WC:n MUODONMUUTOS, SININEN VAIHTUI MODERNIIN VAALEAAN

 Jotkut teistä varmaan muistavatkin meidän keväisen remontin kodissa. Silloin remontoimatta jäi vielä sauna sekä wc ja juuri tuon jälkimmäisen kimppuun kävimme kaksi viikkoa sitten. Aikataulu oli ehkä liian tiukkaan määrätty, sillä niin pöntöt, hanat, pesu-altaat sekä kaakelit puhumattakaan kalusteista, ovat suurelta osin tilaustuotteita ja niiden saaminen remontin alkuun vie tuon pari viikkoa. No meille noiden altaiden sekä hanojen saaminen tuotti kyllä suurta tuskaa, sillä olimme jo sopineet järjestävämme ystäville itsenäisyyspäiväetkot ja kyllähän wc:n  piti olla siihen mennessä valmis!


  
                     wc ennen remonttia, pönttöä myöden vaalean sininen


Koska tuo keväinen remontti sujui lopulta niinkin hyvin, niin uskaltauduin itse suunnittelemaan myös wc-remontin.

Alkujaanhan meillä oli allaskaappi yhdellä hyllyllä ja yksi pystykaappi tilassa, mutta nyt halusin muuttaa tuota ulkonäköä avarammaksi. Hiukan kyllä jännitti, miltä tuo yläkaappi näyttäisi valmiina, niitähän ei perinteisesti piirretä wc-tiloihin, mutta se hukkuu sinne ja koko wc-tila suureni visuaalisesti, kuitenkaan emme menettäneet paljoakaan säilytystilaa. Allastason alta löytyy laatikostot ja viereltä huikan matalampi kaappi. Kalusteet teetimme samassa firmassa, josta tilasimme keittiönkin, KKT-Kaluste Oy:stä.Peileistä olen erittäin iloinen, sillä toista samanlaista tuskin löytyy, noita puolikuun muotoisia peilejä en valmiina löytänyt, joten 90 cm ja 70 cm teetettiin paikallisella lasifirmalla.

Ledivalot vaihdettiin aikasemmin olleet kruunun tilalle. Toisella sivulla roikkuvat sisustusvalot riittävät valaisemaan wc:n, silloin kun ei meikata tarvitse. Peilin yläpuolelle pitää vielä etsi joku huomaamaton ledivalaisin.
Hana ja bidee olivatkin työläitä löytää kohtuuhintaisena malja-altaalle tai no rehellisesti sanottuna, löytyyhän niitä, mutta hinnat alkavat silloin yli 500 eurosta aina pitkälle toista tuhatta maksaviin malleihin. Onneksi tuo kotimainen granon malli miellytti silmää ja hinta kukkaroa. 

Wc laattoihin olin ihastunut jo kesällä, mielestäni aaltokuvio  seinälaatoissa sekä kivet lattialla sopivat hyvin tilan tunnelmaan. Kaapiston taakse asennettiin musta SPA välitilalevy, joka toimii myös pesuhuoneissa.
Kokonaiskustannus oli noin 3000,- euroa, kun itse asennettiin ja tehtiin kaikki työt. Mutta kyllä nyt silmä lepää ja ollaan erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Sinisen wc:n oli aika vaihtua moderninpaan vaaleaan.


Aiemman remontin kuvat löydät täältä

13 kommenttia:

 1. Apua, miten hieno muutos! Ja miten edullisesti! Ei voisi ikinä kuvia katsellessa kuvitella <3.

  Olen aika kade. Tässä huushollissa sama remppa on odottanut jo... öh, noin 10 vuotta. Olisikohan vihdoin aika toteuttaa se :D.

  Loistavaa työtä teillä! Kyllä tuossa veskissä nyt kelpaa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minna, kyllä meidän nyt tosiaan kelpaa ja luonnossa muutos on vieläkin huikeampi.
   Tosiaan wc remppaan saisi kulumaan vaikka kuinka paljon, mut pitää yrittää pihistää, kun vielä tuo saunaremppakin odottaa.
   Mukavaa joulun odotusta sinulle ystäväiseni <3.

   Poista
 2. Oih. Onpa upea ja tosi tyylikäs. Ja totta tosiaan...peili on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tiina, wc:stä tuli kyllä mieleinen ja meidän näköinen.
   Mukavaa joulun odotusta myös sinulle <3.

   Poista
 3. Tosi hieno lopputulos:) Ja vielä aika edullinen muutos, hienoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Jael ja tosiaan kyllä tuolla nyt viihtyy, vielä kun saatais rahat kerättyä saunaremppaan, niin sitten voisi taas levätä laakereilla seuraavat 30 vuotta :D.

   Poista
 4. Tuostahan tuli kuin luxushotellin vessa. Todella upea lopputulos ja tykkään kyllä ihan kaikesta tuolla. Erityisesti ihastuin tuohon aaltoilevaan seinään <3
  Kaunista viikkoa sinulle Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh hoh Outi, ehkä ei sentään luxus wc, mutta erittäin tyytyväisiä ollaan muutoksesta, kiitos sinulle kommentista ja tosiaan noin aallot kaakeleissa munkin mieleen.
   Kaunista viikkoa myös sinulle <3.

   Poista
 5. Onpa tyylikäs muutos, olette niin taitavia ❤️. Ihanaa viikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaimaseni, olet kultainen, taitavuudesta en tiedä, mutta lopputulokseen kuitenkin erittäin tyytyväisiä ollaan, nyt voidaan taas hetki huokaista.
   Mukavaa uutta viikkoa myös sinulle <3.

   Poista
 6. Onpas hieno muodonmuutos! Meilläkin olisi WC remontti edessä täällä Tampereella ja olen haeskellut hieman inspiraatiota pintojen ja laattojen suhteen. Kivat nuo alltokuvioiset seinälaatat ja lattian kivet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Ulla ja kaunis kiitos. Ollaan kyllä niin tyytyväisiä muodonmuutokseen, välillä jopa vitsailen, että jään sinne yöksi.
   Olen samaa mieltä kanssasi, mieleisillä laatoilla on suuri vaikutus.
   Mukavaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 7. Upean rohkeat kontrastit! Olen samaa mieltä silmää miellyttävien laattojen merkityksestä yleisilmeen kannalta. Meillä on remontti vasta suunnitteluvaiheessa.

  VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä