Onneksi mulla oli eilen illalla tarpeeksi virtaa tehdä
tätä, ah niin maukasta munakoisovuokaa, nimittäin vieläkin vesikielellä odotan,
että pääsisin sen viimeisen annoksen tänään lounaalla hotkaisemaan.
Virtaa sain varmaan kukkien muodossa, joita eilen ostin
vielä mökille istutettavaksi. Kiva, kun osa noista kesäkukista oli tarjouksessa
ja budjetti riitti isompaan määrään kukkia.
Olin jo pidemmän ajan ajatellut tehdä munakoisosta jotain
ja ensin oli tarkoitus laittaa broilerin jauhelihaa mukaan, mutta eihän sitä
eilen sitten kaupasta löytynytkään. No ei hätiä mitiä, sain broilerin
fileesuikaleita ja luulempa, että ne olivatkin parempi vaihtoehto tähän mehevään vuokaan.
Ruoka muistuttaa hiukan kreikkalaista moussakaa, tosin
oleellinen ero on kuitenkin se, ettei tässä ole tarvinnut juustokastiketta keitellä ja
tosiaan tuo lihakin muuttui jauhelihasta broilerin fileesuikaleisiin.
Juustokastike korvataan kahdella eri juustolla,
mozzarellalla sekä pecorinolla (varsin maukasta löydät Prismasta eikä hintakaan
huimannut) ja lisäksi joukkoon lorautetaan hiukan kuohukermaa. No joo, pakko myöntää,
että ruoka on hiukan tuhdimpaa, mutta syödään sitten seuraavina päivinä taas
kevyemmin.
KAHDEN JUUSTON MUNAKOISO-BROILERIVUOKA
Raaka-aineet:
- 2 isohkoa munakoisoa
- suolaa, öljyä
- 600g broilerin fileesuikaleita maustamaton
- 2 sipulia
- 3 isohkoa tomaattia
- 2 tl curry madras jauhetta
- pippuria
- 1 Knorr fond du cheff kanaliemi fondi
- 2 dl kuohukermaa
- ½ nippua tuoretta basilikaa
- 2 palloa mozzarellaa
- 200g pecorinojuustoa raasteena
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Pese ja leikkaa munakoisot siivuiksi. Ripottele päälle
suolaa ja anna itkeä noin 10 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen neste pois ja
ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja paista viipaleita uunissa noin 15
minuuttia.
Paista sillä välin broilerin fileesuikaleita tilkassa
öljyä. Pilko sipulit ja lisää paistinpannulle. Lisää 2 tl curry madras –jauhetta
sekä pippuria myllystä. Paista melkein kypsäksi. Kaada lopuksi 2 dl kuohukermaa sekä lisää kanafondi pannulle ja revi basilikan lehtiä sekaan. Jatka hauduttamista, kunnes kerma
kiehuu hiukan kasaan. Maista suola, mutta muista, että myös munakoisoista tulee
suolaa.
Lado seuraavaksi uunivuokaan puolet paistetuista
munakoisoista ja kaada päälle kanakastike.
Huuhtele tomaatit ja leikkaa siivuiksi, jonka jälkeen
asettele ne kastikkeen päälle.
Leikkaa myös mozzarella pallot siivuiksi ja laita ne
tomaattien päälle, laita myös muutamia basilikanlehtiä.
Raasta puolet pecorinosta vuokaan ja lado loput munakoisosiivut juustoraasteen päälle. Raasta lopuksi päälle loppu pecorino.
Paista vuokaa 200 asteessa noin puoli tuntia, varo kuitenkaan
polttamasta juustoa karrelle.
Munakoisovuoka maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan,
mutta toki perus vihreä salaatti sopii kylkeen.
Täältä löydät toisen kivan munakoiso-ohjeen
Mukavaa kesäistä päivää sinulle <3.
Täältä löydät toisen kivan munakoiso-ohjeen
Mukavaa kesäistä päivää sinulle <3.
Oih, herkullista!
VastaaPoistaKiitos paljon Tuuli ja aurinkoista viikonloppua sinulle <3.
PoistaKylläpä näyttää ja kuulostaa taas niin herkulliselta. Broileri sopii kyllä hyvin munakoison kaveriksi. Viimeksi söin munakoisoa naudan jauhelihan kaverina.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Sari <3
Heissan Outi ja kyllä!, munakoiso ja broiku on hyvää yhdessä.
PoistaMukavaa viikonloppua sinulle <3.
Kaikki missä kaksi juustoa on <3 Ihana ruokavinkki meille taas. Kiitos Sari :) Ihanaa juhannusta tai ainakin sen odotusta!
VastaaPoista