Viikonloppua olimme siskoni kanssa kahden mökillä ja saimme
hoidettua pihapiirin kukka- ja kasvimaat jo melkein kuntoon, vain muutamia
kesäkukkaistutuksia uupuu enää.
Ei haitannut pieni koleuskaan, hikihän siinä maata
käännellessä ja kitkiessä tuli.
Kaiken puurtamisen jälkeen siskoa piti hemmotella lasillisella raikasta
Raparperiittaa, johon olin jo kotona keittänyt mehun.
Raparperiitta
Raaka-aineet:
- 5 raparperin punaista vartta
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vettä
- ½ sitruunan mehu
OHJE:
Pilko raparperin varret kattilaan, mittaa sokeri sekä vesi
ja keitä noin 10-15 minuuttia. Jähdytä hiukan ja paina siivilän läpi toiseen
astiaan. Purista joukkoon sitruunan mehu ja laita jääkaappiin kylmenemään.
Yhteen drinksuun tarvitset 4 cl tequilaa, 0,5 dl lidl sweet
twisted siideriä, 0,5 valmista raparperimehua ja runsaasti jäämurskaa. Jos
omistat shakerin mittaa kaikki aineet ensin siihen, ravista voimakkaasti ja
kaada lasiin.
LOUNAAKSI NAUTIMME GRILLISSÄ PAISTETULLA GLUTEENITTOMALLA
FOCCACIALLA 2 kpl
Raaka-aineet:
- 1,5 dl vettä
- 2,5 tl kuivahiivaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2-2,5 dl Semperin tattari&teff jauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
voita tai oliiviöljyä
oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, feta ja parmesan
juustoa sekä tuoretta rosmariinia
OHJE:
Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi ja lisää kuivahiiva,
sokeri, suola ja öljy.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa käsin reilut 7
minuuttia. Aina parempi mitä kauemmin jaksat vaivata.
Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin
tunnin verran.
Tee taikinasta kaksi palloa ja painele ne noin 1 cm
paksuiseksi leiviksi.
Lämmitä grilli (keskilämpöiseksi) ja voitele grilliritilät
öljyllä.
Paista leipiä ensin 5 minuuttia ensimmäiseltä puolelta ja
käännä. Voitele paistettua pintaa sulatetulla voilla tai oliiviöljyllä.
Ripottele päälle oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, feta- ja parmesanjuustoa
sekä rosmariinia. Paista vielä n. 5 minuuttia kunnes leipä on kypsä. Lisäksi
voit tarjota rucolaa tai muuta vihreää salaattia.
Leivän grillauksesta löytyy video täältä
Saunan jälkeen grillasimme vielä broilerin minuuttipihvejä,
jotka marinoin Lidl:n kuivamausteella (coconut-sesame), oliiviöljyn ja tilkassa
sitruunan mehun kera. Ne saivat maustua pari tuntia jääkaapissa.
Muista ottaa lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen
grillaamista.
Lisukkeeksi valmistimme salaattia, joka valmistui nopeasti friseesalaatista
ja valmis coleslaw salaatista. Sekaan voi laittaa kirsikkatomaatteja, omenaa, vesimelonia
tai paprikaa sekä punasipulia ja yrttejä. Minulla oli jäljellä kotona tehtyjä juustopalloja, jotka
päätyivät myös salaattiin.
Ihanaa kun kesällä voi kaiken ruoanlaiton hoitaa ulkona
grillissä.
HERKULLISIA GRILLAILUJA MYÖS SINULLE!
Kylläpä näyttääkin herkullisilta, varsinkin nuo leivät. Niitä taisinkin jo instagramissa ihastella. Minutkin muuten löytää sieltä @outislifeblog
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle!
Heissan Outi, kiva kun pistäydyit täällä ja mitä noihin leipiin tulee, sisko tykkäsi niistä myös erityisen paljon. Hyvä kun muistutit Instatilistäsi, minä löysin sen heti. Mukavaa aurinkoista viikkoa sinulle <3
PoistaVoihan mitä herkkuja - etenkin nuo foccaciat houkuttelevat kokeiluun:)
VastaaPoistaAurinkoista huomenta sinulle ja mukava kuulla, että onnistuin herättää mielenkiinnon. Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3.
Poista