GLUTEENITON VUOHENJUUSTOPIIRAKKA JA KESÄKURPITSA GAZPACHO



Iloisissa merkeissä ja vähän turhankin nopeasti meni keskikesän juhla. Juhannusta odotetaan ainakin meillä koko kevät ja siihen halutaan panostaa.


Porukka on ollut sama jo toistakymmentä vuotta, tosin se on pienentynyt yli puolella lapsien kasvettua.



      tässä viedään vesilasia kottareilla pitkin vaikeaa rataa, voittaja on se jolla on eniten  lasissa jäljellä  

Leikkejä, kisoja ja pelejä pelataan yhdessä. Saunotaan, paljuillaan ja tietysti syödään hyvin.



         Suloinen pikku nallemme Urho <3

Vaikka sää oli taas sateinen ja kylmä, ei se päässyt fiilistä pilaamaan.

Tämä vuonna tervetuloa syötävänä/lounaana tarjosin vuohenjuustopiirakkaa (vaikka itse en ole sen intohimoinen fani, oli tämä vuohenjuusto todella hyvää) ja kesäkurpitsa gazpachoa.


Vaikka tuo kylmä keitto yleensä tarjotaan kuumalla ilmalla, maistui se hyvin lämpimän piirakan kera.

Piirakassa on käytetty Semperin gluteenitonta kuitupitoista jauhoseosta ja voi pojat! siitä tuli ihan paras piirakkapohja, jonka olisi voinut syödä jo sellaisenaan :D. Jos vuohenjuusto tökkii, vaihda ihmeessä se joko feta- tai aurajuustoon.



Molemmissa syötävissä käytetään samoja aineita ja näin ollen se sitoo tarjottavat kivasti yhteen.

GLUTEENITON VUOHENJUUSTOPIIRAKKA JA KESÄKURPITSA GAZPACHO 6:lle


PIIRAKKA

Raaka-aineet:

Pohja:

  • 150 g voita
  • 3 dl Semper kuitupitoinen jauhoseos
  • 3-4 rkl vettä
  • 150 g emmental juustoraastetta


Täyte:

  • 3 kananmunaa
  • 100 g creme fraiche
  • 150 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
  • 100 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
  • varrellista terttutomaattia
  • yrttejä esim. persilja/basilika/ruohosipuli
  • voiteluun vuokasprayta



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 185 astetta.

Mittaa taikinan aineet kulhoon ja sekoita joko yleiskoneella tai käsin. Muotoile taikinasta pallo ja kääri se tuorekelmuun. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Pese terttutomaatit ja kuivaa ne.

Riko 3 kananmunaa kulhoon ja sekoita.

Lisää joukkoon 100 g creme fraichea ja yrttitarha tuorejuustoa. Murustele joukkoon 150g vuohen/fetajuustoa.

Silppua tuoretta yrttiä joukkoon ja sekoita.

Ota taikinapallo jääkaapista
.
Voitele piirakkavuoka vuokaspraylla ja painele taikina vuokaan.

Kaada päälle täyte, lisää terttutomaatit ja paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.

Anna piirakan hetki jäähtyä ennen kuin nostat sen vuoasta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa kesäkurpitsa gazpachon kera.




KESÄKURPITSA GAZPACHO

Raaka-aineet:

  • 1 kesäkurpitsa n. 350g
  • 100 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
  • 100 g Creme Fraiche
  • 1 prk kikherneitä (175g)
  • ½ sitruunanmehu
  • ¼ tl cayennepippuria
  • ½-1 tl suolaa
  • 10 mintunlehteä
  • koristeeksi mintunlehti, hyvää öljyä, kikherne



OHJE:

Pese kesäkurpitsa ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Mittaa tehosekoittimeen sekä creme fraiche ja tuorejuusto.
Purista sekaan sitruunan mehu.

Lisää kulhoon kesäkurpitsan palat ja aja soseeksi.

Lisää valutetut kikherneet (jätä muutama kokonainen koristeeksi), cayennepippuri ja mintunlehdet ja jatka soseuttamista.

Maista suola.

Laita keitto jääkaappiin kylmään, jos tarjoat heti, murskaa joukkoon muutama jääpala.

Kaada keittoa pieniin kuppeihin, koristele kikherneellä ja mintun lehdellä ja lorauta päälle tilkka hyvää öljyä.


MUKAVIA KESÄJUHLIA!


22 kommenttia:

  1. Oi suloinen urho!

    Itse pidän vuohenjuustosta, vaikka sitä kai tällä hetkellä taidetaan pitää vähän "vanhanaikaisena", joten tämä piirakka maistuisi kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku Urho vasta 5 kk ja ihana seuralainen <3, hän on tyttäreni ja hänen avopuolisonsa koiruus.
      Vuohenjuusto jakaa mielipiteitä, mutta käyttämääni söin suurella mielihalulla.
      Onneksi nyt sataa ja viikonloppuna alkaa sinulle suotuisat lomasäät <3

      Poista
  2. Teilläkin on ollut ihana juhannus ja ihanaa ruokaa myös.
    Urho on suloinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi, kivaa oli vaikka sää oli mitä oli. Tutulla porukalla kaikki soljuu kuin itsestään. Urho on kyllä niin ihku poika <3. Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa sinulle <3.

      Poista
  3. Varmasti ollut ihana Juhannus rakkaitten seurassa ja herkkuja nauttien<3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiitos, kyllä me sinua kaipasimme, ensi vuonna uudelleen <3

      Poista
  4. Mukavia, iloisia ja reippaita juhannustunnelmia. Ja suloinen Urho! Ja kauniit kuvat!
    Ja niin herkullinen tuo vuohenjuustopiirakka. Sitä teen! Kiitos taas Sari <3
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kyllä, porukka on kovia kisaamaan, viisiottelut tällä kertaa aattona, tikanheittoa ja Pipaa seuraavana päivänä lautapelien kanssa (sade pakotti olemaan hetkittäin sisällä). Rentoa ja mukavaa yhdessäoloa. Kiitos Tuula ja kiva kuulla, mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa myös sinulle <3

      Poista
  5. Olisinpa minäkin viihtynyt juhannuspöydässänne, täydellinen kattaus!
    Rakastan vuohenjuustoa, samoin kuin homejuustoa ja fetajuustoakin : )
    Tuota gluteenitonta jauheseosta on kokeiltava, tulee yleensä tehtyä vain sillä fin mixillä!

    VastaaPoista
  6. Heissan Heli ja kiitos <3. Juhanuksen lounastarjottavat olivat kyllä ihan nappi, maistuivat kaikille. Tuo Semperin kuitupitoinen jauhoseos on ihan superhyvä piirakkapohjaan, parempaa saa hakea. Lämpimiä ja aurinkoisia päiviä toivotellen!

    VastaaPoista
  7. Kiitos piirakkapohjavinkistä. Olen täydellistä gluteenitonta pohjaa metsästänyt vaikka kuinka kauan (ja monta kertaa), mutta ei vain ole kohdalle osunut. Itse emme gluteenitonta tarvitse, mutta yksi ystävä on keliaakikko ja jos hän tulee käymään, kaikki tarjottavat ovat gluteenittomia. Tämä menee siis kokeiluun.

    Vuohenjuusto ei todellakaan vaihdu aurajuustoon, sillä en pidä siitäkään eli fetajuustolla mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuija, ei meidänkään perheessä ole todettua keliakiaa, mutta usein leivonnaisia/leipää syödessä vatsa alkaa turpoa ja tulee ähky tai muuten vaan sekaisin, näiden gluteenittomien leivonnaisten kanssa niin ei ole käynyt. Uskallan suositella kyllä sinulle tätä pohjaa, sillä kaikki tästä pitivät erityisen paljon :). Mukavaa keskiviikkoa sinulle <3

      Poista
  8. Kuulostaa mukavalta juhannukselta! Aika hienoa, että on löytynyt tuollainen porukka, jonka kanssa on muodostunut yhteisiä juhannusperinteitä. Meillä ei oikein itsellämme ole vahvoja juhannusperinteitä, ehkä pitäisi alkaa luomaan sellaisia! Piirakka näyttää myös hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu onnellinen saan olla tällaisesta kaveriporukasta, niin helppo jokaisen olla oma itsensä. Kiitos paljon Minna, piirakka sai kyllä suuren suosion :)

      Poista
  9. Onpa ihania kesäkuvia ja tuo piirakka tomaattien kanssa - täydellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja mukavaa kun kävit vierailulla, hyvää kesän jatkoa :)

      Poista
  10. Vuohenjuustoa, ihanaa ja varmasti hyvä piirakka. Hyvän tuulen fiiliskuvat sai hymyn kasvoille ja mikä ihana koiruus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Peggy ja kiitos piirakka maistui ja fiilis muutenkin korkealla. Vien urholle terkkuja :). Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3

      Poista
  11. Niin ihanan näköinen ja kuuloinen piirakka :)
    Minäkin haluan tuollaisia juhannusperinteitä. Ja tuollaisen maailman söpöimmän koiron <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna, ystävien seura ja hyvä ruoka mitäpä sitä ihminen muuta :) ja Urho on kyllä niin maailman ihanin koiruus <3

      Poista

mukana 40 + blogit yhteisössä

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä