Heipati Heit vaan kaikille!
Oli jo varmaan korkea aika palata ruotuun ja tulla teitä
rakkaat lukijat moikkaamaan. Vitsit mimmoisesta kesästä olemme koko Suomessa
päässeet nauttimaan, lämpö on hellinyt kuin etelässä konsanaan. Miltäs se on sinusta
tuntunut?
No tänä kesänä on pitänyt piilotella auringonsäteiltä,
mutta onneksi on nuo päivänvarjot, aurinkorasvat ja uv-vaatteet keksitty, että
ei kuitenkaan sisällä ole tarvinnut kuin työn puitteissa olla. Varsinaista kesälomaa
en ole viettänyt, mutta onneksi pidemmistä viikonlopuista on mökillä nautittu. Mitä
sinun kesääsi on kuulunut?
Tänä kesänä ruokaa on tehty jos on jaksettu ja etupäässä grillailuhommiksi
se on mennyt. Melko kevyesti silloinkin ja kala on maistunut parhaiten.
Viimeiset kaksi viikkoa olen pyörinyt kuin kissa
pistoksissa, melkein yöuniin on simpukat hiipineet, heh hee. Vihdoin eilen niitä
kuitenkin löytyi kalatiskiltä, voi onnenpäivää! Ihmettelen muuten suuresti
miten harva ravintola noita on listoilleen ottanut.
Simpukat ovat edullisia ja varsin nopeasti niistä valmistaa
herkullisen ruuan. Niistä saa kunnon proteiini pläjäyksen samalla. Usein leipä
riittää oheen eikä muuta kaipaa.
nuo vihreät "heinät" ei ole tilliä vaan fenkolin lehtiä
Tällä kertaa simpukat saivat ranskalaisen siiderin (tätä
kyseistä sidukkaa löytyy muuten puoleen hintaan tuolta Järvenpään Saiturinpörssistä), fenkolin ja
limen kaverikseen. Ensi kuulemalta voi vähän kuulostaa oudolta tuo makeahko
siideri, mutta eikö mitä, voisitpa heti maistaa tätä makunautintoa! Nämä
kiilasivat ensi lusikallisesta mun simpukkareseptien huipulle. Vieläkin tätä
resepti teille kirjoittaessani, kuola valuu.
SIIDERI-SINISIMPUKAT KAHDELLE
Raaka-aineet:
- 1 pussi sinisimpukoita (noin kilo)
- 1 pieni fenkoli (noin 150g)
- 2 uutta sipulia varsineen tai yksi keltasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 2 ½ dl Louis Raison rouge delice tai vastaavaa
- 2 dl kuohukermaa
- reilu ½ tl suolaa
- 1 limen kuori raastettuna sekä mehu
- ½ punttia persiljaa silputtuna
OHJE:
Huuhtele ensin simpukat kylmän veden alla ja poista parta,
jos sellainen löytyy. Heitä rikkinäiset pois.
Huuhtele fenkoli ja siivuta se ohuiksi suikaleiksi.
Pilko sipulit varsineen ja silppua myös valkosipulinkynnet.
Laita korkea laitaiseen pannuun tai kattilaan voi sulamaan.
Kuullota ensin noin 4 minuuttia fenkolisiivuja sekä sipuleita, älä ruskista.
Kaada seuraavaksi siideri joukkoon ja anna kiehahtaa noin
minuutti. Lisää sitten suola sekä kerma ja kuumenna. Kun liemi alkaa poreilla,
lisää simpukat ja keitä niitä pari minuuttia, kunnes kuoret avautuvat.
Lopuksi raasta limen kuori ja purista mehu joukkoon
persiljasilpun kera, sekoita.
Tarjoile valkosipulileivän kera.
Mä en ole koskaan ymmärtänyt simpukoista, mutta nämä sun tekemät NÄYTTÄVÄT kyllä hyviltä...ehkä jopa maistuisivatkin :)
VastaaPoistaIloa viikkiseen ihana <3
Heissan Taru, asuisitpa lähempänä niin varmasti laittaisin sut näitä maistamaan ja voisin jopa saada pääsi kääntymään :).
PoistaMuksaa viikonloppua myös sinulle ihana <3.
Edelleenkin ISO NAM❤
VastaaPoistaKiitos Siiri ja toivottavasti ensi kerralla saat muutakin kuin pelkkää lientä 😂
PoistaNam mitä herkkua) Teillä on tosiaankin ollut kesä melkein kuin täällä omalla suunnallani;D
VastaaPoistaOikein ihanaa viikonloppua Sari:)
Juu ei oo tullut ikävä etelään, oon kyllä nauttinut näistä ilmoista. Kiitos paljon Jael, simpukat oli kyllä ihan parasta herkkua 😋.
PoistaIhanaa viikonloppua myös sinulle 😘
Ai että mun mies tykkäisi tästä ruoasta :) Hän tykkää merenantimista, mutta minä allerginen tyssäilen hänen ideoitaan aina.
VastaaPoistaHerkullista ja lämpöistä viikonloppua Sari <3
Harmi tuollaiset ruoka-allergiat 😪.
PoistaMukavaa viikonloppua myös sinulle Outi 😘
Täällä on syöty paljon lohta. Se on nopeaa ja hyvää grilliruokaa.
VastaaPoistaNyt kun aikaa toivottavasti alkaa rempalta olla enemmän, niin uskaltaisikohan näitä kokeilla :) En ole koskaan tehnyt itse sinisimpukkaruokia, mutta nämä näyttävät niin kutsuvilta ja herkullisilta. Jospa rohkaistuisin. Ihana resepti ja tykkään sinisimpukoista.
Ihanaa viikonloppua sinne <3
Juu tottakait uskallat tehdä Tuula ja huomasithan kuinka helppokin noita on valmistaa 😊👍😊
PoistaOli muuten iso remppa teillä, hatun nosto siitä.
Mukavaa viikonloppua sinulle 😘 ja laitahan kuvaa sitten kun keittele simpukoita 😊
Moi Saara! Olen kesästä saakka kuolannut tätä reseptiäsi! 😋 Nyt siitä tuli vihdoin totta, kun pääsin ostamaan tosi tuoreita simpukoita.
VastaaPoistaHarmi, että en huomannut ostaa limeä ja fenkolia. Seuraavalla kerralla hankin myös niitä.
Kiitos hyvistä ohjeista! Linkitin sen omaan blogiini! 👍💖
Hei Leena ja kaunis kiitos sanoistasi ❤️ Ihana kuulla, että pidät resepteistäni ja todellakin nuo siiderisimpukat on niin herkkua, oman ruoka top 10 huipulla.
PoistaMukavaa uutta viikkoa sinulle 😘