MAUKKAAT RUCOLA-PARMESAN-LOHIPULLAT SOPIVAT MYÖS VHH- JA KETO RUOKAVALIOON




Heissan pitkästä pitkästä aikaan J.

Syksy on jo pitkällä, miten se on sinulla sujunut? Mun täytyy kyllä myöntää, että tämä ei ole mun vuodenaika, vaikka syksyllä olenkin syntynyt. Kaunis ruska on toki ollut, mutta mä pelkään syksyä sen ikävän tiedon jälkeen, kun sairastuin rintasyöpään. Vasta ensi kuussa on toinen vuositarkastus ja ennen sitä en pysty keskittymään oikein kunnolla mihinkään.


Toki mukaviakin tapahtumia on ollut, kuten lapsenlapsen 2-vuotis synttärit ja aivan ihanat omat 60-vuotisjuhlat rakkaiden ja läheisten ystävien kanssa.

Mikä parhainta myös nuorin siskoni saapui juhlistamaan niitä Hollannista. Emme olleetkaan nähneet toisiamme yli puoleen vuoteen ja hämmästys oli suuri, sillä hänen ulkoinen muodonmuutos oli huikea. Syynä oli hänen viime keväänä aloittama ketogeeninen dieetti, joka oli tehnyt ihmeitä. Kiloja oli karissut ja energia lisääntynyt. Hienoa Satu <3.


No tuostapa sitten innostuin itsekin, ihan varma en kuitenkaan vielä ole, sillä rakastamiani hedelmiä tai marjoja ei tuohon ruokavalioon kuulu ollenkaan. Vähähiilihydraattista ruokaa valmistan usein ja luulenpa, että kallistun vain noudattamaan sitä tarkemmin.


Joten tässä tulee reseptiä kirjolohen fileestä tehtyihin kalapulliin. Nämä pullat ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja ne maistuvat ennen kaikkea niin herkullisilta.


Kokonaiskalorimäärä on noin 1650 kcal ja annoksessa noin 412 kcal. Hiilihydraattien osuus on 3%/annos ja rasvan sekä proteiinin 30%/annos, joten nämä käyvät mainiosti niin VHH- kuin KETO ruokavaliota noudattaville.


Tarjosin Rucola-Parmesan-Lohipullia kukkakaalimuhennoksella ja tilkalla gheetä (kirkastettua voita)  sekä kaprismarjoja eikä mikään estä syömästä niitä pelkkien vihannesten kera. Ei ketoilijoille voit tarjota näitä pastalla tai perunoilla.Varsinaista kastiketta pullat eivät kaipaa,sillä ne ovat varsin mehukkaita.

Ja juu, nämä kalapullat paistetaan uunissa ilman turhaa käryä 😊. 



RUCOLA-PARMESAN-LOHIPULLAT 4:lle



Näitä tarvitset:

  • 500g lohta/kirjolohi filettä
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 kunnon kourallista rucolaa noin 30-40g
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 parmesan juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ripaus chilijauhetta
  • voita/öljyä paistamiseen 



OHJE:

Leikkaa lohifilee paloiksi (ilman nahkaa).

Silppua sipuli ja lisää nokare öljyä/voita pannulle ja paista sipulisilppua noin 3 minuuttia, niin että se pehmenee (älä ruskista).

Laita lohipalat monitoimikoneeseen ja aja silpuksi yhdessä rucolan kera. Itselläni on tosi pieni mixeri, joten tein tuon kolmessa eri erässä.

Lisää massaan jäähtynyt sipulisilppu, mausteet, ruokalusikallinen oliiviöljyä, raastettu parmesanjuusto sekä kananmuna, sekoita hyvin.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Laita tilkka voita/öljyä valurautapannulle tai leivinpaperia uunipellille ja ota ruokalusikallinen massaa ja pyörittele palloksi. Pieni kippo vettä vieressä, johon kastaa käsiä, auttaa leipomaan kalapullat. Massasta tulee 16 rucola-parmesan-lohipullaa.

Kun kaikki kalapullat on pyöritelty, paista niitä noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla.

HYVÄÄ RUOKAHALUA MYÖS SINULLE!

12 kommenttia:

  1. Sari <3 Ymmärrän täysin miksi ei ole se suosikki-vuodenaika sulla <3 Ihana ohje kuitenkin ja paljon tsemppiä sinne! Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanainen 😘 ja niin mahtavaa, että kerkesit täälläkin käymään, sulla sitä huisketta riittää varmaan ihan väsymiseen asti nyt ❤️

      Poista
  2. Vaikka ketoa en noudatakaan kuulostaa resepti silti herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli ja kyllä nämä kalapullat ovat ihan omaa luokkaa ja silti maistuvat herkulliselle lohelle 😋

      Poista
  3. Ei ole syksy minunkaan suosikkiaikaa, mutta eri syystä kuin sinulla.
    Oletpa tehnyt herkun näköisiä pulleroita <3 Leppoisaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  4. Hei Outi, onneksi tästä vuodenajasta päästään eroon pian, kohta on joulu ❤️.
    Kiitos paljon ja mukavaa viikonloppua, voi hyvin 😘.

    VastaaPoista
  5. Näyttää hyvältä! Tälle syysviikonlopulle näyttää on ohjelmaa, enkä ehdi kokkailla (ja silmiin on jo osunut monta hyvää reseptiä), mutta täytyy laittaa tämä ja muut reseptit talteen tulevia vapaita varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja kiva kun piipahdin tänne blogiin kommentoimaan ❤️. Onpa hienoa, että kiinnostuit näistä kalapullista.
      Mukavaa viikonloppua sinulle kiireistäsi huolimatta 😘

      Poista
  6. Nam! Näyttää ihanalta. Kaunis annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaura 😘. Näitä kalapullia söi kyllä riemumielin 😋

      Poista
  7. Tämä resepti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta ja kuvatkin jo suorastaan kutsuvat kokkailemaan tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jani 😘 ja suosittelen kokeilemaan. Kävin äidin luona lauantaina kyläilemässä ja sain maistaa näitä kalapullia hänen tekemänään ja niin hyviltä maistuivat, joten resepti todellakin toimii 👌

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä