Kiireisen ja työntäyteisen päivän päälle ei mahdottomia
jaksa keittiössä. Kuitenkin hyvää ruokaa on saatava, vähän niin kuin palkinnoksi
itselle.
Keitot valmistuvat nopeasti ja ovat muutenkin mainio ruoka
illalliseksi.
Tämän keiton valmistuksessa ei tarvita koko arsenaalia
mausteita, riittää kun hankit vihreää curry pastea ja kanaliemikuution sekä
kuivattua korianteria.
Keiton muut raaka-aineet ovat broilerin fileesuikaleet sekä
vihreitä vihanneksia ja liemeen makua antamaan lisätään veden lisäksi
kookosmaitoa.
Sisko poikkesi kotimatkallaan ja huokaili moneen kertaa,
että onpa ihanaa keittoa, tästä täytyy mainita myös ystäville. Aika kiva kiitos
vai mitä J
VIHREÄ CURRYKANAKEITTO 6:lle
Raaka-aineet:
- 700 g broilerin fileesuikaleita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 varsisellerin vartta (n. 150g)
- 300 g kesäkurpitsaa
- 200 g pimiento de padros pikku paprikoita tai 1 iso vihreä paprika
- 5 tl vihreää curry paste (esim. Spice Up)
- 1 tlk kookosmaitoa (400ml)
- 4 dl vettä
- ½ tl kuivattua korianteria
- 1 kanaliemikuutio
- 3 rkl öljyä
- 1 ruukku lehtikaalia/nokkosta
- 1 limen mehu
OHJE:
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Pese varsisellerin varret, kesäkurpitsa sekä paprikat ja
viipaloi vihannekset melko suuriksi suupaloiksi.
Mittaa öljy kattilaan (2-3 litran) ja lisää joukkoon vihreä
curry paste sekä sipuli ja valkosipulinkynnet.
Sekoita ja kuullota sipuleja hetki.
Lisää seuraavaksi broilerin fileesuikaleet ja jatka paistamista
kokoajan sekoittaen muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista, vaan alenna
lämpöä liedellä. Broilerin fileesuikaleiden ei tarvitse kypsyä ihan kokonaan.
Lisää loput raaka-aineet eli pilkotut varsisellerit,
kesäkurpitsat ja paprikat. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
Kaada kookosmaito kattilaan sekä saman verran vettä (ota
hanasta vettä tölkkiin). Lisää kanaliemikuutio ja kuivattu korianteri.
Anna keiton porista hiljalleen noin 10 minuuttia. Vihannekset on tarkoitus jättää al denteksi, jotta niissä olisi hiukan purutuntumaa.
Lisää juuri ennen tarjoamista ruukullinen lehtikaalia tai
tuoreita vedellä huuhdeltuja nokkosen varsia (muista käyttää kumihanskoja ja
voit ryöpätä ne nopeasti ennen keittoon lisäämistä) sekä 1 limen mehu.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Tämän ohjeen talletan ja toivottavasti saan aikaiseksi tehdäkin ja pian 😊
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla Tuija, ilohan on vain minun puolellani. Kevyttä ja hyvää oli maistajien mielestä, tosin itse ahmin taas liikaa, pitäisi osaa lopettaa ajoissa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)
PoistaKiitos ohjeesta - kaikki nopea ja helppo uppoaa tähän ladyyn. Ja onneksi tuossa on vähän säveltämisen varaakin jos ei ne nokkoset tulekaan poimittua;)
VastaaPoistaAurinkoista viikkoa, Sari <3
Heissan ja juu säveltää voi ja ihan suotavaakin omien mieltymysten mukaan. Minä en ole vielä löytänyt yhtään nokkosta poimittavaksi, mutta josko ne kohta ilmestyisivät esiin. Aurinkoa päiviisi :)
Poista