IHANAN RAPEAT KESÄKURPITSA-AURAJUUSTO DIPPALEIVÄT



Vappu meni jo, mutta meillä syötiin toissa päivänä ah niin herkullisia kesäkurpitsa-aurajuusto ”dippaleipiä”.


Ai miten niin dippaleipiä, no koska nämä friteeratut palluraiset näyttävät ulkomuodoltaan sekä maistuvat suussa yhtä rapeilta kuin tippaleivät. Tosin täytyy myöntää, että sisältä ne ovat kuitenkin pehmeitä ja kuohkeita, toisin kuin makeat tippaleivät. Kutsutaan niitä siis dippaleiviksi.


Nämä suolaiset makuhermoja kutkuttavat dippaleivät valmistuvat erittäin nopeasti ja helposti eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin muutama, lähinnä kesäkurpitsaa, aurajuustoa, kananmunaa, vehnäjauhoja ja oliiviöljyä friteeraukseen.


Eniten aikaa ehkä vie kesäkurpitsan valuttaminen ylimääräisestä nesteestä.  Raastamisen jälkeen ripotellaan päälle suolaa ja laitetaan kesäkurpitsaraaste lävikköön 15 minuutiksi, jonka jälkeen se vielä puristellaan nyrkissä. Näin varmistetaan, ettei taikinasta tule liian märkää.

Sitten vain sekoitellaan kananmunat, vehnäjauhot, aurajuustoraaste, silputtu kevätsipuli ja persilja samassa kulhossa sekaisin ja ruvetaan paistohommiin.

Mulla ei ollut kotona kuin kakkuvehnäjauhoja, joten jouduin laittamaan niitä peräti 4,5 dl taikinaan, mutta luulen että reilu 3 dl tavallisia karkeita vehnäjauhoja riittää. Taikina saa kuitenkin olla melko löysähköä.


Lämmitä öljy ensin kuumaksi ja pienennä lämpöä, kun aloitat paistamisen, itse alensin lämpöä yhdeksästä seiskaan, näin ne eivät vain pala päältä, vaan kypsyvät kauttaaltaan.

Ota lusikalla sopiva määrä taikinaa ja käytä toista lusikkaa apuna ja ”pudota” varovasti  öljykattilaan. Paista dippaleipiä noin 2 minuuttia/puoli, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta ja rapeilta. Paista noin 3 tai 4 samaan aikaan. Laita valmiit pallerot talouspaperin päälle paiston jälkeen, niin ylimääräinen öljy valuu siihen.


Dippaleipiä voit dippailla oman maun mukaan mihin vain. Itse tein creme fraichesta sekä majoneesista mintun kanssa toisen kastikkeen ja toinen oli suoraan pullosta sweet-chilisoossia. Helppoa, vai mitä?

Mieheni ilmoitti haluavansa näitä pian uudelleen, joten meillä taidetaan syödä dippaleipiä jo heti tänä viikonloppuna.

BTW, jokohan sitä uskaltaisi laittaa omat kesäkurpitsat avomaalle?


 KESÄKURPITSA-AURAJUUSTO DIPPALEIVÄT


Raaka-aineet:

  • 2 isohkoa kesäkurpitsaa raastettuna
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 aurajuusto (170g) raastettuna
  • 3-4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kevätsipulia silputtuna
  • ½ nippu persiljaa silputtuna
  • ripaus pippuria


Helppo dippikastike

noin 1,5 dl creme fraichea
2 rkl valkosipulimajoneesia
muutama mintunlehti silputtuna





8 kommenttia:

  1. Kiitos taas ihanan kuuloisesta reseptistä, menee kokeiluun välittömästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla Seilena <3. Tarvii se munkin viimeistään sunnuntaina tehdä näitä uudelleen.
      Mukavaa viikonloppua sateesta ja kylmästä huolimatta!

      Poista
  2. Luulen, että tykkäisin dippaleivistä enemmän kuin tippaleivistä :)
    Herkullista viikonloppua sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Outi <3 ja hyviä nää onkin :). Mukavaa Helatorstaita sinulle!

      Poista
  3. Tippalevistä en välitä, mutta näitä rakastaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla Tuuli <3.
      Mukavaa Helatorstaita sinulle <3.

      Poista
  4. Ihanan näköisiä pikku suupaloja Sari! Kuola valuu jo :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä <3 ja kuule kyllä näiden takia kuola valuukin :D.
      Aurinkoista loppuviikkoa sinulle!

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä