CROISSANT KIERRE BROILERILLA



Saunan jälkeen maistuu yleensä  pieni  suolainen purtava.  Joskus se on kiuaslenkkiä, lämpöisiä juustoleipiä tai ihan vain voileipää ja teetä.


Olin ostanut tarjouksesta 3 pakettia broilerin fileesuikaleita, joista yhdestä päätin kokeilla vähän erilaista saunan jälkeistä purtavaa.




Broilerin fileesuikaleiden lisäksi tarvitaan 2 purkkia valmista croissant taikinaa, sipulia, paprikaa, pinaattia ja juustoraastetta sekä mausteita.


CROISSANT KIERRE BROILERILLA



Raaka-aineet:
  • 350 g broilerin fileesuikaleita tai minuuttileikeitä suikaloituna
  • ½-1 sipuli
  • ½-1 paprika
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 50 g babypinaattia
  • 1 tl suolaa, pippuria, kurkumaa ja  paprikajauhetta
  • 100 g mozzarella juustoraastetta
  • 80 g Aito cheddar juustoa (tavallinen/valkosipuli/chili)
  • 2 prk Danerolles croissant tuoretaikinaa
  • öljyä paistamiseen



OHJE:

Pilko sipuli, paprika ja chilipalko  kuutioiksi.  Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Lisää muutama rkl öljyä paistinpannulle.

Lisää pienitty chili ja valkosipuli pannulle ja kuullota niitä hetki.

Lisää broilerin fileesuikaleet, sipuli ja paprikakuutiot  ja anna paistua kypsiksi.

Mausta fileet 1 tl suolaa, pippuria, kurkumaa ja paprikajauhetta.
Sekoita ja lisää mausteita tarvittaessa.

Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon babypinaatit sekä 100 g mozzarellajuustoa.

Avaa croissant paketit ja irrota kolmiot toisistaan (yhteensä 12 kpl).
Laita leivinpaperi uunipellille ja lado taikinakolmiot lomittain sakarat ulospäin.
Lisää täyte taikinan päälle (kts. kuvasta) ja murustele Aito cheddaria päälle.

Käännä sakarat yksitellen kierteen keskustan suuntaan ja taikinan alle.

Voit halutessa ripotella kierteen päälle juustoa tai kuminan siemeniä (kastele tuolloin hiukan taikinan pintaa vedellä).

Paista croissant kierrettä n. 15-20  minuuttia kunnes se on kypsä.

Voit nauttia kierrettä sellaisenaan tai dipin kera myös valmis salsakastike käy.


Itse tein avokadosta, turkkilaisesta jogurtista ja sitruunan mehusta dipin,  jota maustoin tilkalla suolaa ja sokeria.



10 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea, hauskan näköinen ja varmaan maittava!
    Croissanttaikinasta on moneksi, tein itse siitä vohveleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli ja ihan mahtava taikina tämä on, niin monenlaista herkkua tästä kyllä saa :).

      Poista
  2. Tätä pitää kyllä kokeilla, kiitos vinkistä. Saatan testata jonkinmoisella jauhelihatäytteellä :) No niin, nyt mulle tuli nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja juu onnistuu niin jauhelihalla kuin pelkillä vihanneksilla ja yksi lukijoista ehdotti jopa sieniä, sitä pitää minunkin kokeilla seuraavaksi.

      Poista
  3. Nyt on kyllä lauantairuokien kunkku tässä : ) Aivan loistava idea ja meillä on aina jääkaapissa noita taikinoita, joten pitääpä joku kerta toteuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heli ja kiitos <3. Näistä croissant tuoretaikinoista saa kyllä monenlaista herkkua tehtyä. Tämä kierre on myös kiva laittaa vaikka vieraspöytään, on se niin näyttävä.

      Poista
  4. Kiva idea, aloin heti miettiä sopivaa kasvisversiota ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko, tässä vain mielikuvitus rajana ja esim. Härkis kävisi mainiosti.

      Poista
  5. Oi! tämä on niin hävyttömän herkullisen näköistä! Pakko kokeilla vihdoin, kiitos inspiraatiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ihanainen ja ole hyvä vaan, täytteetkin voi valita oman mielen mukaan <3.

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä