PUMPULIN PEHMEÄT KARPALO-PIPARKAKKUMUFFINIT, JOULUN MAKU HUULILLA




Viime sunnuntaina kävelylenkillä huomasimme uuden kahvilan avatun Järvenpään kävelykadulle. Kyseessä on Espresso House ketjun kahvila. Nämä kahvilat ovat kauniisti sisustettuja, hyvän palvelun ja herkullisten tuotteiden kahviloita. Oli ihan pakko pistäytyä sisään ja nauttia kupit teetä sekä karpalo-piparimuffini (huom. söimme puoliksi, eihän lenkillä sovi syödä makeaa, hah hah haa).





No siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin tuo muffini suli suuhun ja oli mielessä vielä seuraavanakin päivänä.





Muffineja en ole leiponut ainakaan pariin vuoteen (jos ei nyt oteta huomioon suolaisia ketomuffineja), joten oli ihan pakko palauttaa mieleen niiden ohje. Netistä löysin useammankin piparkakkumuffinin ohjeen, olipa niissä muuten eroja, hain lopputulokseksi niin kuohkeaa muffinia, kuin mahdollista ja mielestäni ainakin tuossa onnistuin.






Espresso Housen muffini oli päällystetty tomusokerikuorutuksella ja se oli itsellänikin mielessä, mutta kaapista löytyneessä paketissa olikin vain 2 ruokalusikallista, joten se piti unohtaa ja vispata kermasta pursotus kuppikakkujen päälle. Tee sinä tuo kuorrutus haluamallasi tavalla.


Tässä ohjeeni näille joulunmakuisille piparkakkumuffineille


 KARPALO-PIPARKAKKUMUFFINIT 12 kpl


Raaka-aineet:


  • 150g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja (sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauho)
  • 2 tl leivinjauhoja (tai 1tl leivinjauhoja sekä 1tl ruokasoodaa, näin valmistin itse)
  • 2,5 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl creme fraichea
  • 1 dl kuivia karpaloita pieneksi silputtuna
  • muutama tippa vaniljauutetta
  • 12 paperista muffinivuokaa
  • 2 dl vispikermaa ja tl vaniljasokeria tai tomusokerikuorutus

OHJE:


Aseta uuninlämpötilaksi 200 astetta.

1. Vispaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi (itse vispasin n. 10 min. eli niin kauan kunnes sokeri sulaa)

2. Lisää kananmunat yksitellen.

3. Sekoita kuiva-aineet (jauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste sekä kuivatut silputut karpalot.

4. Lisää 2 dl creme fraiche ja lopuksi jauhoseos.

5. Lusikoi taikina 12 paperiseen muffivuokaan ja paista uunissa noin 12 minuuttia.

6. Jäähdytä ja kuorruta muffinit joko vaniljasokerilla maustetulla vispikermalla tai tomusokerikuorutteella  (Annin uunissa ainakin hyvä ohje). Kuorutusta kannattaa pursottaa vähän muffinin sisäänkin.





LÄMMINTÄ JOULUN ODOTUSTA SINULLE!

3 kommenttia:

  1. Oi mitä kuppikakkusia, nam! Maistapa joskus Espresso housen caramel frapinoa, on muuten älyttömän hyvää.
    Herkullista iltaa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Outi, pitääpä maistaa ja mukavaa keskiviikkoa sinulle <3.

      Poista
  2. Ooh,ihanan näköiset piparimuffinit Sari. Voin ihan kuvitella että maistuvat ihanalle. Oikein hyvää joulun aikaa sinulle ihanainen:)

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä