Näin joulun alla tulee keiteltyä glögiä melko usein ja
aina ei sen kanssa tee mieli pipareita tai joulutorttuja, vaan välillä on kiva
tarjota jotain pientä suolaista.
Nämä superhelpot, mutta herkulliset ja kivannäköiset
torttutaikinalevyistä tehdyt cocktailpalat ovat juuri omiaan
tarjoilulautaselle.
Parhaimpia ne ovat samana päivänä leivottuina.
Muottina voit käyttää oikeastaan mitä itse haluat, kunhan
vaan huomioit, että oliiville saa painettua riittävän kolon sormella, johon se
upotetaan ja että se myös pysyy paikoillaan paistettaessa. Itse käytin kahta
erikokoista tähtimuottia sekä pientä kuusimuottia.
Käytin näissä suolapaloissa erivärisiä oliiveja,
pekonisilppua, parmesan ja aurajuustoa sekä unikon- ja seesaminsiemeniä.
Toki voit tehdä vain yhtä sorttia, mutta kauniimman
näköisen saat tarjoilulautasesta, kun valmistat erimuotoisia sekä erimakuisia
suupaloja.
Leivoin nämä cocktailpalat yhdestä Lidlistä ostetusta
torttutaikina levypaketista ja siitä tulee yksi iso pellillinen valmiita
suupaloja.
Hukkataikinan voit käyttää ihan vain leikkaamalla suikaleita taikinasta
ja kierittämällä ne. Voitele suikaleet kananmunan valkuaisella ja mausta ennen
kierittämistä pippurilla, paprikajauheella tai vaikka suolalla/siemenillä.
JOULUISET COKTAILPALAT
- 1 pkt torttutaikinalevyjä
- kivettömiä vihreitä/mustia oliiveja
- rapeaksi paistettua pekonia
- parmesan/aurajuustoa
- 1 kananmunan valkuainen voiteluun
- unikon/seesaminsiemeniä
- erilaisia piparimuotteja
OHJE:
1.Ota torttutaikinalevyt sulamaan paketin ohjeen mukaan.
Aseta uuni pakkauksessa ohjattuun lämpöön (225).
Laita leivinpaperia uunipellille.
2.Ota taikinalevyistä haluamasi muotoisia torttuja ja
asettele ne leivinpaperin päälle. Yritä ottaa mahdollisimman tarkkaan, ettei
ylimääräistä taikinaa jää turhan paljon.
3.Paina etusormella/pikkurillillä (riippuen torttupalojen
koosta) kolo ja laita puolikkaat oliivit niihin. Jos oliivi on ontto, niin voit
laittaan sen sisään aurajuustoa (ks. pieni tähtitorttu mustalla oliivilla).
4.Murusta käsin tai veitsellä rapeaksi paistettu pekoni ihan
pieneksi muruksi ja raasta parmesan juustoa hienoksi raasteeksi.
5.Erottele kananmunan valkuainen keltuaisesta ja riko sen
rakennetta hiukan haarukalla, lisää ihan pieni tilkka vettä. Voitele oliivitäytetyt suupalat sekä ne, jotka maustat
pekonilla ja juustolla. Tämän jälkeen lisää juustoraaste ja pekonimuru halutuille
tortuille ja lisää samalla unikon/seesaminsiemeniä tähtitortuille.
6.Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia (uunista
riippuen), kunnes ne ovat kauniin värisiä.
IHANAA JOULUNALUSAIKAA SINULLE!
Herkullisen näköisiä coctailpaloja olet loihtinut. Itsekin tykkään tehdä "leipätikkuja" lehtitaikinasta.
VastaaPoistaKivaa viikkoa sinulle Sari <3
Voi kiitos Outi 😘. Nää on kyllä kivoja, helppoja ja hyviä 😋.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa myös sinulle ❤️
Hyvä idea, kun taikinaa tahtoo jäädä joulun jälkeenkin! ����
VastaaPoistaEikö olekin, samasta taikinasta niin makeat kuin suolaisetkin :)
PoistaHyvää joulun odotusta sinulle <3.