No sen siitä saa! Ai minkä, kysyt nyt varmaankin siellä
ruudun toisella puolella tai ainakin luulen niin.
No sen siitä saa, kun on pakko olevinaan seurata television
kaikki ruokaohjelmat, niin väkisin osa niistä tulee ihan uniin asti. Eivät ne
jätä rauhaan edes päivällä ja sitten tuleekin se hetki, jolloin ne ruudussa
nähdyt herkku annokset on ihan pakko toteuttaa myös omassa keittiössä.
No näin kävi jälleen kerran, mutta ilohan oli vain meidän
puolellamme.
Olikohan se viime sunnuntai, kun Jamie Oliver kokkaili
kavereilleen pikkuisia suupaloja, antipastoja. Herra valmisti mm. chilitahnaa
ja marinoi buffalo mozzarellaa, ai että se näytti herkulliselta.
Kolme päivää nuo mielikuvat piinasivat, sitten annoin periksi
ja kaupasta oli tarpeet haettava.
Sorry, nyt et kuitenkaan saa mitään autenttista Jamie O:ta,
koska en edes kerennyt googlettaa hänen reseptiään, vaan rupesin tekemään
antipastolautasta omia mielikuvia muistellen.
Sen verran on kuitenkin pakko hehkuttaa… ”MÄ EN OO VARMAAN
IKINÄ SYÖNYT NÄIN HYVÄÄ MOZZARELLAA!” Eikä siihen vaikuttanut vähiten tuo Lidl:n
ihana kurpitsansiemen öljy, jos et sitä vielä omista, niin käy ihmeessä sitä ostamassa.
Se maustaa pelkän pastankin todella herkulliseksi.
Ja toinen bonus on se, että tämän valmistaminen vie vain
hetken.
MARINOITUA MOZZARELLAA JA PAAHDETTUA CHILIÄ (4:lle)
Raaka-aineet:
- 8-10 kpl tuoretta chilipalkoa punaisia/vihreitä
- 5 rkl hyvää öljyä (itse käytin Lidl:n Delux pinjansiemen- ja kurpitsansiemen öljyä, joista tuo viimeinen on ihan super buenoo)
- 1 rkl vaaleaa balsamicokastiketta
- 2 kpl buffalomozzarella palloa
- 1 luomu sitruuna
- suolaa ja pippuria
Lisäksi voit hankkia oliiveja, varrellisia kapriksia,
ilmakuivattua kinkkua, maukasta leipää ja salaattisekoituspussin.
OHJE:
Aseta uunin grillivastus 230-240 asteeseen.
Pese ja kuivaa chilipalot ja laita leivinpaperin päälle
uunipellille.
Grillaa chilejä ensin 5 minuuttia, kunnes ne ovat mustuneet,
käännä ja tee samoin toiselle puolelle.
Laita sen jälkeen paahtuneet (mustuneet) chilit kulhoon ja peitä
tuorekelmulla. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia, jonka jälkeen palanut kuori
irtoaa helposti.
Kun olet poistanut kuoret, leikkaa chilipalko halki ja ota
veitsellä vetäen siemenet ja kanta pois.
Leikkaa chilit suikaleiksi ja laita tarjoiluastiaan.
Ripottele päälle suolaa ja mittaa öljy sekä balsamicokastike.
Sekoita ja anna tekeytyä hetken.
Revi tai leikkaa mozzarellapallot pienemmiksi suupaloiksi.
Aseta tarjoilulautaselle.
Pese luomu sitruuna ja raasta sen kuori mozzarellapalojen
päälle.
Ripottele päälle pippuria/pippurisekoitusta mielellään
myllystä.
Lopuksi annostele päälle marinoituja chilisuikaleita.
Laita samalle tarjoilulautaselle haluamaasi
salaattisekoitusta sekä ilmakuivattua kinkkua rullina.
Leikkaa siivuja leivästä, voitele ne reippaalla kädellä ja
paahda hetki uunissa.
Laita tarjolle myös oliiveja ja varrellisia kapriksia.
Mä uskon, että tämä lautanen hurmaa niin sinut kuin muut
syöjät. Lisäksi voisi nauttia vaikka lasillisen jotain viiniä ja hetki olisi
täydellinen.
Nam😋😍
VastaaPoistaNo sanoppa muuta, yksinkertaisesti kyllä NAM!Kiitos muuten seurasta, oli kiva ilta :)
PoistaSen siitä todellakin saa :D Voi miten herkulliset nämä kuvat ovat! Annos houkuttelee hyppäämään näytön sisään ja nuolaisemaan! Tämä on jotain taivaallista! Pakko kokeilla <3
VastaaPoistaKaunis kiitos ihanainen <3, olen otettu. No nuo antipastolautaset eivät kyllä petä koskaan, ainakaan minua, joka olen entisessä elämässä asunut Espanjan ylängöillä :D. Aurinkoista viikonloppua sinulle Anni!
PoistaEi kyllä turhaan sanota, että kauniisti aseteltu annos lisää ruokahalua. Näin kyllä kävi tässäkin tapauksessa. Siis nyt on kyllä kaunista ruokaa ollut teillä tarjolla.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa Sari <3
Kaunis kiitos Outi <3, olipa kauniisti sanottu sinulta. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle Outi!
PoistaIhana, kauniisti esillepantu annos! Kurpitsansiemenöljy on herkullista, eilen lisäsin siihen vähän Lidlin chilitahnaa ja pyöräytin pastan öljyseoksessa, tuli järjettömän hyvää.
VastaaPoistaKiitos Tuuli kauniista sanoistasi <3. Ja olen kanssasi niin samaa mieltä tuosta kurpitsansiemen öljystä, jo pelkkä tuoksu huumaa.
PoistaIhan parasta, niin harmi, kun tuo mies ei pysty syömään paprikaa laisinkaan, kun on oma lemppari vihannes.
VastaaPoistaihanaa viikkistä Sari <3
Heissan Tiia, harmi kuulla tuosta paprika-allergiasta, mutta hei! Ilo uutinen, nuo ovat chilipalkoja :).
PoistaAurinkoista viikonloppua sinulle <3.
Ihanasti laitettu esille. Todella herkullisen näköinen setti <3 Namskis.
VastaaPoista-Heidi K.
Kaunis kiitos sinulle Heidi <3 ja mukavaa uutta viikkoa!
PoistaUuuu, näyttää niin hyvältä :P
VastaaPoistaKiitos Katri :) ja antipastat ovat kyllä herkuttelijan ruokaa.
PoistaTodella herkullisen näköistä ja ihanan helppoa!
VastaaPoistaKaunis kiitos Minna <3 ja juu tässä ei kokinkaan tarvitse kärvistellä keittiössä kauaa.
PoistaMua niin harmittaa, kun en ehdi koskaan katselemaan telkkarista hyviä kokkiohjelmia. Pitäisi pitää jokin maratoonipäivä ;D
VastaaPoistaHaha, mullakin tulee usein ideat uniin asti :)
VastaaPoistaAivan ihanalta näyttää ja kuulostaa. Tämä tosiaan toimisi hienosti viinilasillisen kanssa..
Oii miten herkullisen näköistä!! Taidetaanpa ajaa kaupan kautta kotiin 😋
VastaaPoista