Meren hedelmien himoon, AASIALAISET CURRY SIMPUKAT


Minulla on pyörinyt mielessä  ja maistunut kielen päällä nuo meren elävät koko viikon. Ja ihmekkö tuo, kun sairaslomalla on tullut katsottua jos jonkinlaista kokkiohjelmaa.


Kokkiohjelmien parasta aatelia on mielestäni Australian MasterChef. Ihan uskomattomia taidonnäytteitä kilpailijat siellä työstävät ja kokkaavat. Ja ne raaka-aineet ihan mielettömiä. Kuola vaan valuu ja pitää pitää huoli, ettei jääkaapin ovi ole yhtenään auki :).



Kerroin jo alkuviikosta miehelleni mielihalustani ja olipa sattuma, kun Lidl:n tarjouskirjeessä oli valmiiksi pestyjä sinisimpukoita tarjolla.




Pakkauskoko oli sopiva 1,5 kiloa ja hinta sopiva, mutta joo…. valmiiksi pestyjä? En ole kuuna päivänä noin hiekkaisia sinisimpukoita käsitellyt, joten veitsi kauniiseen käteen ja pesemään ja puhdistamaan simpukat.



Aasialaisen keittiön ystävänä päädyin tällä kertaa valmistamaan simpukat curryyn. Oi, oi, oi! Pakko hehkuttaa, näistä simpukoista tuli ihan taivaallisia, nam.


AASIALAISET CURRY SIMPUKAT


Raaka-aineet:

  • 1,5 kg sinisimpukoita
  • 1  pieni sipuli (n. 1 dl sipulia silputtuna)
  • 2 tomaattia (n. 1 dl tomaattia silputtuna, ilman siemeniä)
  • 3 varsisellerin vartta
  • 2 tl valkosipulitahnaa (3-4 valkosipulinkynttä)
  • 1 tl inkivääritahnaa (n. 1,5 cm pala raastettuna)
  • 4 tl red curry pastea
  • 1 prk kookosmaitoa  (400ml)
  • 1 pkt GO-Tan kookoskermaa (50g) tai 1 prk tavallista kookosmaitoa vain valkoinen osa ilman kookosvettä
  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • 2-3 limeä
  • thaibasilikaa
  • 4 rkl (seesami) öljyä



OHJE:

Pese ja huuhtele simpukat kylmän veden (juoksevan) alla sekä poista ”parta”.

Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja silppua tomaatin lihat kuutioiksi.

Silppua sipuli ja varsisellerit.

Silppua valkosipulinkynnet sekä inkivääri, jos et käytä valmiita tahnoja.

Mittaa öljy korkeareunaiseen pannuun ja kuumenna.

Lisää sipuli- ja varsisellerisilppu sekä valkosipuli ja inkivääri. Hauduta 1-2 minuuttia.

Lisää silputut tomaatit (jätä noin 2 rkl sivuun) sekä 4 tl red curry pastea. 
Sekoita ja jatka hauduttamista vielä pari minuuttia.

Kaada joukkoon kookosmaito sekä kerma, anna kiehua muutama minuutti.

Mausta liemi 2-3 rkl kalakastiketta ja purista 2 limen mehu. Maista currya.

Lisää lopuksi sinisimpukat, laita kansi päälle ja keitä noin 3-5 minuuttia välillä sekoittaen.

Silppua valmiiden simpukoiden päälle Thai basilikaa, lisää sivussa olleet tomaatinkuutiot ja leikkaa limestä lohkoja. Aseta curry tarjolle tuoreen patongin tai vaalean leivän kera, lientä on kiva dipata leivän kanssa.


Herkuttele hyvässä seurassa <3 . Lasillinen valkoviiniä sopii mainiosti ruokajuomaksi. Tämä satsi riitti mainiosti kolmelle.


16 kommenttia:

  1. Namskis:) Rakastan aasialaisia curryja, ja currytahnaa löytyy aina jääkaapista,mutten ole koskaan tehnyt simpukoiden kanssa,muiden äyriäisten kanssa kylläkin.Tuo kyllä maistuisi nyt . Ihanaa viikonloppuaSari:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Curryt on mös meidän perheen herkkuu, niin lihalla, kanalla tai viakka ihan kasviksillakin. Ravuista olen aiemmin tehnyt ja tämä oli myös mun eka kerta näillä simpukoilla, mutta toimii erittäin hyvin, nam. Ihanaa viikonloppua myös sinulle Jael <3.

      Poista
  2. Voi miten herkullisen näköistä ruokaa, kauniin väristäkin. Australian Masterchef on ihana, hyväntuulen ohjelma.
    Mukavaa viikonloppua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi <3. Olen kanssasi samaa mieltä, MC on todellinen hyväntuulen ohjelma. Ihanaista viikonloppua sinulle Outi <3.

      Poista
  3. Ah, mikä herkullinen postaus! En ole koskaan omassa keittiössä tehnyt mitään simpukkaruokia. Syönyt kyllä olen mereneläviä matkustellessa. Uskaltaisikohan tähän joskus ryhtyä? On kyllä niin herkullisen näköistä ruokaa. Nyt kyllä söisin mielelläni lautasellisen aasialaisia curry simpukoita.
    Katsotaan sanoi Tuula :)
    Kivaa viikonloppia Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuula, nyt rohkeasti kokeilemaan, tämä ruoka jos mikä on ihan tajuttoman helppo. Aikaavievintä on simpukoiden pesu ja sen partakarvan poistaminen, loppu hoituu itsekseen :). Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3.

      Poista
  4. Heissan Tuula, nyt rohkeasti kokeilemaan, tämä ruoka jos mikä on ihan tajuttoman helppo. Aikaavievintä on simpukoiden pesu ja sen partakarvan poistaminen, loppu hoituu itsekseen :). Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3.

    VastaaPoista
  5. Todella kaunis simpukka-annos! Kokkiohjelmien katsominen on tosiaan mukavaa ja vähän vaarallista ajanvietettä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sirkku, juu kokkiohjelmien jälkeen kädet syyhyy päästä keittiöön kokkailemaan :).

      Poista
  6. Rakastan simpukoita ja tämä menee niin kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama rakkaus täällä ja ensi viikolla Hollannissa joutuu (lue saa!) varmaan syömään lisää simpukoita. Suosittelen kyllä tätä reseptii, tullut jo monelta kaverilta kiitoksia, jotka ovat kokeilleet. Mukavaa sunnuntain jatkoa :)

      Poista
  7. Oho, ehkäpä käyn ostamassa simpukkani Lidlin sijaan läheisestä kalakaupasta. Resepti kuulostaa kivalta, enää pitäisi ylipuhua puolisko syömään simpukoita! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ensin hiukan mietin Lidl:n simpukoita, mutta oikeesti kaikki olivat hengissä, hyvänkokoisia ja ehjät kuoret, ainoa oli se hiekkaisuus, mutta joutuuhan ne kalatiskienkin simpukat pesemään ensin. Mä oon niin onnellinen, kun tuo puolisko on yhteisten vuosien aikana oppinut syömään myös muutakin kuin purkki tonnikalaa :D.

      Poista
  8. Näyttää aivan ihanalta! Pitää ottaa pikemmiten simpukkailtamat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Peggy <3 ja juu suosittelen koko sydämmestäni herkuttelemaan simpukoilla.

      Poista
  9. Ooh, simpukat on mun ehdotonta lempiruokaa! Nam nam nam. Ihanan kuuloinen resepti.

    -Heidi

    VastaaPoista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä