APPELSIINIKANAA JA PAISTETTUA NUUDELIA, bonuksena aurinkosmoothie




Lauantaina pistäydyttiin ihan virallisestikin  "maailman parhaaksi kaupaksi" valitussa Järvenpään Citimarketissa. Itse asiassa käydään siellä vähintään kerran viikossa, sillä valikoimat ovat laajat ja tuotteet laadukkaita ja ollaanhan me jäkeläisiä.

Uusi Pirkka -lehti oli ilmestynyt (sitähän ei enää jaeta kotiin), joten nappasin sen telineestä mukaan, mutta tiesitkös tätä, että lehti ilman plussakorttia maksaa 4,90! Parasta siis vilauttaa sitä bonuskorttia. En ehkä välittäisi koko lehdestä, mutta erillinen ruokavihkonen lehden sisällä on vaan niin inspiroiva, että sitä ei voi sivuuttaa.



Tällä kertaa huomioni kiinnittyi ennen kaikkea ruokalehden alusta löytyvään APPELSIINIKANA -reseptiin. Yleensä tulee tehtyä vain sitruunakanaa, joten kiva kokeilla jotain uutta.



Tarvittavat raaka-aineet tuohon reseptiin löytyvät yleensä jokaisen kodista ja resepti vaikutti muutenkin helpohkolta. Oiva ruoka siis arki-Iltanakin toteuttaa.

Olin jättänyt lehden auki kyseisin ohjeen kohdalta ja pyysin miestäni esivalmistelemaan aterian (leikkaa broilerinfileet, purista mehu, kaiva esiin tarvittavat mausteet jne.). Tulen illalla vasta kello 19 aikoihin kotiin, joten nopeuttaahan se ruuanvalmistusta, kun jäljellä on enää paistaminen.



No mun rakas mieheni ei paljon ole ruokaa valmistanut, eikä varsinkaan ohjeista,  joten hän oli sitten hiukan oikaissut kurvia suoriksi, heh heh. Eipä haitannut, ei yhtään, lopputuloksena lautasella oli kuitenkin maukasta syötävää ja ateriasta tuli meidän versio.





APPELSIINIKANAA JA PAISTETTUA NUUDELIA 4:lle


Raaka-aineet:

  • 4 pussia nuudelia (noin 400g) keitettynä ilman mausteita
  • 400 g broilerin ohutleikkeitä
  • 1 kananmuna
  • 2 dl pankojauhoja
  • 1/2 tl  suolaa, pippuria, chilijauhetta
  • 1/2 dl öljyä paistamiseen


Kastike:

  • 3 appelsiinin mehu puristettuna n. 1,5 dl
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sweetchilikastiketta
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl vettä


päälle tuoretta persiljaa sekä pähkinöitä


OHJE:

1. Kuutioi fileet pieniksi. Riko kananmuna ja vatkaa rakenne rikki pienen vesitilkan kera.


2. Sekoita pankojauhojen joukkoon 1/2 tl suolaa, pippuria sekä chilijauhetta. Kasta leikatut broilerinpalat ensin kananmunaan ja sen jälkeen pankojauhoseokseen. Lisää 1/2 dl öljyä pannulle ja paista jauhotetut broilerinpalat kuumalla pannulla kypsiksi (noin 5 min). Siirrä lautaselle odottamaan.


3. Laita wokki/isolle pannulle tilkkanen öljyä, kuumenna ja lisää valutetut keitetyt nuudelit, anna paistua noin 5 minuuttia.


4. Sekoita kastikeen ainekset keskenään, kuumenna pienessä kattilassa kunnes kastike saostuu. Lisää noodelien joukkoon paistetut broilerinpalat sekä kastike, sekoita hyvin ja anna hetki lämmetä. Silppua päälle persiljaa ja musrkattuja pähkinöitä.


BONUKSENA AURINKOSMOOTHIE 




2 porkkanaa, 1 appelsiini, 2 1/2 dl mantelimaitoa, 1,5 dl maitorahkaa, 4 rkl runsaskuituisia kaurhiutaleita, 1 tl kurkkumaa




4 kommenttia:

  1. Ihanaa herkkuruokaa, nam! Meillä mies tykkää tehdä appelsiinimehupohjaan porkkanaista smoothieta ja hän laittaa siihen aina ripauksen inkivääriä mukaan :)
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi, oli kyllä todella maukasta ruokaa ja kiitos vinkistä, minähän testaan tuota inkivääriä smoothien joukkoon :)

      Poista
  2. Appelsiinikana on herkullista, täytyykin taas tehdä pitkästä aikaa. Meillä kuluu muutenkin tähän aikaan vuodesta kilottain appelsiineja viikossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkös mulle tämä oli ensimmäinen kerta, sitruuna ja banaanikanaa on kyllä tullut tehtyä aikaisemmin. Sitrukset on niin ihania ja niistähän saa C-vitskut ilman pillereitä :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä