RUIS FRITTIMUIKUT JA CREME FRAICHE DIPPI



Pyyhälsin kauppaan tapani mukaan pää tyhjänä ja vailla minkäänlaista ideaa illan ateriaksi. Vaikka lohta tuli syötyä useampaan kertaan viime viikolla, niin kuitenkin  jalat veivät  kalatiskille ensimmäiseksi.



En voinut vastustaa, kun tarjolla oli niin sopivan kokoisia ja hintaisia muikkuja, niitä lähti sitten kilo kaupasta mukaan.



Mielessä siinsi ne markkinoiden frittimuikut, mutta nyt on pakko kehaista, että näiden muikkujen perään itkisi nuo torimyyjätkin, sen verran herkullisia näistä tuli, jopa oma mies, joka ei niin muikuista ennen ole välittänyt, söi ihan överit ja valitteli täpötäyttä vatsaansa loppuillan :D.





RUIS FRITTIMUIKUT JA CREME FRAICHE DIPPI 4-6:lle


Raaka-aineet:

  • 1kg perkaamattomia muikkuja
  • 6 dl öljyä
  • sitruunaa


Frittitaikina:

  • ¾ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2,2 dl vishyä (itse tein soda streamerillä)


Dippikastike:
  • ½ prk creme fraichea (100g)
  • 2 rkl tilliä silputtuna
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • suolaa, valkopippuria maun mukaan


OHJE:

Valmista ensin dippikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen ja laita se odottamaan jääkaappiin.

Perkaa päät ja sisälmykset pois, huuhtele kevyesti ja kuivaa kalat.

Sekoita friteeraustaikinan jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää lopuksi vishy.

Kaada öljy wokkipannuun tai korkealaitaiseen pannuun. Kuumenna öljy.

Kun öljy on tarpeeksi kuuma (kala alkaa heti kiehumaan öljyn pinnalla), ota muikkua hännästä kiinni ja kasta se friteeraustaikinaan ja laita sitten öljyyn kiehumaan. Omalle pannulle mahtui noin 6 kerrallaan, älä laita liian paljon kerrallaan pannulle.

Laita talouspaperia lautaselle ja nosta reikäkauhalla valmiit frittimuikut sen päälle (ylimääräinen öljy valuu pois).

Jatka friteeraamista niin kauan, kunnes kaikki kalat on paistettu.


Laita frittimuikut tarjolle dippikastikkeen, sormisuolan ja sitruunaviipaleen kera.


Toivottelen sinulle hyvää ruokahalua herkullisten frittimuikkujen kera!

8 kommenttia:

  1. Oinam, näyttää törkeen hyvältä. Tää ohje pitää pistää muistiin ja testata itekin mahdollisimman pian :)

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh heee ja kiitos Linda <3. Nämä muikut maistu kyllä ihan törkeen hyviltä :D. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

      Poista
  2. IIK miten herkun näköistä. I love muikku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja iik, nää muikut oli kyllä ihan 100% jees. Kiva kun kävit täällä ja mukavaa keskiviikkoa sinulle Taru <3.

      Poista
  3. Tosi hyvältä näyttää tuo muikkujen päällys. Kalaruokien ystävä varmasti näistä tykkäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi, kiitos kommentistasi, vaikka tiedänkin, että et itse kalaa voi syödä. Mukavaa keskiviikkoa sinulle <3.

      Poista
  4. saakos kaupasta perattuja muikkuja? enpä oo koskan ostanut :O

    VastaaPoista
  5. Tuumaisin, että nyt on taas herkut kohdillaan :D Nam!

    VastaaPoista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä