikkeen ja
toinen oli suoraan pullosta sweet-chilisoossia. Helppoa, vai mitä?
Mieheni ilmoitti haluavansa näitä pian uudelleen, joten
meillä taidetaan syödä dippaleipiä jo heti tänä viikonloppuna.
BTW, jokohan sitä uskaltaisi laittaa omat kesäkurpitsat
avomaalle?
KESÄKURPITSA-AURAJUUSTO DIPPALEIVÄT
Raaka-aineet:
- 2 isohkoa kesäkurpitsaa raastettuna
- 1,5 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 aurajuusto (170g) raastettuna
- 3-4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 kevätsipulia silputtuna
- ½ nippu persiljaa silputtuna
- ripaus pippuria
Helppo dippikastike
noin 1,5 dl creme fraichea
2 rkl valkosipulimajoneesia
muutama mintunlehti silputtuna
Kiitos taas ihanan kuuloisesta reseptistä, menee kokeiluun välittömästi.
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla Seilena <3. Tarvii se munkin viimeistään sunnuntaina tehdä näitä uudelleen.
PoistaMukavaa viikonloppua sateesta ja kylmästä huolimatta!
Luulen, että tykkäisin dippaleivistä enemmän kuin tippaleivistä :)
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Sari <3
Ihana kuulla Outi <3 ja hyviä nää onkin :). Mukavaa Helatorstaita sinulle!
PoistaTippalevistä en välitä, mutta näitä rakastaisin.
VastaaPoistaVoi miten ihana kuulla Tuuli <3.
PoistaMukavaa Helatorstaita sinulle <3.
Ihanan näköisiä pikku suupaloja Sari! Kuola valuu jo :P
VastaaPoistaIhana sinä <3 ja kuule kyllä näiden takia kuola valuukin :D.
PoistaAurinkoista loppuviikkoa sinulle!