HAAMUJENGI KYLPYTYNNYRISSÄ, VHH/KETO PIIRASTAIKINA




 Ihminen on terve, kun se leikkii tai ainakin vanha sanonta menee niin. Voi miten hauskaa mulla ja miehellä oli eilen illalla, naurulta ei meinannut tulla loppua.


No kaikki ei aluksi mennyt niin kuin Strömsössä, sillä alkuperäinen tarkoitukseni oli tehdä niitä voitaikina haamunakkeja, joita sinäkin olet varmaan nähnyt näin halloweenin alla.


Tekemäni taikina ei toiminut niin hyvin, että sitä olisi voinut kierittää ja työstää nakkien ympärille. Tosiaan,  se oli ihan liian murenevaa enkä yhtään ihmettele, sillä kyseessähän on vhh/keto taikina. Mutta, koska taikina oli huisin hyvän makuinen ja sisälsi hyviä raaka-aineita (kalliitakin), en sitä raaskinut poiskaan heittää, vaan painelinkin sen 18 cm läpimitaltaan olevaan irtopohja kakkuvuokaan (taikina riittää myös 20 cm), niin kuin piirakaksi. Esipaiston sen ensin ja sitten vain täytteet, takaisin uuniin ja avot "HAAMUJENGI KYLPYTYNNYRISSÄ"  oli syntynyt!





Paistamisen jälkeen vielä sinapilla silmät päähän ja näillä halloween nakeilla näytti olevan altaassa hauskaa. Parasta kuitenkin, johon sitten lopulta repesin (melkein pissat housuissa), oli se, kun mieheni kysyi, että onko noi punaiset (tarkoitti tomaatteja) jo kypsyneitä aaveita tuolla kuumassa altaassa, hah hah haaaa.


No jos sinuakin lapsettaa, niin tässä tämä ohje ole hyvä :).





HAAMUJENGI KYLPYTYNNYRISSÄ, VHH/KETO taikinalla

Pohja:

  • 50g mantelijauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1,5 rkl psylliumia
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 175g mozzarella juustoraastetta
  • 30g tuorejuustoa


OHJE:

1. Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta. Sekoita kuivat aineet keskenään.


2. Vaahdota valkuinen vaahdoksi vatkaimella ja lisää joukkoon 30g tuorejuustoa. Jatka vatkaamista ja lisää sitten jauhoseos ja lopuksi juustoraaste.


3. Ota taikina kulhosta ja työstä sitä vielä hetki käsin, katso, että kaikki ainekset ovat tasaisesti sekaisin.


4. Ota 18-20 cm kakkuvuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille  (reunan korkeus väh. 6 cm). Paista piirakkapohjaa ensin 10 minuuttia uunin alatasolla. Tee täyte tällä välin.


5. Itse sekoitin täytteen 2 kananmunasta, jotka vispasin rikki, lisäsin sekaan n. 2 dl juustoraastetta sekä pari rkl tuorejuustoa, ripauksen suolaa ja muutaman ruokalusikallisen persiljaa. Voit toki tehdä minkälaisen täytteen itse haluat.


6. Kaadoin täytteen esipaistetun piirakkapohjan päälle. Huom. pohja on paiston jälkeen melko turpea, joten voit haarukalla painaa reunoja litteämmäksi, näin täyte on helpompi kaataa päälle.


7. Leikkaa nakkeja, eripituisiksi ja asettele niitä täytteeseen sinne tänne ja käytä miniluumutomaatteja, jotta saat nakit pysymään paikoillaan. Jatka piiraan paistamista noin 15-20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


8. Kun piiras on hiukan jäähtynyt liimaa sinapilla nakeille silmät (silmät ostin confetista, mutta niitä löytyy myös hyvinvarustetuista ruokakaupoista, ainakin Dr. Oetkerin).


9. Ja sitten ei muuta kuin nautiskelemaan Halloween aamuna hassun hauskoista nakkihaamuista.


6 kommenttia:

  1. Ihana piirakka tuli vaikkei taikina toiminutkaan kuten ensin piti. Facessa luulin tuota makeaksi kakuksi, mutta itse kyllä. tykkään enemmän tuollaisista suolaisista. Kuvaa loppuviikkoa Sari ❤

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea, siitähän tuli parempi kuin alkuperäinen suunnitelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja eikö vain, tätä oli kyllä niin hauska tehdä.

      Poista
  3. Voi vitsit miten hauska piirakka! Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sari ja hyvää Halloweenia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi ja hauskaa halloweeniä myös sinulle :)

      Poista
  4. Tosi jännä piirakka, luulin ensin makeaksi kakuksi,mutta suolaiset sopii mulle paremmin,Laitoin tänne eilen kommentin, mutta se onkin tainnut mennä roskapostiin.,Kivaa viikonloppua Sari:)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä