RUIS FRITTIMUIKUT JA CREME FRAICHE DIPPI



Pyyhälsin kauppaan tapani mukaan pää tyhjänä ja vailla minkäänlaista ideaa illan ateriaksi. Vaikka lohta tuli syötyä useampaan kertaan viime viikolla, niin kuitenkin  jalat veivät  kalatiskille ensimmäiseksi.



En voinut vastustaa, kun tarjolla oli niin sopivan kokoisia ja hintaisia muikkuja, niitä lähti sitten kilo kaupasta mukaan.



Mielessä siinsi ne markkinoiden frittimuikut, mutta nyt on pakko kehaista, että näiden muikkujen perään itkisi nuo torimyyjätkin, sen verran herkullisia näistä tuli, jopa oma mies, joka ei niin muikuista ennen ole välittänyt, söi ihan överit ja valitteli täpötäyttä vatsaansa loppuillan :D.





RUIS FRITTIMUIKUT JA CREME FRAICHE DIPPI 4-6:lle


Raaka-aineet:

  • 1kg perkaamattomia muikkuja
  • 6 dl öljyä
  • sitruunaa


Frittitaikina:

  • ¾ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2,2 dl vishyä (itse tein soda streamerillä)


Dippikastike:
  • ½ prk creme fraichea (100g)
  • 2 rkl tilliä silputtuna
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • suolaa, valkopippuria maun mukaan


OHJE:

Valmista ensin dippikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen ja laita se odottamaan jääkaappiin.

Perkaa päät ja sisälmykset pois, huuhtele kevyesti ja kuivaa kalat.

Sekoita friteeraustaikinan jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää lopuksi vishy.

Kaada öljy wokkipannuun tai korkealaitaiseen pannuun. Kuumenna öljy.

Kun öljy on tarpeeksi kuuma (kala alkaa heti kiehumaan öljyn pinnalla), ota muikkua hännästä kiinni ja kasta se friteeraustaikinaan ja laita sitten öljyyn kiehumaan. Omalle pannulle mahtui noin 6 kerrallaan, älä laita liian paljon kerrallaan pannulle.

Laita talouspaperia lautaselle ja nosta reikäkauhalla valmiit frittimuikut sen päälle (ylimääräinen öljy valuu pois).

Jatka friteeraamista niin kauan, kunnes kaikki kalat on paistettu.


Laita frittimuikut tarjolle dippikastikkeen, sormisuolan ja sitruunaviipaleen kera.


Toivottelen sinulle hyvää ruokahalua herkullisten frittimuikkujen kera!

8 kommenttia:

  1. Oinam, näyttää törkeen hyvältä. Tää ohje pitää pistää muistiin ja testata itekin mahdollisimman pian :)

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh heee ja kiitos Linda <3. Nämä muikut maistu kyllä ihan törkeen hyviltä :D. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

      Poista
  2. IIK miten herkun näköistä. I love muikku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja iik, nää muikut oli kyllä ihan 100% jees. Kiva kun kävit täällä ja mukavaa keskiviikkoa sinulle Taru <3.

      Poista
  3. Tosi hyvältä näyttää tuo muikkujen päällys. Kalaruokien ystävä varmasti näistä tykkäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi, kiitos kommentistasi, vaikka tiedänkin, että et itse kalaa voi syödä. Mukavaa keskiviikkoa sinulle <3.

      Poista
  4. saakos kaupasta perattuja muikkuja? enpä oo koskan ostanut :O

    VastaaPoista
  5. Tuumaisin, että nyt on taas herkut kohdillaan :D Nam!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä