Heissan
sinä kiireinen joulunvalmistelija. Tulin pikaisesti kertomaan sinulle näistä
herkullisista parmesanilla maustetuista silakkapihveistä, niiden perään kun niin moni kyseli.
Näitä
syödään meillä melko usein iltapalaksi, ihan vain ruisleivän päällä. Toki voihan
tuohon viereen pyöräyttää vaikka pottumuussia, jos isompi nälkä pääsee
yllättämään.
Mitään
käryä näistä ei tule, sillä paistaminen tapahtuu uunissa. Valmistus muutenkin
vie vain hetken, kun ihanaiset juustoiset silakkapihvit jo maistuvat suussa.
PARMESAN SILAKAT 4-6:lle
Raaka-aineet:
- noin kilo silakkafileitä
- Parmesan juustoa
- Gouda juustoa (tai muuta kermaista juustoa)
- tilliä tuoreena tai kuivattuna
- suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja mangocurrya (tämän viimeisen voit korvata ihan vain currylla)
OHJE:
Laita
uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Laita
leivinpaperi uunipellille ja lado puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin.
Mausta
fileitä ripauksella suolaa, valkopippuria ja tilliä.
Raasta
parmesan juustoa fileiden päälle ja leikkaa juustoveitsellä kunnon siivut
goudaa fileille.
Laita
loput silakkafileet kanneksi ja mausta paprikajauheella, mangocurrylla ja
raasta vielä lopuksi parmesania päälle.
Paista
uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet näyttävät paistuneilta, juusto kunnolla
sulaneelta ja pinta rapealta.
Jos et
vielä ole kokeillut Vaasan ohut herkku ruisleipäsiä, niin nyt viimeistään kehotan
maistamaan.
HALUAN
TOIVOTTAA SINULLE MYÖS MITÄ PARHAINTA JOULUA!
Oi mitä ihanuuksia <3 Hitsin pimpulat kun hassasin kaikki silakat etikkaliemiin joulupöytään.
VastaaPoistaNäitä pitää tehdä heti vaikka välipäivinä.
Ihanaa ja rauhallista joulua <3
Kiitos Tiina ja mitä parhainta joulua myös teidän perheelle <3
PoistaHyvää ja herkullista joulua ihana Sari <3
VastaaPoistaKiitos samoin Outi sinulle ja perheellesi <3
PoistaOi, miten herkullisen näköinen annos ❤ Haluan silakoita juuri nyt...mutta kun kello on jo näin paljon... Hyvää joulun odotusta Sari ihanuus ❤
VastaaPoistaKiitos paljon Marjo ystäväiseni ja lämmintä joulun tunnelmaa myös sinulle <3.
PoistaKiitos ohjeesta! Näitä kokeillaan lauantaina ennen kinkun paistoa. Ihanaa joulunaikaa sinulle ja läheisillesi!❤
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla Satu ja mitä parhainta joulua sinulle ja perheellesi <3.
PoistaKiitos ohjeesta - kalan ystävä aikoo testata!
VastaaPoistaOikein hyvää ja onnellista joulunaikaa, Sari <3
Niin kiva kuulla Arja, että resepti pääsee testiin teilläkin ja samalla toivotan myös sinulle sekä perheellesi lämmintä ja tunnelmallista joulua <3.
PoistaHerkullinen ohje! Niin vähän tulee tehtyä mitään silakoista, joten tämä lähtee Tuulan keittiöön :)
VastaaPoistaHyvää joulunaikaa teille! Lämpimiä ajatuksia <3
Kaunis kiitos Tuula ja ihana luotto reseptin kokeilija olet, mitä lämpimistä ja onnellista joulua sinulle perheinesi <3.
PoistaTämä olisi kuule herkkua ihan jääkaappikylmänäkin! Itse tykkään silakoista kylminä, kuulostaa ehkä oudolta ; ) Kaunista joulun odotusta!
VastaaPoistaHeissan Heli ja juu olet ihan oikeassa, näitä aina seuraavana päivänä eväänä leivän päällä ja muuten maistuu niin hyvältä kylmänäkin. Lämmintä ja onnellista joulua sinulle ja perheellesi <3.
PoistaSilakkapihvit kuuluvat lempiherkkuihini. Näitä pitää ehdottomasti tehdä seuraavana silakkapäivänä. Kiitos paljon Sari herkullisesta ohjeesta! Mukavaa joulupyhien jälkeistä eloa ja oloa sinne!
VastaaPoistaHeissan Leena ja juu silakoista saa montaa herkkua niin arkeen kuin juhlaankin. Kiva kun resepti pääsee kokeiluun ja hyviä joulun välipäiviä sinulle <3.
PoistaSiis kiitos Saara! Anteeksi!
VastaaPoistaKaikki käy, dont worry Leena <3.
Poista