Syksyn pikawienerit valmistetaan päärynästä


Pikawienerleivät ovat emännän helppo sekä nopea tarjottava ja onnistuu myös lapsilta.

Ne valmistuvat runsaassa 10 minuutissa eikä raaka-aineita tarvita huikeaa määrää.

Nyt päärynäsesongin aikaan, niistä saa herkullisen ja kauniin wienerin niin arkiseen kuin juhlavampaakin herkutteluun.



Tarvitset vain päärynöitä (pieniä), valmiita lehtitaikinalevyjä, mantelia ja vaahterasiirappia.


Nämä wienerleivät maistuvat hyviltä ihan pelkiltään tai sitten voit tarjota niitä esimerkiksi jäätelön kera.



PIKAISET PÄÄRYNÄWIENERLEIVÄT


Raaka-aineet:

  • 10 pakaste lehtitaikinalevyä
  • 5 päärynää
  • n. 20 kokonaista mantelia (kuorimattomia)
  • vaahterasiirappia
  • (jäätelöä)



OHJE:

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan n 15 minuuttia aiemmin.

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Kuori päärynä, halkaise ne pituussuunnassa kahtia ja poista siemenkota.

Leikkaa levyt kahteen osaan ja aseta jokaisen päälle päärynänpuolikas vinottain.

Laita mantelit pussiin ja naputa esim. lihanuijalla murusiksi (myös pullolla onnistuu) ja jaa mantelimurut wienereiden päälle.

Paista wienereitä noin 10 minuuttia uunin keskiosassa.


Kun tarjoat päärynäwienerleipiä, kaada vaahterasiirappia noin teelusikallinen jokaisen päälle. 

MUKAVAA VIIKONLOPPUA JA SYÖKÄÄ HYVIN!


14 kommenttia:

  1. Kauniita ja varmasti myös herkullisia wienereitä. Itse olen tehnyt vähän vastaavia, mutta korvannut mantelit/pähkinät after eight suklaalla :D
    Herkullista viikonloppua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Waukke hei, after eight kuullostaa tosi hyvältä, täytyypä ensi kerralla tehdä niin. Ihanaista viikonloppua myös sinulle Outi <3.

      Poista
  2. Kivan näköisiä ja maun voin kuvitella; herkkua! Tykkään nopeista voitaikinawienereistä kovasti. Valion uudehko kinuskituorejuusto päärynän alle antaa mukavaa mehevyyttä. Oikein hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Leena, juu valmiiden taikinalevyjen kanssa ei tarvitse turhaa tuhrata keittiössä, ihanan helppoja. Tuota kinuski-päärynärahkaa olenkin käyttänyt tässä gluteenittomassa piirakassa, http://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/11/kinuskinen-paarynapiirakka-ohje-seka.html. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Ihanalle vaikutti myös tuo piiras ja tähdet piiraan pinnalla niin jouluun johdattavat.
      Mun ei pitäis katsella sun blogiherkkuja liikaa ;) kaikki tuntuvat niin herkuille ja ihan minun makuuni. Tosin välillä saa ja pitääkin hemmotella perhettä ja samalla itseäkin ja onhan leipominen niin mukavaa "askartelua"!
      Kiitos ihanista ohjeista!

      Poista
    3. Kiitos paljon kauniista sanoistasi <3. Ja samaa mieltä olen kanssasi, herkuttelu kunniaan, ainakin välillä :). Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

      Poista
  3. Kiitos reseptimuistutuksesta! Voitaikinviinereitä tehtiin meillä aikoinaan ahkerasti mutta on jäänyt unohduksiin koko herkun helppous. Päärynällä en ole vielä kokeillutkaan mutta on varmasti herkullinen! Hmm. - lehtitaikinalevyjä on pakkasessa, päärynöitä ei ole, mutta on omenoita...ja persikoita! Kumman valitsen - vai molemmat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Arja, juu ihanan helppoa herkkua näistä saa. Omenoita vai persikkaa, nam kummatkin kuullostaa hyvältä. Aurinkoista uutta viikkoa sinulle <3.

      Poista
  4. Oi ihana idea ja nopeasti valmista, sopii mulle. :) Täytyykin tehdä joku päivä jälkkäriksi näitä.

    VastaaPoista
  5. Ai maailma, kun on herkun näköisiä! Kiitos ohjeesta ihana <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanainen <3 ja nää on niin helppojakin. Mukavaa viikonloppua sinulle Sananen!

      Poista
  6. Herkullisen näköisiä. Menee kokeiluun meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja näiden leipomiseen on kiva ottaa lapsetkin mukaan :)

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä