POSSUN SISÄFILE VARTAAT HOI SIN KASTIKKEELLA




Olin hamstrannut liikaa ruokaa viime viikonlopuksi mökille ja sieltä palautui kotiin possun sisäfilettä. No eipähän tarvinnut käydä kaupassa tai liiemmin miettiä mitä illalla söisimme.

En tiedä onko sinulle tuttu tuo valmis Hoi Sin kastike, kiinalaisessa keittiössä suosittu maustekastike, joka on koostumukseltaan paksuhkoa, ruskeaa ja makeaa.

                 kuva lainattu googlesta

Sitä voi käyttää niin lihan, kanan ja jopa äyriäisten marinointiin ja grillaukseen. Se soveltuu hyvin helppoon ja nopeaan ruoan valmistukseen.



Lisukkeeksi vielä eiliseltä jääneitä keitettyjä perunoita, jotka uppopaistoin öljyssä, ei ehkä ihan terveellisemmästä päästä, mutta ah niin herkullisia, sisältä pehmeitä ja pinnalta rapsakoita.




Tapani mukaan lisäsin valmiiseen maustekastikkeeseen vähän vielä kärkeä lisää eli valkosipulia, tuoretta inkivääriä, sweet chili kastiketta ja seesaminsiemeniä.


Ja koska coleslaw salaattia löytyi enää tippa jääkaapista, jatkoin sitä kukkakaalin kukinnoilla, tuoreella kurkulla ja porkkanalastuilla.

Ja niin helposti oli huisin herkullinen ateria valmis.



Vartaat grillasin uunissa, koska ulkogrilli on mökillä, mutta hyvin onnistui tälläkin tapaa.






POSSUN SISÄFILE VARTAAT HOI SIN KASTIKKEELLA  4:LLE


Raaka-aineet:

  • n. 700 g possun sisäfilettä
  • 1,3 dl Spice Up Hoi Sin kastiketta
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ dl sweet chili kastiketta
  • 1 tl tuoretta inkivääriä


OHJE:

Puhdista possun sisäfilee ja leikkaa kahteen osaan keskeltä. Leikkaa vielä puolikkaat 5-6 osaan pitkittäin, niin että saat niistä ohuita ”nauhoja” varrastikkuihin pujotettavaksi. Jos käytät puisia bambutikkuja, muista liottaa niitä vedessä vähintään 15 minuuttia.

Mittaa Hoi Sin- ja sweet chilikastike marinadiastiaan.
Lisää joukkoon murskatut/raastetut valkosipulinkynnet, seesaminsiemenet sekä 1 tl raastettua inkivääriä.

Laita leikatut possun ”nauhat” marinadiin vähintään 30 minuutiksi.

Aseta uuni 220 asteeseen grillausasentoon.

Pujota sitten jokainen ”nauha” omaan varrastikkuun ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.

Grillaa vartaita ensin noin 6-8 minuuttia, ota pois uunista, käännä ympäri ja jatka grillausta vielä noin 5 minuuttia.

Jos haluat tehdä samanlaisia perunoita, niin keitä perunat ensin kypsiksi ja anna jäähtyä (käytä mielellään edellisenä päivänä keitettyjä). Paina perunoita leikkuulautaa vasten niin, että se hiukan murskaantuu (leikkaa isot perunat kahteen osaan). Kaada korkealaitaiseen pannuun noin 8 dl öljyä ja kuumenna se. Lisää perunat öljyyn ja kääntele niitä niin, että ne saavat väriä pintaan joka puolelta. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle ja mausta paprikajauholla sekä suolalla. Samassa öljyssä paistoin vielä punasipulia, jonka olin leikannut neljään osaan ja siivut paiston nopeasti yksitellen.

Mukavia grillailu hetkiä ja aurinkoista elokuun jatkoa sinulle!




Tiesithän, että blogini löytyy niin facebookista, instagramista kuin pinterestistäkin, tervetuloa tutustumaan sinne.

Olen myös erittäin ilahtunut jos saan viestiä sinulta <3.

10 kommenttia:

  1. Huisin hyvää hoisin-possua! Niin herkullisen näköistä. Hoisin-kastike on hyvää, itsekin käytän sitä juuri noin, alan kehitellä jotain nopeaa aineksista, joita kotoa löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eihän ruoan laiton tarvitse olla monimutkaista tai aikaa vievää varsinkaan arkisin ja tämä kastike jos mikä on niin herrrrkullistakin :).

      Poista
  2. Hoisin menee ostoslistalle heti seuraavalla kauppareissulla. Näyttää tosi hyvältä ja tuo helppous on ihan huippua. Juuri tällaisia etenkin arkiruokien pitääkin olla - viikonloppunakin hyvä ja helppo ruoka on pelkkää plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Anu ja kaunis kiitos sinulle <3. Tämä ohje on tosiaan ihanan helppo ja vieläpä nopea, toki tuon lihankin voi jo aamulla laittaa vaikka marinadiin ja sitten tarvittaessa grillata. Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja kiva kun pistäydyit täällä :).

      Poista
  3. Oi miten kaunista ruokaa. Aasialainen vivahde näkyy, tuoksuu ja maistuu, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Outi ihana <3. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

      Poista
  4. Näyttääpä hyvältä!, varmasti toimisi myös kanalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti toimii myös kanafilellä, itseasiassa tarkoitus onkin näitä valmistaa sunnuntaina mökillä juurikin broikusta :).

      Poista
  5. Hurjan hyvän näköistä,vaikken lihaa syökään. Tuontapaista olenkin tehnyt kanalla silloin kun sitä vielä söin.Nam nam:) Oikein ihanaa viikkoa sinulle Sari:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Jael <3. Juu mekin tehtiin näitä vartaita kanasta viikonloppuna mökillä, ihana tuo Hoi Sin kastike. Mukavaa viikkoa myös sinulle ystäväiseni <3

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä