ITSETEHDYT VHH TORTILLA CHIPSIT JA TÄYTELÄINEN SALSA




Se olisi taas perjantai, viikonpäivistä paras ehdottomasti. Tänään vieläkin upeampi, sillä saan tyttäreni ja hänen jälkikasvunsa vieraaksi. Onhan se niin paljon kivempi nähdä kasvokkain ja samalla leikkiä pikku prinsessojen kanssa, kuin esimerkiksi whats upissa jutteleminen.



Tietysti pitää olla hyvää tarjottavaa ja ehkäpä syödään jotain kiinalaista, onhan se heidän mieleensä.




Kun tytöt ovat jo nukkumassa avataan varmaan viinipullo ja maistellaan jotain pientä purtavaa tai no tällä kertaa itsetehtyjä vähähiilihydraattisia tortilla chipsejä ja niin maukasta salsaa.







Tortillat valmistuvat melko helposti, mutta paistamisen jälkeen pitää malttaa odottaa hetki, että ne kerkiävät jäähtyä ennen leikkaamista.







Salsa on tehty aurinkokuivatuista tomaateista ja ehkäpä juuri sen vuoksi niin täyteläisen makuinen.






VÄHÄHIILIHYDRAATTISET TORTILLA CHIPSIT


Raaka-aineet:

  • 3 rkl philadelpihia tuorejuustoa (maustamaton)
  • 200 g juustoraastetta
  • 6 rkl mantelijauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta



OHJE:

1. Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.


2. Mittaa kuppiin mantelijauho ja mausteet ja sekoita.


3. Laita taikinakulhoon 3 rkl tuorejuustoa ja 200 g juustoraastetta, sekoita hyvin keskenään ja lisää jauhoseos sekoittaen joukkoon.


4. Laita taikina leivinpaperin päälle ja aseta päälle toinen leivinpaperi, kauli taikina ohueksi, pellin (60 cm) kokoiseksi levyksi. Ota päällimmäin paperi pois, siirrä uunipellille ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia kunnes taikina näyttää ja tuntuu rapealta (varo polttamasta).


5. Nosta paistettu taikinalevy varovasti pois uunipelliltä ja anna jäähtyä rauhassa. Leikkaa noin 5-6 cm suikale levystä ja sitten siitä kolmioita. Jatka kunnes koko levy on leikattu tortillojen muotoon. Tarjoile salsan kera.

BTW.  pyyhin hiukan paistettua tortillalevyä alapuolelta  talouspaperilla (ylimääräistä rasvaa) ennen leikkaamista kolmioiksi



TÄYTELÄINEN SALSA

Raaka-aineet:

  • 10 kpl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2-1 tl chiliä tai cayennepippuria
  • 1/4 tl juustokuminaa
  • 1/2 limen mehu
  • 1-2 rkl tuoretta korianteria


OHJE:


1. Mittaa tehosekoittimeen kaikki aineet ja soseuta salsan raaka-aineet soseeksi.


2. Laita jääkaappiin odottamaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä