SUKLAINEN LUUMU KAHVIKAKKU



Heissan sinulle rakas lukijani, tätä kirjoittaessani istun kahvilla työpaikalla ja odotan hartaasti  kello viittä, että pääsisin lähtemään mökille.


Viikonloppu siis edessä. Säiden puolesta ei mikään paras mahdollinen ilma, sillä ulkona sataa ja lämpömittari näyttää vain reilua kymmentä astetta. Mutta ei tuo haittaa, lähinnä pukeutumiskysymyshän se on.


Kesätavarat mökin pihalta ja terassilta pitäisi kantaa varastoon. Tuskin enää montaa kertaa tulee siellä käytyä, ehkä perinteiset paljubileet pitää kuitenkin kavereille vielä järjestää J.


Aamulla heräsin jo ajoissa ennen seitsemää ja leivoin mukaan viemisiksi tämän suklaisen luumu kahvikakun.


Alunperin sen piti kyllä olla päärynöistä, mutta kaupan päärynät olivat niin kovia, joten ne vaihtuivat lennosta luumuihin.


Valmistamiseen menee korkeintaan 15 minuuttia (teko ja koristelu) ja paistamiseen 25-30 minuuttia. Helppoa ja nopeaa vai mitä!



Kakku ei ole makea, joten tuo sokerikuorrutus on enemmän kuin paikallaan tässä herkussa. Toki voit korvata sen yksinkertaisesti pelkällä tomusokerilla.

Jos haluat tehdä kakun päärynöistä niin vaihda kaakaojauho 1 tl kanelia ja ripottele 2 rkl mantelirouhetta kuorrutuksen päälle.


SUKLAINEN LUUMU KAHVIKAKKU

Raaka-aineet:

  • 2 dl vehnäjauhoja (voit hyvin käyttää         gluteenittomiakin)
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaota
  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 2 munaa
  • 3 luumua
  • vuokasprayta voiteluun


Koristelu:
  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl vettä


OHJE:

Aseta uunin lämpötila 180 asteeseen.
Voitele 18-20 cm kakkuvuoka vuokasprayllä. Itse käytin irtopohjavuokaa, silloin kannattaa laittaa foliopaperia vuoan alle paistovaiheessa.

Pese luumut hyvin, leikkaa halki ja poista kivi. Leikkaa puolikkaat pieniksi lohkoiksi.

Mittaa kulhoon jauhot (vehnä- ja manteli), tomusokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. Sekoita hyvin keskenään.

Lisää pehmeä voi nokareina joukkoon.

Kun taikina on hyvin sekoitettu, lisää kananmunat yksitellen taikinaan. Nostele taikina kaapimella kakkuvuokaan ja asettele luumut taikinan päälle.

Paista kakkua noin 25-30 minuuttia (kokeile tikulla).

Anna kakun jäähtyä ja ota pois vuoasta.

Mittaa astiaan 2 dl tomusokeria ja lisää joukkoon ensin 1 rkl vettä ja sekoita, lisää tarvittaessa vettä ½ rkl kerrallaan kunnes seos on hyvän kiinteää. Jos vettä tulee liikaa, niin lisää siinä tapauksessa tomusokeria.

Valuta kuorrutusta esim. lusikalla kakun päälle.


MAUKASTA VIIKONLOPPUA SINULLE!


Tässä vielä ilman uunia valmistetut  luumuleivokset.



2 kommenttia:

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä