MÖKIN MAUKAS SAVULOHIKEITTO, se nopeampi versio




Perjantaina taas huristeltiin mökille suoraan töistä ja mikäs sen ihanampaa kuin pyyhkiä kaupungin pölyt puusaunassa luonnon helmassa.

Ohjelmassa oli lisää kukkaistutuksia ja pikkumökin terassin anturoiden valamista. Toivoa olisi saada se juhannukseksi valmiiksi.



Muutaman päivän grillailujen jälkeen tuli sunnuntaina jo mieliteko saada kalaa ruoaksi. No kalastamaan ei nyt keretty, joten kyläkaupan tiskiltä mukaan napattiin savustettua kirjolohifilettä.


Blogista löytyy paljon suosiota saanut pehmeä ja samettinensavulohikeitto, joka on kulkenut mukanani jo pitkälti yli 20 vuotta, mutta nyt halusin hiukan nopeuttaa reseptiä, vaikka raaka-aineita on muunteltu, on tuloksena kuitenkin herkullinen ja aromikas keitto.

MÖKIN MAUKAS SAVULOHIKEITTO (4-6:lle)


Raaka-aineet:

  • 500-600 g ruodotonta savukirjolohifileetä
  • 4 rkl öljyä
  • 3 sipulia
  • 1 nippu uutta sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 tuore chilipalko
  • 1 pieni purkki (70 g) tomaattipyrettä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 nippu retiisiä
  • 1 limen mehu
  • pippuria maun mukaan
  • tilliä


OHJE:

Poista nahka kalafileestä, jätä kala melko isoiksi paloiksi.

Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet silpuksi sekä chilipalko ohuiksi renkaiksi.

Pilko uudet sipulit varsineen renkaiksi eri kuppiin.

Pese ja kuutioi suippopaprikat.

Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna. Lisää sipuli-valkosipulisilppu sekä siivutettu chilipalko ja freesaa niitä noin 4-5 minuuttia pienellä lämmöllä, älä kuitenkaan anna ruskistua.

Lisää joukkoon kuutioidut suippopaprikat ja jatka freesaamista vielä n. 3-4 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kuohukerma ja vesi kattilaan. Anna kiehahtaa.
Lisää tarvittaessa vettä.

Siivuta sekaan retiisit sekä uudet sipulit varsineen ja anna keiton porista hiljalleen 7-10 minuuttia.

Lisää lopuksi savukirjolohen palat, limen mehu ja tilli.

Ota keitto pois liedeltä.


Mausta suolalla ja pippurilla. Suolan tarve vaihtelee kalan suolaisuuden mukaan, joten lisää sitä vähitellen.



HYVÄÄ RUOKAHALUA!

11 kommenttia:

  1. Ohje menee kokeiluun, kiitos ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla Jenni :), uskon että maistuu myös sinulle. Kiva kun kävit täällä vierailulla ja sateesta huolimatta mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3.

      Poista
  2. Nam! Ihanan näköiset annokset. Lohikeitto on aina hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos sinulle Satu <3, ja juu yhdyn sun sanomaasi, lohikeitto on aina hyvää. Iloa uuteen viikkoon myös sinulle!

      Poista
  3. Oi miten herkullisen oloinen resepti <3 Ehdottomasti kokeiluun. Ihanaa viikkoa sateesta huolimatta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon sanoistasi Tiina ja pakko myöntää kyllä tätä mielellään syö :). Mukavaa tiistaipäivää sinulle ja onneksi ne ovat luvanneet kuivempaa säätä loppuviikkoon.

      Poista
  4. Kiitos keittovinkistä. Minä kala-allergikkona pystyi juuri ja juuri tekemään muulle perheelle lohiruokia. Välillä kun koko kalan tuoksu saa yökkimään. Inhottavia tällaiset allergiat.
    Herkullisen näköinen keitto <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi harmitus, nuo ruoka-allergiat ovat kyllä ikäviä ja rajoittavat syömistä. Ihana olet kun kuitenkin kalaa muulle perheelle taiot, se on aika harvinaista. Mukavaa päivää sinulle Outi :).

      Poista
  5. Herkulliselta kuulostaa ja näyttää, joten pakko testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Pirkko ja kiitos paljon, ihana myös kuulla kun saa jonkun toisen innostumaan reseptistä. Mukavaa ja aurinkoista keskiviikkoa sinulle :)

      Poista
  6. Herkulliselta kuulostaa ja näyttää, joten pakko testata.

    VastaaPoista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä