TAMARINDIKANAA RIISILLÄ, VALMISTA ITSE HERKULLISTA AASIALAISTA RUOKAA





Meillä on aina tykätty kiinalaisesta ruuasta, siitä hapan-imelästä mausta. Tämä ruoka sopii mainiosti myös perheen pienimmille, sillä vaikka tässä on käytetty hieman chiliä, ei se kuitenkaan maistu polttavalta.


Ostin jo kesällä Tamarinditahnaa etnisestä kaupasta, mutta olin unohtanut koko maustekastikkeen olemassa olon. Onneksi se putkahti esiin jauhopusseja siirrellessäni. Etniseen kauppaan sinun ei tarvitse rynnätä, sillä tätä saat myös hyvin varustetuista marketeista, ainakin Spice Up:lla löytyy kyseistä ja Tamarindpastea varmasti löytyy myös muiden valmistajien valikoimista.



Tamarinditahna valmistetaan tamarindipuun palkojen sisällä olevasta tahmeasta hedelmästä. Sen tuoksu on mieto, hieman hapanimelä ja maku hapan, mutta hedelmäinen. Tamarindi on tärkeä mauste mm. Aasialaisessa keittiössä.



Tämän tekemäni aterian koostumus on ihanan tahmea ja makean hapan käyttämäni hunajan sekä sitruunan ansiosta. 

Se maistuu keitetyn riisin kanssa NIIN HYVÄLTÄ, että kieli meinaa mennä mukana :).

 

TAMARINDIKANAA RIISILLÄ 4:lle


Raaka-aineet:
  • 400 g broilerin ohutleikkeitä
  • 1 dl maissitärkkelystä/tapiokatärkkelystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • muutama pyöräytys mustapippuria
  • öljyä uppopaistoon sekä kastikkeen valmistamiseen


Kastike:

  • 1 sipuli varsineen
  • 1 valkosipulinkynsi tai 1 tl valkosipulijauhetta
  • 5 rkl tamarinditahnaa
  • 1,5 dl vettä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 ½ rkl hunajaa tai vastaava määrä fariinisokeria
  • 1 rkl sitruunamehutiivistettä
  • ½ punainen chilipalko
  • persiljaa, sipulinvarret viipaleina


OHJE:

Leikkaa broilerinleikkeet neljään osaan.

Sekoita maissitärkkelyksen sekaan suola, kurkuma sekä mustapippuri. Pyörittele leikatut broilerinpalat siinä.

Kaada pannulle tai kattilaan sen verran öljyä, että sitä on noin 2-3 senttiä pohjalla. Kuumenna öljy ja uppopaista broilerinpalat siinä, paista noin 2-3 minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä saman verran.

Nosta paistetut broilerinpalat paperin päälle odottamaan.

Laita tällä välin riisi kiehumaan.

Silppua sipuli sekä valkosipulinkynsi. Viipaloi myös sipulinvarsi omaan astiaan. Viipaloi ½ chilipalko.

Mittaa noin 2-3 rkl öljyä pannulle ja kuullota muutama minuutti sipuleja sekä chiliä siinä, älä ruskista.

Lusikoi seuraavaksi pannulle 5 rkl tamarinditahnaa,  3 rkl soijakastiketta sekä 2 ½ rkl hunajaa, sekoita hyvin ja lisää joukkoon 1,5 dl vettä sekä 1 rkl sitruunamehutiivistettä. Anna kastikkeen kiehua kasaan, noin puoleen alkuperäisestä määrästä.

Kun kastike on valmis, lisää paistetut broilerinpalat joukkoon ja pyörittele niitä kastikkeessa, anna lämmetä.

Koristele persiljalla sekä sipulin varsilla ja halutessa chiliviipaleilla.





HYVÄÄ RUOKAHALUA SINULLE  JA KIITOS KOMMENTEISTA NIIN BLOGIN KUIN INSTAN PUOLELLA <3.

16 kommenttia:

  1. Kaapissa on tamarindikastiketta, pitääkin ottaa se käyttöön tämän reseptin myötä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se vaan niin herkullista, että oksat pois 😊. Mukavaa illan jatkoa sinulle Tuuli 😘

      Poista
  2. Meillä toimii hapanimelä myös lapsesta asti :) Ihanat kuvat taas! Upeaa syyspäivää Sari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se on kyllä huikee makupari. Kiitos paljon Anni ja aurinkoista syyspäivää myös sinulle <3.

      Poista
  3. Tää kuullostaa aivan taivaalliselta, ehdottomasti menee kokeiluun. Muiskuja Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Taru ja kaunis kiitos. Ehdottomasti suosittelen tätä valmistamaan, me nuoltiin pannun pohjatkin :D.
      Ihanaista loppuviikkoa Taru <3.

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta! Maistuukin varmaan, en yhtään ihmettele, että kelpasi pohjiaan myöten. Aasialaisissa ruuissa on haasteena suola. Maustekastikkeissa ja soijassa on pajon suolaa, että ainakin sen lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Tässähän ei toki kastikkeeseen suolaa lisättykään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3. Ja tosiaan tämä kastike maistui ennemminkin makeahkolle ja happamalle kuin suolaiselle, juuri niin sopivalle :).

      Poista
  5. Näyttää tosi hyvältä:) Mä en syö kanaa (lihaa) mutta tuota voi soveltaa myös tofun kanssa, ja muistaakseni jääkaapin syöväreissä on tamarindiakin;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jael <3. Hei tuo tofun käyttö tosi hyvä idea! Mäkin taidan kokeilla sillä seuraavaksi.
      Mukavaa viikonloppua sinulle <3.

      Poista
  6. Tamarindi on kyllä ihanaa, hapanimelät maut ovat myös mun mieleen! Täytyykin muistaa seuraavalla kauppareissulla taas tamarindi :)

    VastaaPoista
  7. Huippuherkullinen resepti ja ihanat kuvat kuten aina!

    VastaaPoista
  8. Tosi hyvä resepti 👍 Herkullista tuli 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa kuulla, että pidit tästä ateriasta, tamarindi kyllä maistuu meilläkin. Mukavaa keskiviikkoa sinulle :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä