Helppo ja nopea tomaattinen lohipasta




Kun tytär tulee vanhaan kotiinsa syömään, niin silloin tarjotaan kalaa, koska sitä hän harvoin kokkailee itse (avopuoliso ei pidä kalasta).

Kysyn kuitenkin etukäteen mitä hän haluaisi ja vastaukseksi saan yleensä – lohta.


No mikäs siinä kyllä lohi ja kirjolohi maistuu myös meille.



Tällä kertaa tarjosin lohipastaa. Se on nopea valmistaa, sillä kastike valmistuu pastan kiehuessa. Oikeastaan ihan kiva ruoka tehdä pitkän työpäivänkin jälkeen.



TOMAATTINEN LOHIPASTA 6:lle


Raaka-aineet:
  • 700-800g kirjolohifileetä (pieni kirjolohi)
  • 2-3 kpl salottisipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3-4 rkl voita
  • 350g tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 150g Arla rucola-pesto tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 150g pakasteherneitä
  • pippuria
  • ½ limen mehu
  • persiljaa
  • valitsemaasi pastaa (n. 70-80g/ruokailija, fusillipastan muoto sitoo hyvin kastiketta)



OHJE:

Ota pakasteherneet pöydälle sulamaan.

Laita valitsemasi pasta vesi kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan.

Nypi kalafileestä ruodot ja leikkaa kirjolohifileestä kunnollisen kokoisia paloja (3x4 cm).

Kuori ja silppua salottisipulit sekä valkosipulinkynnet.

Laita voi paistinpannulle ja kuullota sipuleita hetken aikaa siinä.

Kaada sekaan tomaattimurska ja lisää suola. Anna hautua muutaman minuutin ajan ja lisää joukkoon seuraavaksi tuorejuusto sekoita ja kaada joukkoon nyt myös kuohukerma.

Kun kastike alkaa kiehua uudelleen lisää joukkoon pakasteherneet ja kalanpalat.

Anna kiehahtaa hetki, mausta pippurilla ja purista limen mehu joukkoon.

Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla.



Salaatiksi valmistin tällä kertaa eräänlaisen antipastosalaatin. Siihen pilkoin mukaan juustoa, pepperonimakkaraa, salottisipulin, tomaatin, säilöttyä paprikaa, kaprismarjoja, pinaatinlehtiä,  persiljaa ja maustamiseen käytin Rajamäen valmista sitruuna balsamikastiketta. Näitä salaatteja voi tehdä sen mukaan mitä kaapeista löytyy, kivan erilaisia vaihteeksi vihreälle salaatille.

HYVÄÄ SYKSYÄ SINULLE!



10 kommenttia:

  1. Lohi on ainoa kala, jota pystyn valmistamaan. Tämä ruoka menee testaukseen, kiitos ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja kiva kuulla, että aiot tätä kokkailla. Mukavaa viikonloppua sinulle :)

      Poista
  2. Niin herkulta kuullostaa, että mäkin kokeilen!! Ihanaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Taru ja kiitos <3. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

      Poista
  3. Kiitos tästä, mies ja lapset rakastaa lohipastaa ja lohta kaikissa muodoissa ja viel kun mies niitä yrittää fisustellakin välillä. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, itse pyydystettyä kalaa, kuullostaa vielä paremmalta! Mukavaa alkavaa syksyä sinulle ihanainen <3.

      Poista
  4. Oih, mikä herkullinen ohje! Lohi on meilläkin suosikkikala, joten lohireseptit ovat aina tervetulleita. Menee kokeiluun jossakin vaiheessa. Kiitos Sari!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuula, ihana luotto kokkailija resepteilleni <3. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

      Poista
  5. Superherkullisen näköistä! Lohi on kyllä lempikalani, se on vaan monipuolisin, voi syödä raakana, kypsennettynä ja maku sopii vaikka tomaatin happojen kanssa : )

    VastaaPoista
  6. Kaunis kiitos Heli <3 ja totta lohesta on niin moneksi. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä