MAISTUVA MIFU PAPRIKA-CHILI SUIKALE TOMAATTIKASTIKKEESSA



Koska meillä on päätetty melkoisen radikaalistiki vähentää syötävän lihan määrää, on tilalle tuotava enemmän kasviksia. Kalaa syömme 1-2 viikossa, mutta ihan puhtaasti vegetaarista ruokaa emme syö vielä tarpeeksi.


Härkis ja soija ovat tuttuja ja hyväksi todettuja vaihtoehtoja ja niistä löydät täältä blogistakin ohjeita.
Mifu rakeisiin tutustuin jo syksyllä, mutta ne eivät olleet oikein meidän juttu. Pari viikkoa sitten sai tyttäreni puhuttua minut ympäri ruokakaupassa ja ostokoriin päätyin Mifu paprika-chili suikaleet.



Onneksi niissä on pitkä voimassaolopäivä, sillä joka päivä ne päätyivät jääkaapin perälle, kunnes toissa päivänä päätin rohkeasti ottaa ”mifua” sarvista kiinni ja valmistaa niistä illallisen, jota sitten söimme dippaillen paahtoleivän kera. Toki ruokaisamman saat kun keität lisukkeeksi riisiä, pastaa, kvinoaa tai mitä ikinä haluatkin.

Mifu suikaleet ovat laktoosimattomia, gluteenittomia, kananmunattomia, soijattomia sekä hiivattomia ja sopii hyvin vegetariseen ruokavalioon proteiiniä tuomaan.


MAISTUVA MIFU PAPRIKA-CHILI SUIKALE TOMAATTIKASTIKKEESSA


RAAKA-AINEET:

  • 1 pkt Mifu paprika-chili suikaleita
  • 1 punasipuli
  • 3 valkoispulinkynttä
  • 1 tkl mutti tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kasvis/kana fondikuutio
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 rkl kuivattua ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 200g mozzarella juustoa
  • 2-3 kevätsipulin vartta
  • 1 pkt tulinen silmusalaatti
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuumenna pannu ja lisää öljy.

Hauduta sipuli- sekä valkosipulin kynsiä noin pari minuuttia, älä polta niitä.

Lisää pataan Mifu suikaleet ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, että niihin tuleen hiukan pintaa.

Kaada tomaattimurska pannulle ja lisää vettä noin desi samalla. Anna porista hiljalleen.

Lisää seuraavaksi fondi sekä kuivayrtit ja chilijauhe.
Anna porista muutama minuutti ja maista suola, lisää tarvittaessa.

Leikkaa mozzarellasta noin sentin paksuisia siivuja ja siivuta samalla myös kevätsipulit.

Siirrä paistos uunin kestävään vuokaan (jollet ole käyttänyt uunin kestävää pannua).

Laita puolet kevätsipuli siivuista vuoan päälle ja samalla myös mozzarella siivut.

Laita vuoka uuniin ja paista noin 15-20 minuuttia uunin keskiosalla, kunnes  juusto alkaa sulaa.

Ennen tarjoilua paahda leipää ja laita kunnon keko tulista silmusalaattia keskelle vuokaa sekä loput kevätsipulin siivut.

HYVÄÄ RUOKAHALUA!

TÄSSÄ HÄRKIS RESEPTEJÄ KOKEILTAVAKSI:















14 kommenttia:

  1. Hei, Mifu on tehty maidosta eikä ole vegaanista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olet ihan oikeassa, käyn muuttamassa tuon sanani kasvisruokavalioon. Kiitos tarkkaivuudestasi :)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä, kuvasta tulee ihan mieleen shakshuka;D Mulla ei ole aavistustakaan miltä MIfun rakenne tuntuu, juustolta? Tofulta?
    Ihanaa viikonloppua Sari:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael, Mifu näyttää kanalta ja maistuu mun suussa hiukan kuin mozzarella siis jusstoiselta. Mutta niin hyvältä, että vasmasti tehdän useammin ja vaihdellaan noita muita raaka-aineita, Joo nyt kun sanoit, niin näyttää ihan shakshukalta :). Kivaa viikonloppua myös sulle Jael <3

      Poista
  3. Minulla on yksi hyvä kokemus mifukuutioista. Töissä possupäivänä (muilla sianlihaa) sain hyvää kiusausta, jossa oli perunaa, paprikaa ja mifua.
    Sinun mifuruokasi näyttää kyllä huomattavasti paremmalta.
    Ihanaa viikonloppua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kuutiot ei oikein uponnu mulle, mut voi olla et en osannu niistä kummosta valmistaa, nää suikaleet on ihan eri luokkaa myös koostumukseltaan, hiukan juustomaisen makuisia, hyviä. Suosittelen kokeilemaan ja kivaa viikonloppua myös sulle Outi <3.

      Poista
  4. Herkullisen näköistä��

    Mifua en ole kokeillutkaan, täytyy sekin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli, ja ehdottomasti suosittelen testaamaan Mifu suikaleita. Mukavaa viikonloppua sinulle Tuuli <3.

      Poista
  5. Ehkä pyörryn just nyt! Ehkä ajattelemani arkinen ruoka vaihtuu tänään johonkin toiseen. Oot kyllä superkokki ja aina niin ihanat värikkäät kuvat, wow. <3

    Ihanaa viikonloppua Saara <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ilahduin kauniista sanoistasi Tiia <3, tällaisten kommenttien takia on ihana jatkaa blogin kirjoittamista.
      Mitä parhainta viikonloppua myös sinulle <3.

      Poista
  6. Ihanan näköinen annos. Vaikka juuri nousin ruokapöydästä, herahti vesi kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu <3 ja pakkohan se on itsekin myöntää, että hyvää oli :). Suosittelen kokeilemaan ja mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.

      Poista
  7. Vitsit miten herkullisen näköistä!!
    Mä olen kans tykästynyt noihin Mifu-suikaleisiin. Olen aina ostanut niitä maustamattomia ja maustellut sitten pannulla oman makuni mukaan.
    Alkuvuodesta tein Valion ohjeella Tandoorin Mifua ja se oli kans ihan superhyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Nanne ja kaunis kiitos <3. Kyllä jäi Mifut meidänkin ruokalistalle, hyvää ja helppoa valmistettavaa. Pitääkin koittaa joitain intialaista seuraavaksi.

      Poista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä