Niin monen olen kuullut sanovan, että
broilerin jauheliha on vaikea maustaa niin, että se maistuisi hyvältä. Ja tottahan se on ainakin minun mielestä,
että ei sitä voi maustaa yks yhteen tavallisen jauhelihan tavoin.
Broilerin jauhelihaa ei mielestäni tarvitse
maustaa niin paljon ja tarvittavan suolan määrä on pienempi kuin normaali
sika-nauta vastaavan.
Viime viikolla ostin kaksi
pakettia broilerin jauhelihaa ja vieläpä varsin edulliseen hintaan, sillä sain 800 g viidellä eurolla. Hyvä hinta-laatusuhde, koska rasvaa yhdessä
paketissa on alle neljä prosenttia ja lihapitoisuus 100 prosenttia.
Tällä kertaa valmistin pyörykät ilman
minkäänlaista paistamista, ei tullut käryä huusholliin eikä turhia rasvoja
ruokaan, mitä nyt tietty kookosmaidon rasva, jossa broilerin pullat keitettiin. Pyöryköihin ei tarvita myöskään korppujauhoja tai leipää sidosaineeksi.
Pyörykät valmistuivat samalla kun pasta kiehui
kattilassa. Pastaksi valitsin Lidl:ssä myytävän gluteenittoman Fusilli
pastan, jota suosittelen myös sinulle edullisen
hinnan ja maistuvuuden vuoksi, jos gluteeniton on sinun valintasi.
PINAATTI-ROILERPYÖRYKÄT KOOKOSMAIDOSSA
Raaka-aineet pyöryköille:
- 800 g broilerin jauhelihaa
- 100 g pakaste pinaattia (voit toki käyttää tuorettakin)
- 1 sipuli
- 2 tl mangocurrya (SantaMaria)
- ½ tl suolaa (osa suolasta tulee tuosta mangocurrysta)
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ¼-1/2 tl chilijauhetta
- 1-2 kananmunaa (jos kananmuna on kovin iso, niin yksi riittää)
Kastike sekä pyöryköiden keitinliemi:
- 2 tlk kookosmaitoa (800 ml)
- 1 fond du chef chicken kana kuutio
- 2 tl mangocurry jauhetta (SantaMaria)
- persiljaa tai korianteria
OHJE:
Ota pinaatti sulamaan. Purista nyrkissä
ylimääräinen neste, voit taputella vielä talouspaperilla ja leikkaa sitten veitsellä pieneksi.
Silppua sipuli kuutioiksi.
Laita broilerin jauheliha kulhoon, lisää
kuivamausteet ja sekoita hyvin.
Sekoita pienitty pinaatti sekä silputtu sipuli massaan ja lopuksi
kananmunat.
Leivo pyörykät öljytyin/vedellä kastetuin
käsin, määrästä tulee reilu 20 pyörykkää.
Kaada kookosmaito tölkit (käytä toisesta tölkistä vain se kiinteä valkoinen osa) korkealaitaiseen
pannuun tai kattilaan.
Anna kiehahtaa ja lisää kanafondi sekä 2 tl
mangocurrya.
Laita pastat (n.100g/syöjä) kiehumaan omaan kattilaan ja keitä paketin ohjeen mukaan.
Lisää noin puolet pyöryköistä kastikkeeseen
ja anna kiehua noin pari minuuttia ja käännä pullat.
Kun pullat ovat valmiit siirrä ne pannun
toiseen laitaan ja lisää hiljalleen loput pullat ja keitä kypsiksi n. 2
minuuttia/puoli.
Silppua päälle persiljaa tai korianteria.
Nauti pastan kera!
Nami nami namskis! Kylläpä näyttääkin herkulliselta. Me testasimme viimeksi tuota broilerin jauhelihaa nachopeltiin. Toimi, mutta tarvitsi paljon mausteita.
VastaaPoistaIhanaa viikkoa sinulle Sari <3
Joo, nachopeltiin sopii mielestäni paremmin broilerin palat ja suikaleet, tulee syvyyttä paremmin. Mukavaa talvipäivää Outi :).
PoistaKiitos tästä! Menee ihan varmasti kokeiluun, olenhan juuri niitä, jotka tuskailevat mihin käyttää broilerinjauhelihaa.
VastaaPoistaIhanaa viikkoa Sari <3
Hei Taru, kiva kun resepti miellytti, systeri kokeili myös näitä ja tykkäsi tosi paljon. Mukavaa talvipäivää sinulle :).
PoistaNiin herkullinen ohje ja samalla terveellinen - itse kyllä tykkään käyttää broiskun jauhelihaa juuri aasialaisittain maustettuihin kanapulliin. Nyt näytti olevan lähicittarissa broilerin jauheliha tarjouksessa 1,99€, pitänee hakea ja testata reseptiä!
VastaaPoistaAasian mausteet sopivat kyllä niin hyvin broilerin kera. Huipputarjous teillä Cittarissa, kiva kun välillä saa edullisesti ruokaa. Mukavaa talvipäivää Heli <3.
VastaaPoistaEn olekaan vähään aikaan ostanut broilerin jauhelihaa, nyt alkoi tehdä mieli näitä palleroita, kookoskastike kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos Tuuli, meidänhän pitäis ihan perustaa sellanen ruokarinki, vuoroin vieraissa herkuttelua :). Minäkin saan aina suun naksaamaan sun kuvistasi :).
Poista