Pitkä viikonloppu Italiassa, 3 kaupunkia, osa 2 Venetsia




NELJÄSSÄ PÄIVÄSSÄ MILANO, VENETSIA JA COMO


PÄIVÄ 2 VENETSIA

Aamulla aikainen herätys jo kuudelta, pikainen suihkussa käynti ja kuppi kahvia, joka keitettiin kattilassa J. Enpä ole ennen juonut Juhla Mokkaa näin keitettynä, mutta sekin näköjään onnistuu.

Olimme ostaneet edellisenä päivänä automaatista junaliput. Hinta oli 45,- euroa/suunta ja matkan kesto 2,5 tuntia.

     Innokkaat Venetsian matkaajat

Aamupala ostettiin mukaan junaan. Nämä paikalliset intercityt ovat erittäin siistejä ja penkit aseteltu mukavasti loosseittain. Myös puhelimen lataus onnistuu pöydästä saatavalla sähköllä, wifi on ilmainen, tosin oma iphone ei ollut yhteistyöhaluinen.

  Junalla perille Venetsian saarelle

Säätiedotus oli luvannut sadetta, mutta onneksi tuo ennustaminen on näköjään yhtä vaikeaa Italiassa ja aurinko paistoi koko päivän.



Perille päästyämme valitsimme ensiksi vesibussin, joka kiertää pitkin Grande Canalia. Lippuja on erihintaisia, valitsimme yhdensuuntaisen lipun, joka on voimassa 2 tuntia ja hinta 7 euroa.

Canal Grande on noin 4 kilometriä pitkä ja sen rantoja reunustavat lukuisat Venetsian johtavien sukujen omistamat palatsit.

  Venetsiassa myös ambulanssi kulkee vesitse

Ajelimme vesibussilla ja kaupunkia ihastellessa mereltä päin kerkesimme myös kilistellä keskimmäisen siskoni syntymäpäivän kunniaksi lasillisella Spumantea.




      keskellä kuuluisa Dogen palatsi

Jäimme pois San Marcon kohdalla, josta matka jatkui kävellen.



           Basilica di San Marco

                             kellotorni kirkon vieressä

Kapeita kujia kävellessä voi helposti eksyä, mutta onneksi turisteille tarkoitettuja opasteita löytyy melko hyvin.

  Kanaaleilla ruuhkaa


           luultavasti kotikatu

           asiakkaita odotellessa

  naamioita joka lähtöön



  myös pizza naamioita, heh heh

  Muranon lasia löytyy niin koruina kuin taide-esineinä





Venetsia on upea ja mieleenpainuva kohde, vaikka se henkilökohtainen gondoliajelu jäi tekemättä ja pieni kusetuksen maku aiheutti mielipahaa viimeisessä ravintolassa, jossa nautimme päivällistä. 

  jos paalut murtuu, otetaan kannattelevat kädet apuun

13 kommenttia:

  1. Oi, nyt alkaa tehdä mieli Italiaan. Venetsiassa en ole käynytkään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venetsiassa riittää nähtävää varmasti muutamiksi päiviksi, siellä on niin monta saarta (oikeasti taitaa olla yhteensä noin 100) vain murto-osa nähtiin vaikka 10 tuntia pyörittiin, olisi ollut kiva yöpyä täällä. Tykästyin eikä vielä tähän aikaan ollut liikaa turisteja. Suosittelen!

      Poista
  2. Ihanasti kirjoitettu mukavasta lomasta XXX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rakas sisko <3. Oli kyllä ihan huippu loma ja se sinun yllätys osallistuminen matkalle ihan huippu juttu! Ihana loma ja iso kiitos myös sinulle <3

      Poista
  3. Aivan ihana kiertoajelu Venetsiassa, kiitos! Olin niin tunnelmissa mukana. Venetsia on kyllä yksi maailman ihmeitä. Siellä on niin paljon katsottavaa!
    Kiitos Sari ja mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ystäväiseni, olisin kyllä jäänyt niin paljosta paitsi, jos Venetsia olisi jäänyt näkemättä. Aivan huikea kaupunki ja siellä menisi varmasti muutama päivä ihan huomaamatta, niin paljon jäi näkemättä. Ehkä palaan sinne vielä Biennaalen merkeissä, nyt olimme päivää liian aikain. Mukavaa loppuviikkoa ja niitä helteitä odotellessa.

      Poista
  4. OOh rakastan Venetsiaa ja kolmesti on tullut käytyä, vaikka siellä kesällä hieman "käry" käy ja pulut kakkii päälle. Venetsiassa on taikaa ja se vaan on niin ihmeellinen fiilis, kun pölähtää johonkin niin elokuvalliseen maailmaan. Ihana reissu teillä <3 Kivaa viikkoa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. luulen myös, että oltiin oikeaan aikaan, lämpötila oli 24 ja ihan riittävä eikä niitä turistejakaan liikaa, hyvin mahtui kävelemään ja ihastelemaan tätä taianomaista saarta. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle <3

      Poista
  5. Teillä on ollu ihan huikee reissu, upeita maisemia ja ihania noi Muranon kirsikka taide-esineet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika, oli kyllä upee reissu ja suosittelen tuota Venetsiaa ja Comoa ihan täydestä sydämmestä. Siellä olisi voinut viettää aikaa vaikka koko viikon. Mä myös ihastuin noihin kirsikoihin, olivat vaan turhan kalliita meikäläisen pussille. Mukavaa viikonlopppua :)

      Poista
  6. Hieno matka teillä,ja hienot kuvat Sari😀Hih,olen ollut Venetsiassa vain äitini vatsassa,eli melkein😏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanainen, olisin jäänyt paljosta paitsi jos en olisi tuolla Venetsiassa vieraillut, pidin kovasti ja varmasti siellä olisi saanut kulumaan muutaman päivän. No sinä oot matkustanu Venetsiassa tosi turvallissesti :) <3

      Poista
  7. Hieno matka teillä,ja hienot kuvat Sari😀Hih,olen ollut Venetsiassa vain äitini vatsassa,eli melkein😏

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä