Heissan sinulle rakas lukijani, tätä kirjoittaessani
istun kahvilla työpaikalla ja odotan hartaasti
kello viittä, että pääsisin lähtemään mökille.
Viikonloppu siis edessä. Säiden puolesta ei mikään paras
mahdollinen ilma, sillä ulkona sataa ja lämpömittari näyttää vain reilua kymmentä
astetta. Mutta ei tuo haittaa, lähinnä pukeutumiskysymyshän se on.
Kesätavarat mökin pihalta ja terassilta pitäisi kantaa varastoon. Tuskin enää
montaa kertaa tulee siellä käytyä, ehkä perinteiset paljubileet pitää kuitenkin
kavereille vielä järjestää J.
Aamulla heräsin jo ajoissa ennen seitsemää ja leivoin
mukaan viemisiksi tämän suklaisen luumu kahvikakun.
Alunperin sen piti kyllä olla päärynöistä, mutta kaupan
päärynät olivat niin kovia, joten ne vaihtuivat lennosta luumuihin.
Valmistamiseen menee korkeintaan 15 minuuttia (teko ja
koristelu) ja paistamiseen 25-30 minuuttia. Helppoa ja nopeaa vai mitä!
Kakku ei ole makea, joten tuo sokerikuorrutus on enemmän
kuin paikallaan tässä herkussa. Toki voit korvata sen yksinkertaisesti pelkällä
tomusokerilla.
Jos haluat tehdä kakun päärynöistä niin vaihda kaakaojauho 1 tl kanelia ja ripottele 2 rkl mantelirouhetta kuorrutuksen päälle.
SUKLAINEN
LUUMU KAHVIKAKKU
Raaka-aineet:
- 2 dl vehnäjauhoja (voit hyvin käyttää gluteenittomiakin)
- 2 dl mantelijauhoja
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaota
- 100g huoneenlämpöistä voita
- 2 munaa
- 3 luumua
- vuokasprayta voiteluun
Koristelu:
- 2 dl tomusokeria
- 1-2 rkl vettä
OHJE:
Aseta
uunin lämpötila 180 asteeseen.
Voitele
18-20 cm kakkuvuoka vuokasprayllä. Itse käytin irtopohjavuokaa, silloin
kannattaa laittaa foliopaperia vuoan alle paistovaiheessa.
Pese
luumut hyvin, leikkaa halki ja poista kivi. Leikkaa puolikkaat pieniksi
lohkoiksi.
Mittaa
kulhoon jauhot (vehnä- ja manteli), tomusokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä
kaakaojauhe. Sekoita hyvin keskenään.
Lisää
pehmeä voi nokareina joukkoon.
Kun
taikina on hyvin sekoitettu, lisää kananmunat yksitellen taikinaan. Nostele taikina
kaapimella kakkuvuokaan ja asettele luumut taikinan päälle.
Paista
kakkua noin 25-30 minuuttia (kokeile tikulla).
Anna
kakun jäähtyä ja ota pois vuoasta.
Mittaa
astiaan 2 dl tomusokeria ja lisää joukkoon ensin 1 rkl vettä ja sekoita, lisää
tarvittaessa vettä ½ rkl kerrallaan kunnes seos on hyvän kiinteää. Jos vettä
tulee liikaa, niin lisää siinä tapauksessa tomusokeria.
Valuta
kuorrutusta esim. lusikalla kakun päälle.
MAUKASTA
VIIKONLOPPUA SINULLE!
Tässä vielä ilman uunia valmistetut luumuleivokset.
ihania! :)
VastaaPoistaKaunis kiitos Merja <3 ja mukavaa viikonloppua sinulle.
Poista