TEXMEX HÄRKIS PIIRAKKA, gluteeniton





Suunnitelmissa oli jo ollut tehdä suolainen piirakka sunnuntaiksi, mutta nyt se vain vahvistui. Löysin nimittäin kaupasta ihan uutta Härkistä, texmex maustettua.

Mikäs sen parempi lounas voisi olla leppoisan viikonlopun viettoon.


Texmex Härkis ei nimestään huolimatta ole mikään överi mausteinen eikä tulinen. Paljoa lisämausteita ei piirakka kuitenkaan tarvinnut. Aavistus suolaa ja chiliä myllystä riitti mausteeksi hyvin. Jalapenoilla saat voimakkaan twistin piirakkaan.




Leivoin piirakan Semperin gluteenittomista jauhoista, mutta uskon, että onnistuu hyvin myös tavallisilla vehnäjauhoilla.

Käytin ihania pikkuruisia paprikoita, punasipulia ja herkkusieniä härkiksen lisäksi täytteenä, mutta ihan hyvin voit lisäillä oman mieltymyksen mukaan täytteet.




TEXMEX HÄRKIS PIIRAKKA GLUTEENITON


RAAKA-AINEET

Pohja:
  • 3,5 dl Semper Fin Mix hieno jauhoseosta
  • 150 g kylmää voita kuutioina
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1,5 dl emmental juustoraastetta
  • vuoka sprayta piirakkavuoan voiteluun

Täyte:

  • 1 pkt Härkis Texmex
  • 1 punasipuli
  • 6-7 isoa herkkusientä
  • 1 ps pikkuruisia paprikoita/paprikoita eri värisiä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2.5 dl Oatly ruokaan (kaurakermaa)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl chilirouhetta myllystä/jalapenon siivuja
  • 3 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta (cheddarjuusto sopii hyvin)
  • öljyä paistamiseen


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 185-190 astetta.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita monitoimikoneella pienellä nopeudella muutama minuutti tai ihan vain käsin.
Pyöritä taikina palloksi.

Voitele piirakkavuoka vuoka spraylla.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita hiukan hienoa jauhoseosta pohjan päälle, niin sitä on helpompi työstää.
Voit laittaa piirakkavuoan jääkaappiin odottamaan täyteen valmistumista.

Kuori ja pilko punasipuli isommiksi lohkoiksi. Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja silppua valkosipulinkynnet.

Laita pieni määrä öljyä pannulle ja lisää pilkotut kasvikset sekä valkosipulinkynnet. Paista niitä hetki ja lisää texmex Härkis joukkoon. Mausta suolalla ja chilirouheella. Sekoita ja paista vielä hetki ja nosta pannu sivuun.

Kaada Oatly kerma kulhoon ja riko kananmunat joukkoon. Sekoita ja lisää lopuksi juustoraaste.

Ota piirakkapohja jääkaapista. Lisää paistos piirakkavuokaa ja kaada päälle kerma-kananmuna-juustoseoa.

Lisää lopuksi huuhdellut pikkuruiset paprika painamalla ne täytteeseen. Jätä noin 1-2 cm paprikasta näkyviin (älä ota varsia pois, ne voi ottaa pois syödessä). Jos käytät tavallisia paprikoita, paista niitä hetki muiden kasvisten kera.

Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.


Anna jäähtyä ja tarjoa silmusalaatin/vihersalaatin kera.



7 kommenttia:

  1. Siis niin herkullinen ohje, sinulla on kyllä yksi Suomen herkullisimpia ruokablogeja : ) Ja meillä sama rakkaus tuohon härkikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Heli <3, joo härkis on kyllä uponnut meidän sydämiin tai oikeammin vatsaa lähtemättömästi :)

      Poista
  2. Siis tuo Härkis on niin mainio keksintö. Ja piirakkasi upean näköinen ja varmaan makuinenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anne <3, härkis on juurtunut meidän keittiöön pysyvästi ja hauskinta on, että siitä pitää niin lapset kuin aikuisetkin, hieno tuote kertakaikkiaan :)

      Poista
  3. Härkis on meillä vielä ihan kokonaan kokeilematta. Pitäisi varmaan jossan välissä sellainen paketti kiikutta kotiin ja kokeilla vaikkapa juuri tätä piirakkaa. Gluteenittomia reseptejä ei meillä ole koskaan liikaa, kun on vieraana monesti keliaakikkoja. Vaihtelua on kiva olla. Kiitos mielenkiintoisesta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Maria :)...joo siis kipinkapin kauppaan ja Härkistä ostoskoriin, mä niin uskon, että myös sinä pitäisit tästä :)

      Poista
    2. Josko olisi perjantaisen kauppareissun kohdalla onnea ja kaupassa Härkistä olisi. :)

      Poista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä