Pitkä viikonloppu Pohjois-Italiassa, 3 kaupunkia, osa 1 Milano

NELJÄSSÄ PÄIVÄSSÄ MILANO, VENETSIA JA COMO

Lähdettiin torstaiaamuna aikaisin ystävien kanssa vierailulle Pohjois-Italiaan. Tarkoituksena tutustua edellä mainittuihin kolmeen kaupunkiin ja vaikka tahti oli kova, niin suunnitelma onnistui.




Matka Malpensan lentokentältä Milanoon kesti junalla tunnin ja majapaikaksi valitsimme huoneiston ihan Milanon keskusrautatieaseman kupeesta. Siitä pääsi helposti eri suuntiin bussilla ja metrolla.


    Milanon päärautieasema (kuva lainattu googlesta)

MILANO

Pakolliset nähtävyydet ensimmäisenä päivänä Milanossa eli Duomon katedraali, Piazza di Duomo, Galleria Vittoria Emanuel II, jossa sijaitsee mm. niitä luksuskauppoja, kulinaristien "must to see" herkkukauppa Peck.

Duomon barokki- ja goottilaistyylistä tuomiokirkkoa on rakennettu monta vuosisataa aina 1075-luvulta 1960-luvulle asti. Arkkitehteinä on ollut suuria nimiä kuten Leonardo Da Vinci.

      Duomo Milano (kuva lainattu googlesta fotoeweb)



           kirkon oven mahtavia koristeluja



Galleria kauppakeskus


  upeat mosaiikkikoristelut lattiassa





Buotiques liikkeitä,  mm. Versace, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Prada, Armani ja monia muita.






Italian kuningas Vittorio Emmanuel II (1861-1878)


Ja puluja riittää joka aukiolle.



Ensimmäisenä päivänä nautittiin pizzaa, kun kerran Italiassa oltiin.


      Pizzeria Caputo ja melkoisen kookas pizzauuni

  sardiinia, oliivia, mozzarellaa

  mozzarellaa, ricottaa, basilikaa

     kesäkurpitsaa, mozzarellaa ja prosciutto kinkkua

Tässä vaiheessa tuli jymy yllätys!

Siskoni, joka asuu Hollannissa saapuu yllättäen samaan pizzeriaan. Hän ja tyttäreni olivat juonineet tämän salassa. No pidothan vain parani.


Kulinaristien kauppa Peck täynnä gastronomisia nautintoja kolmessa kerroksessa. Useimpia herkkuja ei taida muualta saada. 



  kala- ja äyriäisherkkuja

  herkullisia juustoja

  Näitä tryffeleitä ei ihan joka päivä nautita :)

  mielenkiintoisia ketsuppeja

  herkullisen näköinen possun kyljysrivi

  raakamakkaroita


     oliiviöljyä kauniissa pulloissa

Teatro Alla Scala, kuuluisa oopperatalo, jossa tässä kuussa kapellimestarina virolainen Paavo Järvi.

              kuva lainattu googlesta



           Leonardo Da Vincin patsas

Loppuilta kului nauttien Aperol Spritziä ja herkullisia kakkuja.








6 kommenttia:

  1. Milanossa kävin aikoinaan useamman kerran työmatkoilla ja olen siellä yhden pitkän viikonlopunkin viettänyt lomaillen. Kiva olisi käydä vielä uudestaankin. Sieltä kun pääsee junalla näppärästi moneen suuntaan jos muuallakin haluaa käydä- ja tehän olittekin junailleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Milanohan on kuuluisa eri alojen messujen järjestäjänä. Kyllä mulle riitti tuo yksi päivä Milanoa, liian iso tai jotain kummallista, koska Barcelonassa ei ole koskaan tullut sitä tunnetta. Como oli ihan super ihana paikka, niinkuin Venetsiakin, milloin vaan uudestaan :).

      Poista
  2. Nuo goottilaiset kirkot ovat henkeäsalpaavia, kurkottelevat taivasta. Herkkujen ja tyylien maassa kävitte. Milanossa en ole koskaan käynyt. Ja ihana yllätys tuo siskosi tulo sinne pizzeriaan. Tuollaiset yllätykset ovat kuin piste i:n päälle! Ja Venetsia, siellä olen käynyt. On se ihmeellinen paikka. Olitteko siellä nyt Biennalen aikaan? Minä olen niihin aikoihin siellä joskus käynyt... kaupunki kuhisi trendikästä ja taiteellista väkeä. Oli siellä niin hieno tunnelma. Palaisin uudelleen.
    Ihanaa viikkoa, Sari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuula, olen ihan samaa mieltä kanssasi, ei voi kuin ihmetellä miten taitavia ovat rakentajat olleet tuohon aikaan, kun ei mitään kummallisia apuvälineitä ole ollut käytössä ja useimmat kirkoista monia satoja vuosia vanhoja. Joo ihana yllätys minun nuorimmalta siskoltani <3. Iloa ja aurinkoa myös sinun päiviisi :)

      Poista
  3. Milano on todella upea kaupunki :) Paljon katsottavaa, koettavaa ja tyylikäs katukuva. Muoti - mi piace!!! Muistan elävästi yhden messumatkan sieltä missä viimeisenä päivänä tuossa Duomon aukio pulu ikävästi hoiti tarpeensa suoraan minun vaatteilleni. Onneksi kasvot ja hiukset säästyivät mutta noloa oli matkustaa kotiin tuhriutuneissa vaatteissa.
    Venetsian postaustasi odotellen....se on taianomainen paikka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Milano on oikea muoti mekka ja katsottavaa riitti paljon. Jotenkin jäin kaipaamaan vehreyttä, vai vierailimmekohan väärissä paikoissa. Hitsin pulut, niitä saa kyllä varoa Helsingissäkin tai ainakin lokkeja :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä