Heissan helmikuu, vaikka aika hirmuisella
ilmalla meitä tervehditkin, niin tervetuloa.! Valon määrä lisääntyy ja kevään aamukammasta häviää piikit tosi nopeasti tässä kuussa (jos vanhat merkit pitävät
paikkaansa).
Olitko tehnyt lupauksia vuoden vaihteessa? Jos
olit ja pidit niistä kiinni, niin nyt on korkea aika palkita itsesi. Itsellä ei
kummoisia lupauksia ollut, mutta kun on sairastanut muutaman päivän, niin ettei
sängyn pohjalta ole kuin vessaan jaksanut raahautua, niin sen jälkeen oli pakko
hemmotella itseä ja perhettä.
Herkkuhetki alkoi kanahamppareilla. Oi oi…. mieskin totesi, ettei tällaisia saa
edes hyvästä ravintolasta, noo :D ehkä hän vähän liioitteli, mutta pakkohan se
on myöntää, että kaukana ovat ainakin ne burger ravintoloiden tarjoamat
hampurilaiset.
Itse tehty briossi sämpylä on se A & O
sekä rapeaksi paistettu (crispy chicken) kanafileepihvi. pisteenä I:n päällä
iso nokare aurajuustoa ja tietty se ananasrengas. Inspiraation tähän burgeriin
sain Instagramin puolelta, Taste of Nikinmäeltä, melkoinen herkkkusivusto käyhän
kurkkaamassa.
Jotta ilta oli täydellinen hemmottelun
suhteen (meillä vallitsee ilmeinen ruokafetissi), lopuksi nautiskeltiin Mocca
kuppikakusta, nam!
Ihan perinteinen ei tämä kuppikakku ole,
sillä siitä riittää jaettavaa myös kavereille. Maukkautta ja mehevyyttä kakulle
antaa kaakaon lisäksi kahvi.
Paistamiseen et tarvitse edes muffinipeltiä, tämä
hoituu irtopohjavuuassa mainiosti. Ohjeen näihin mocca cupcakeseihin, löysin
googlettamalla , hiukan panostin lisäaromiin, suosittelen <3.
CRISPY CHICKEN BURGERIT 4:lle SEKÄ YHTEINEN ISO MOCCA CUPCAKEKAKKU
BRIOSSIT:
Raaka-aineet:
- 1 dl maitoa
- 1 paketti kuivahiivaa (11g)/ 25g tuoretta hiivaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 5-5,5 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
- 1 keltuainen voiteluun
OHJE:
Liota kuivahiiva +42 asteiseen maitoon
(tuorehiiva kädenlämpöiseen).
Lisää hunaja, suola ja munat.
Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi voi
pieninä nokareina.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi
koneella.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin
tunniksi nousemaan.
Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele
sämpylöiksi. Peitä liinalla ja anna nousta tunnin.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Voitele sämpylät keltuaisella (ripottele päälle seesamin, kurpitsan tai
unikonsiemeniä) ja paista noin 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä.
HAMPURILAISTEN KOKOAMINEN
- 4 Briossismpylää
- 4 broilerin fileepihviä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl pankojauhoja
- suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, currya
- 1 kananmuna
- 1 dl majoneesia
- 2-4 rkl sweet&chili kastiketta
- salaatinlehtiä
- 1 aurajuustopala 4:n osaan
- 4 ananasrengasta
- 2-3 dl öljyä friteeraukseen
OHJE:
Sekoita vehnäjauhot ja pankojauhot kulhossa.
Mausta jauhot haluamillasi mausteilla . Riko kananmuna lautaselle (vispaa
haarukalla rakenne rikki).
Kaada korkealaitaiseen pannuun öljy ja
kuumenna.
Kasta broilerin fileet ensin kananmunassa ja
sitten jauhoissa. Friteeraa rapeaksi öljyssä noin 2 minuuttia/puoli. Laita
valmiit pihvit paperin päälle odottamaan.
Sekoita sweet-chilikastike majoneesiin.
Halkaise briossisämpylät, lämmitä mikroaaltouunissa. Levitä valmista majoneesia sämpylän
ylä- ja alapuolelle. Lisää salaatin lehtiä alapuolelle.
Laita ananasrengas sekä kunnon pala
aurajuustoa kanapihvin päälle (tee samoin kaikille). Lämmitä mikrossa niin
kauan, että juusto sulaa kauniisti.
Asettele salaatin lehtien päälle ja laita lopuksi kansi.
MOCCA CUPCAKE KAKKU
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- ½ dl maitoa
- Vuokasprayta voiteluun
- ½ kahvia
- 1 pussi pirkka Choco Cappucino (23g erikoispikakahvia)
KUORRUTE JA KORISTELU
- 250g tomusokeria
- 80g pehmeää voita
- ½ dl kahvia
- 1 pussi Choco Cappucino (23g erikoispikakahvia)
- 25g kaakaojauhetta
- muutama pala tummaa suklaata rouhittuna
- mustikoita
OHJE:
Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 170
astetta.
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Lisää kananmunat
ja sokeri. Sekoita voimakkaasti.
Mittaa kaakaojauho vehnäjauhoihin (käytä
sihtiä) ja sekoita joukkoon myös leivinjauhe, vaniljasokeri sekä Choco
cappucino annospussi.
Lisää jauhot ja nesteet vuorotellen ja
pienissä määrin varovasti sekoittaen.
Voitele irtopohjavuoka vuokaspraylla.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25-30
minuuttia uunin keskitasolla.
Kuorrutus:
Sekoita kuorrutusaineet kulhossa ensin
pienellä pienellä nopeudella varovasti, että menevät hyvin sekaisin.
Jatka vaahdottamista vielä 5 minuuttia
suurella teholla, jotta kuorrutteesta tulee ilmavaa (lisää tomusokeria
tarvittaessa, jotta saat kiinteän tai vastaavasti maitoa, jos kuorrute on liian
kovaa).
Pursota hyvin jäähtyneen kuppikakku kakun
päälle.
Koristele suklaarouheella ja mustikoilla.
Ja jos haluut kuitenkin tehdä niitä perinteisiä cupcakeja, niin taikina riittää 12 muffinipaperiin.
Ja jos haluut kuitenkin tehdä niitä perinteisiä cupcakeja, niin taikina riittää 12 muffinipaperiin.
IHAN MAHTAVIA HERKUTTELUHETKIÄ SINULLE <3
Hei, löydät minut myös facebookista ja instagramista nimellä Saaranlautasella ja jättämällä kommentin ilahdutat minua kovasti <3.
Voi taivahan talikynttilät mitä herkkuja olet loihtinut. Teillä ei ainakaan nälkää pääse näkemään.
VastaaPoistaIhanaa helmikuun alkua Sari <3
Kiitos Outi <3.... jooo ei meillä, vaikka oikesti pitäis varmaan kohta alkaa säätelee, mut hyvä ruoka = parempi mieli. Mukavaa helmikuun alku myös sinulle!
PoistaOlen todennut, että kotikeittiössä valmistuvat maailman parhaat hampparit ja tämän postauksen jälkeen olen vieläkin varmempi asiasta!
VastaaPoistaTotta puhut, niistä saa juuri sellaisia kuin itselle maistuu :).
PoistaVoi Saara! Saisinko tulla kylään teille syömään tällaisen ihanan burgerin :P nam!!!
VastaaPoistaOlispa tosiaan ihana tavata ihan livenäkin sinua <3. Ihan parasta viikonloppua sinulle!
PoistaVoi noita sinun herkkujasi. En kestä - voisin kuolata noidenkin kuvien edessä ties kuinka kauan!
VastaaPoistaIhanaa helmikuuta ja valoa, valoa, valoa, Sari <3
Kiitos paljon Arja <3 ja sitä samaa toivottelen sinulle. Kaunista on ulkona ainakin nyt, tosin melko pureva pakkanen.
PoistaIhania herkkuja, mä vaan yritän pidättäytyä :) Mutta minä tein sellaisen lupauken, että tästä tulee paras vuoteni. Niin paljon matkoja ja ystävien tapaamisia kun vaan ikinä mahdollista, tähän asti mennyt hyvin. Toivottavasti mekin nähdään pian, olisi niin ihana pitkästä aikaa livenä jutella <3
VastaaPoistaAivan mahtava lupaus sulla menossa tälle vuodelle, voiko enempää muka toivoa. Iloa päiviisi ja mahtavia matkoja, kyllä me viimeistään loppu keväästä nähdään <3.
PoistaNo nyt on kyllä asiallisen näköinen burgeri! Upeat briossit ja täytteet just mun makuun! Komppaan siinä että Taste of Nikinmäen IG on ... vaarallinen :D Teen tosi harvoin burgereita kotona, mutta mieliteko iskee aina hänen kuvia nähdessään - ja nyt näiden sun kuvien ansiosta myös!
VastaaPoistaKiitos Juulia <3, herkkuihin on helppo sortua :).
VastaaPoistaKerrassaan ihastuttava tuo kakku. Ja burgerikin maistuisi!
VastaaPoistaKiitos Mari <3 ja juu, herkut kyllä maistuu :).
PoistaAh, näinkö ananasta burgerin välissä? Se on hampparissa ihan must :D Kiva, että on muitakin "kohtalotovereita" ;D
VastaaPoista-Heidi
Jes, oikein näit, ananas on ihan must :D.
PoistaVoi nam mitä herkkuja oot taikonu taas. Taiodan otytaa tuon briossisdämpylän itsekin kokeiluun seuraavien burgerien kanssa.
VastaaPoistaKiitos paljon Kimmo <3 ja ehdottomasti kehotan sinua leipomaan omat sämpylät, jäät koukkuun.
Poista