MEHEVÄT BROILERIN KOIPI-REISIPALAT GRILLISSÄ



Olipa upea tämä elokuun viimeinen viikonloppu eikä vähiten säiden suhteen. Lämmintä riitti ja saatiin viimein ne venyneet maalaushommat mökillä tehtyä.


Ikkunakarmit sekä terassiaidat saivat uuden värin pintaan.


Iso kiitos siitä kuuluu myös siskolleni, homma hoitui käden käänteessä, kun oli enemmän käsipareja työtä tekemässä.


Saunan jälkeen grillasin sitten meille ahkerille maukkaat broilerinpihvit.


Pihvit ovat broilerin koipi-reisiä pienellä muutaman sentin luulla, mutta yhtä hyvin voit käyttää täysin luuttomia paistileikkeitä.


Nämä pihvit säilyttävät mehevyyden grillatessa paremmin kuin rintaleikkeet ja kestävät rasvaisuutensa vuoksi paremmin myös kuumuutta ja sitä paitsi ne ovat puolet halvempia kuin rintaleikkeet.


Laitoin pihvit marinadiin jo edellisenä iltana, mutta muutaman tunnin marinointi riittää hyvin.

GRILLATUT BROILERIN  KOIPI-REIDET


Marinadi:

  • 0,5 dl öljyä
  • 2 rkl savupaprikajauhetta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 dl persiljaa
  • noin 1 kg maustamattomia broilerin koipi-reisiä/paistileikkeitä
  • öljyä paistamiseen


OHJE:

Mittaa öljy astiaan lisää kuivamausteet, silppua valkosipulit sekä persilja ja sekoita marinadi.

Lisää broilerinpalat, kääntele marinadissa ja anna maustua vähintään 2 tuntia (mielellään yön yli).

Lämmitä grilli, öljyä grillimatto/parila ja ala grillaamaan broilerinpaloja pienellä lämmöllä (150-200 astetta).Varaa aikaa grillaamiseen ja vaikka lasi viiniä sen oheen.

Kääntele paloja usein, lisää marinadia päälle ja jatka grillaamista noin 20-30 minuuttia, kunnes broilerin palat ovat kypsiä.

Tarjoa riisin ja salaatin kera.

Suosittelen hankkimaan grillimaton, niin kätevä alusta grillaamiseen ja helpottaa loppusiivouksessa.



Grillasin ohessa herkkusienivartaita, jotka olin marinoinut balsamicolla, soijalla, öljyllä, valkosipulilla, ja persiljalla.

7 kommenttia:

  1. Oih, herkullista! Olen itsekin vaihtanut rintalihat reisi/paistilihoihin, niissä on enemmän makua ja hintakin on tosiaan edullisempi.

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkkua. Rintapalat tulevat helposti kuiviksi grillissä, näissä paloissa on enemmän makua.
    Herkullista viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Outi ja mukavaa syksyn alkua sinulle <3.

      Poista
  3. Viti näitä sun herkkuja, mä en kestä! Ihanaa syyskuuta murunen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Taru ja mitä ihaninta syksyn alkua sinulle <3.

      Poista
  4. Upeaa tosiaan mistä ihanista keleistä ja näköjään jotkut myös grilliruoista olemme saaneet nauttia! :) <3 Na ja nam taas!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä