Sormisyötävää, tapaksia eli täytetyt pimientokset, broileritikut ja ruisnachot katkaravuilla



Lämmin iltapäivä ja ulkona paistaa aurinko.

Tänään on juuri sopiva päivä viettää sitä tapasten merkeissä.





Pullo Cavaa kylmään ja pikkusyötäviä kokkailemaan.



Nämä siskoni kanssa tekemät sormisyötävät eivät ehkä ole tyypillisiä tapaksia, mutta ai ai miten herkullisilta ne maistuivat.

Meitä oli kolme näitä nauttimassa ja lautaset tyhjenivät ihan kummasti. Jos valmistat näitä isommalle porukalle, niin voit tehdä lisäksi muita tapaksia tai vain suurentaa määriä.





PIMIENTOS DE PADRON CHEDDARILLA

Raaka-aineet:

  • 1 pussi pikku paprikoita (pimientos)
  • 100 g Viola paprika-chili tuorejuustoa
  • 80 g Aito Cheddar juustoa raasteena
  • 5-6 cm pätkä chorizoa tai salamia pieninä kuutioina


OHJE:

Pese paprikat, halkaise ne ja ota varovasti siemenet pois, jätä kanta paikalleen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, cheddar juustoraaste ja pienityt makkaran palat.

Laita leivinpaperia uunipellille ja täytä pimientokset, noin teelusikkalinen täytettä yhteen puolikkaaseen.

Paista uunissa 220 asteessa kunnes noin 5-8 minuuttia, kunnes ne saavat väriä pintaan.

Nämä kannattaa tehdä viimeiseksi, sillä maistuvat parhaimmilta lämpiminä.






BROILERITIKUT JA DIPPISOOSSI

Raaka-aineet:

  • 3 Broilerin fileepihviä
  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 1 rkl sambal oelak- tai srirachakastiketta
  • 80 g Aito cheddar juustoa raasteena
  • 2,5 dl pankojauhoja

Dippikastike

  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2-3 rkl majoneesia
  • 2-3 rkl sweet-chilikastiketta


OHJE:

Leikkaa broilerin fileepihvit nimettömän sormen kokoisiksi tikuiksi ja laita astiaan.

Sekoita joukkoon teriyaki- ja sambal oelak kastike.

Anna marinoitua reilu puoli tuntia.

Sekoita tällä välin dippikastike ja laita kylmään tekeytymään.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Sekoita toisessa astiassa raastettu cheddarjuusto ja pankojauhot.

Laita 2-3 valmiiksi marinoitua broileritikkua juusto jauhoseokseen ja ravistele kippoa. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja jatka kunnes kaikki tikut on paneroitu.

Paista broileritikkuja uunin keskiosassa ensin 10 minuuttia, ota pelti pois uunista ja käännä tikkuja ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.





KATKARAPUJA RUISNACHOILLA

Raaka-aineet:

  • 15 kpl ruisnachoja
  • tuubi katkarapupasteijaa
  • 50 g sulatettuja katkarapuja
  • haluamaasi yrttiä (krassia, ruohosipulia, tilliä)


OHJE:


Purista tuubista katkarapupasteijaa ruisnachojen päälle, lisää noin 3-5 katkarapua päälle sekä yrttisilppua.



Mukavia ja herkullisia hetkiä myös sinulle!

8 kommenttia:

  1. Onpa ihania reseptejä - ja herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Tuuli <3, viime lauantai hieno alkuilta tapasten parissa ja aurinko lämmitti suloisesti, rentoa meininkiä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Napostelu syötävät on niin hyviä ja meillä niitä harrastetaan vähintään kerran viikossa, välillä onneksi pelkillä vihanneksilla. Kaunis kiitos sinulle <3.

      Poista
  3. Niin herkullinen setti - täydellistä viisuruokaa. Omassakin blogissa fiilisteltiin täytetyillä paprikoilla : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti viisuruokaa, harmi vaan ku taas etukäteen voitettiin ja sit kuitenkaan ei päästy jatkoon :(. Mä kävin eilen kurkkaamassa sun paprikoita ja niin herkullisilta näyttivät nekin, nam. Mukavaa loppuviikkoa Heli :)

      Poista
  4. Siis apua mitä herkkuja ja onnekas on se, joka noista herkuista pääsee nauttimaan. <3 Ihanaa päivää Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinuu ihanaa <3, kiva kun poikkesit täällä ja aivan loistavaa loppuviikkoa myös sinulle ihanainen <3.

      Poista

Pinterest

My Taste

mytastefi.com

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä