Viikonlopun jäljiltä oli jäänyt melkoinen määrä pikku
tomaatteja. Niitä oli ollut tarkoitus grillata muun ruuan kaveriksi, mutta
olivatkin unohtuneet vihanneslokeroon.
No puolta kiloa tomaatteja emme me kahdestaan saisi kyllä
nopeasti syötyä, paitsi jollei siitä
keittäisi keittoa tai leipoisi herkullista piirakkaa.
Vaikka itse en kärsi keliakiasta, niin läheisille
gluteenittomia leivonnaisia valmistan melko usein.
Mun makuun ainakin suolaisen piirakan pohja on ihan paras jollei parhain
piirakkapohja, kun sen leipoo Semperin Grov Mix – karkeasta jauhoseoksesta. Jauhot ovat mm. runsaskuituisia, jonka maistaa hyvin piirakkaa nauttiessa.
Juuri tällä samalla
pohjalla leivon melkein kaikki suolaiset piiraat. Pohja on miellyttävän
murea ja sitä on helppo syödä pelkällä haarukalla. Se on myös ihanan
täyteläinen, niin herkullinen, että piirakan reunatkin tulee syötyä ahmien.
Tässä siis sinulle oma luotto-ohjeeni, laitahan piirakka
tulemaan!
TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA, GLUTEENITON
Taikina:
- 3,5 dl Semper Grov Mix – karkea jauhoseos
- 150 g voita kuutioina
- 2 dl emmental/mozzarella juustoraastetta
- 3 rkl kylmää vettä
- vuokasprayta voiteluun
Täyte:
- 500 g minitomaatteja
- 2 pkt Pirkka mozzarellapaloja (yht. 250 gr)
- 1 prk kermaviiliä
- 3 kpl kananmunia
- 3 tl Pesto Arrabbiata tai tavallista punaista pestoa
- 2 dl emmental/mozzarella juustoraastetta
OHJE:
Kuutioi kylmä voi ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää 3 rkl
kylmää vettä sekä juustoraaste. Muotoile taikina palloksi ja laita
tuorekelmussa jääkaappiin odottamaan.
Aseta uunin lämpötilaksi 180 -190 astetta.
Pese ja leikkaa tomaatit kolmeen osaan.
Viipaloi kumpikin
mozzarellapallo 5-6 siivuksi ja laita talouspaperin päälle, jotta liika
neste imeytyy pois.
Kaada kermaviili kulhoon ja riko 3 munaa joukkoon. Lisää 3 tl pestoa (pesto
arrabbiatalla saat pikantin maun) sekä 2 dl juustoraastetta.
Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla ja painele taikina vuoan
pohjalle ja reunoille.
Tarvittaessa jauhota sormenpäät etteivät ne tartu
liiaksi taikinaan.
Kaada täyte taikinan päälle ja lisää seuraavaksi
mozzarellaviipaleet.
Lisää lopuksi tomaattisiivut ja paista piirakkaa noin 40-50
minuuttia.
Anna hetki jäähtyä ja silppua päälle tuoretta
basilikaa. Tarjoa lisäksi rucolaa, itu- tai
vihreää salaattia.
Ihanan värikäs ja herkullisen näköinen piirakka! Minä olen aina ajatellut niin, että jos yksikin vieras on erityisruokavaliolla, niin silloin valmistan kaikki niin, että kaikki syödään samaan ruokaa. Kyse siis alle 10 henkilön illanistujaisista esim. Mutta juu, söisin mielelläni tuota piirakkaa <3
VastaaPoistaJuu Outi, olet ihan oikeassa tuon ruokavalion suhteen, siihen minäkin pyrin aina, että kaikille tarjotaan samaa ruokaa, joten allergikon mukaan ruoka valmistetaan jos vain mahdollista.
PoistaMukavaa loppuviikkoa sinulle ihana <3.
Onpas herkun kuuloinen, ja näköinen piiras. Testiin menee :)
VastaaPoistaKaunis kiitos Kaura <3, piirakka maistui kyllä meidän porukan suussa hyvältä.
PoistaKävin vastavierailulla sun herkullisessa blogissa ja taidanpa tehdä tuota raparpericurdia, nam.
:) Raparperi on namia varsinkin makeassa leivonnassa. Kannattaa kokeilla curdia, tosi monikäyttöistä. Kivaa viikonvaihdetta sinulle <3
PoistaHyvältä näyttää. Niin kuin sun jutut aina ❤️
VastaaPoistaKiitos ihanainen Maiju kauniista sanoistasi <3.
PoistaMukavaa lomanjatkoa sinulle :).
Nyt on pakko tehdä tätäkin! Aivan ihanan näköistä nam! Aurinkoista päivää Sari :) <3
VastaaPoistaKiitos paljon ystäväiseni <3.
PoistaMukavaa ja toivottavasti aurinkoista loppuviikkoa sinulle!
Ja hei sitä sun piirakkaa on kans ehdottomasti kokeiltava, haluan maistaa tuon tattarijauhon :).
VAU! Nyt on piirakka mun makuun. Mozista syön päivittäin ja miniluumutomaatit ovat karkkejani. Mitenköhän vihreä pesto sopisi joukkoon, pitääpä kokeilla sellainenkin versio.
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla, että piirakka kolahti. Ihan varmasti tuo vihreä pestokin käy, värin ja pienen chilin takia valitsin itse tuon pesto Arrabbiatan.
PoistaMukavaa kesän jatkoa sinulle <3.
Hyvä, että joku muukin huomaa vasta syömisen jälkeen osan ruoista unohtuneen jääkaappiin! Mulle käy aika usein niin. Meiltä puolen tomaattikilon syöminen sellaisenaankin onnistuu, mutta tässä on kyllä ihana tomaattipiirakkaohje.
VastaaPoistaHyvännäköinen ohje ja piirakka! Olen saanut kasvamaan basilikaa, joten nämä tomaatti ja mozzarella ohjeet etenkin kiinnostavat ja olen niitä googlaillut.
VastaaPoista