Pinaatti-broilerpyörykät kookosmaidossa, sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon


Niin monen olen kuullut sanovan, että broilerin jauheliha on vaikea maustaa niin, että se maistuisi hyvältä.  Ja tottahan se on ainakin minun mielestä, että ei sitä voi maustaa yks yhteen tavallisen jauhelihan tavoin.



Broilerin jauhelihaa ei mielestäni tarvitse maustaa niin paljon ja tarvittavan suolan määrä on pienempi kuin normaali sika-nauta vastaavan.


Viime viikolla ostin kaksi pakettia broilerin jauhelihaa ja vieläpä varsin edulliseen hintaan, sillä sain 800 g  viidellä eurolla.  Hyvä hinta-laatusuhde, koska rasvaa yhdessä paketissa on alle neljä prosenttia ja lihapitoisuus 100 prosenttia.



Tällä kertaa valmistin pyörykät ilman minkäänlaista paistamista, ei tullut käryä huusholliin eikä turhia rasvoja ruokaan, mitä nyt tietty kookosmaidon rasva, jossa broilerin pullat keitettiin. Pyöryköihin ei tarvita myöskään korppujauhoja tai leipää sidosaineeksi.

Pyörykät valmistuivat samalla kun pasta kiehui kattilassa. Pastaksi valitsin Lidl:ssä myytävän gluteenittoman Fusilli pastan,  jota suosittelen myös sinulle edullisen hinnan ja maistuvuuden vuoksi, jos gluteeniton on sinun valintasi.





PINAATTI-ROILERPYÖRYKÄT KOOKOSMAIDOSSA 


Raaka-aineet pyöryköille:

  • 800 g broilerin jauhelihaa
  • 100 g pakaste pinaattia (voit toki käyttää tuorettakin)
  • 1 sipuli
  • 2 tl mangocurrya (SantaMaria)
  • ½  tl suolaa (osa suolasta tulee tuosta mangocurrysta)
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • ¼-1/2 tl chilijauhetta
  • 1-2 kananmunaa (jos kananmuna on kovin iso, niin yksi riittää)


 Kastike sekä pyöryköiden keitinliemi:

  • 2 tlk kookosmaitoa (800 ml)
  • 1 fond du chef chicken kana kuutio
  • 2 tl mangocurry jauhetta (SantaMaria)
  • persiljaa tai korianteria


OHJE:

Ota pinaatti sulamaan. Purista nyrkissä ylimääräinen neste, voit taputella vielä talouspaperilla  ja leikkaa sitten veitsellä pieneksi.

Silppua sipuli kuutioiksi.

Laita broilerin jauheliha kulhoon, lisää kuivamausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita pienitty pinaatti sekä silputtu sipuli massaan ja lopuksi kananmunat.

Leivo pyörykät öljytyin/vedellä kastetuin käsin, määrästä tulee reilu 20 pyörykkää.

Kaada kookosmaito tölkit (käytä toisesta tölkistä vain se kiinteä valkoinen osa) korkealaitaiseen pannuun tai kattilaan.

Anna kiehahtaa ja lisää kanafondi sekä 2 tl mangocurrya.

Laita pastat (n.100g/syöjä) kiehumaan omaan kattilaan ja keitä paketin ohjeen mukaan.

Lisää noin puolet pyöryköistä kastikkeeseen ja anna kiehua noin pari minuuttia ja käännä pullat.

Kun pullat ovat valmiit siirrä ne pannun toiseen laitaan ja lisää hiljalleen loput pullat ja keitä kypsiksi n. 2 minuuttia/puoli.

Silppua päälle persiljaa tai korianteria.


Nauti pastan kera!


8 kommenttia:

  1. Nami nami namskis! Kylläpä näyttääkin herkulliselta. Me testasimme viimeksi tuota broilerin jauhelihaa nachopeltiin. Toimi, mutta tarvitsi paljon mausteita.
    Ihanaa viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nachopeltiin sopii mielestäni paremmin broilerin palat ja suikaleet, tulee syvyyttä paremmin. Mukavaa talvipäivää Outi :).

      Poista
  2. Kiitos tästä! Menee ihan varmasti kokeiluun, olenhan juuri niitä, jotka tuskailevat mihin käyttää broilerinjauhelihaa.

    Ihanaa viikkoa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Taru, kiva kun resepti miellytti, systeri kokeili myös näitä ja tykkäsi tosi paljon. Mukavaa talvipäivää sinulle :).

      Poista
  3. Niin herkullinen ohje ja samalla terveellinen - itse kyllä tykkään käyttää broiskun jauhelihaa juuri aasialaisittain maustettuihin kanapulliin. Nyt näytti olevan lähicittarissa broilerin jauheliha tarjouksessa 1,99€, pitänee hakea ja testata reseptiä!

    VastaaPoista
  4. Aasian mausteet sopivat kyllä niin hyvin broilerin kera. Huipputarjous teillä Cittarissa, kiva kun välillä saa edullisesti ruokaa. Mukavaa talvipäivää Heli <3.

    VastaaPoista
  5. En olekaan vähään aikaan ostanut broilerin jauhelihaa, nyt alkoi tehdä mieli näitä palleroita, kookoskastike kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli, meidänhän pitäis ihan perustaa sellanen ruokarinki, vuoroin vieraissa herkuttelua :). Minäkin saan aina suun naksaamaan sun kuvistasi :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä