Herkutteluhetki ystävien kesken, gluteeniton mutakakku sekä raikas raparperi-vadelmasorbetti





Kävin viime viikolla ihanaisen ystäväni kanssa illalla syömässä. Hän vietti hyvin ansaittua talvilomaa ja minähän olen ollut jo jonkin aikaa sairaslomalla.

Viimeksi nähtiin kesällä mökillä, miten se aika vierähtääkin niin nopeasti?

Muisteltiin jälleen kerran  opiskeluaikoja sekä niitä seuranneita ”hurjia” vuosia. Voi jee, ainakin energiaa ja hauskaa riitti!



Pääruoaksi syötyjen talon burereiden lisäksi päädyttiin ottamaan vielä jälkiruoat, joista jäi kyllä niin makuaisteja hivelevät muistot <3.


Tuumasta toimeen siis, halusin maistattaa näitä herkkuja myös sinulla.

Mutakakku on leivottu maissi- ja mantelijauhoista, sopinee siis hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon.



Raparpereja löysin Citymarketin pakastealtaasta ja tuoreita vadelmia oli tarjouksessa  J


MUTAKAKKU  RAPARPERI-VADELMASORBETIN KERA


Aloitetaan sorbetilla, sillä sen valmistuminen vie kokonaisuudessaan noin vuorokauden.

SORBETTI

Raaka-aineet:

  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 400 g raparperia (pitäisi löytyä ainakin pakasteena)
  • 125 g tuoreita vadelmia
  • 3 kananmunan valkuaista


OHJE:

Mittaa vesi, sokeri sekä raparperinpalaset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää vadelmat (pakaste vadelmat pitää keittää, joten lisää ne myös kattilaan). Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada astiaan ja laita noin tunniksi pakkaseen.

Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kohmeiseen sorbettiin ja laita takaisin pakkaseen. Sekoita muutaman kerran ensimmäisten tuntien aikana. Sorbetin on hyvä antaa olla yli yön pakkasessa.  Säilyy vähintään viikon pakkasessa.



GLUTEENITON MUTAKAKKU

Raaka-aineet:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl maissitärkkelystä (voit käyttää myös 2,5 dl maissitärkkelystä, jätä silloin pois mantelijauhot)
  • ½ dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • vuokasprayta


Koristeeksi:

tomusokeria
vadelmahippuja (Dr. Oetker pakkaskuivattuja vadelmia)

OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele vuokaspraylla vuoan reunat.

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, jäähdytä.

Mittaa maissitärkkelys astiaan ja sekoita joukkoon mantelijauho, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä ripaus suolaa.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon sekä lopuksi jäähtynyt suklaa-voiseos.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.
Itse pidin 18 minuuttia enkä onneksi yhtään sen enempää, sillä mutakakku saa olla ”märkä”.

HERKULLISIA HETKIÄ MYÖS SINULLE!



9 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta yhdistelmältä. Makea suklainen mutakakku ja raikas kylmä sorbetti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina <3 ja sitähän se olikin, herkullinen makupari.

      Poista
  2. Ooh nam... Raikasta sorbettia ja täyteläistä mutakakkua... saako nuolla kuvaruutua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli <3 ja totta olivat ihan super hyvää yhdessä :).

      Poista
  3. Ou wau mitä herkkuja. Mutakakku maistuu aina ja kyllähän tuollainen sorbettikin menisi kaffen kanssa <3
    Ihanaa torstai-iltaa Sari <3

    VastaaPoista
  4. Voi Kääk mitä ihania herkkuja täälläkin taas <3 Siis vadelmasorbetti sai mut kuolamaan! Pakko saada :) Vadelman ja suklaan yhdistelmä on kyllä pettämätön! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa paras kombo on suklaa ja vadelma, vaikka tässä sorbetissa maistuukin tuo raparperi ehkä enemmän. Mukavaa lauantaita <3.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä